Máshol is van ilyen, vagy csak mi vagyunk ilyen fura család?
Csak kíváncsi lennék. Van nekünk minden évben karácsony másnapján egy családi összejövetel, amit mindenki utál, de az öregek (3 fő) ragaszkodnak hozzá. A szülőfalujukban rendezik, ami mindentől messze van és órákat kell utazni. Vagyunk vagy harmincan, négy turnusban ebédelünk, a lakás kicsi, nem tudsz megfordulni anélkül hogy ne vernél le egy tepsi sülthúst. Nem is tudom ki hogyan rokon, nem is ismerem őket igazán, persze ezzel mindenki így van. De el kell menni mert különben sértődés van, meg a negyven akárhány év alatt ez olyan kötelességgé vált már. A rokonok nagy része elég fura, engem például eléggé zavar az xy rákos néni, aki rohadt büszke arra, hogy éppen hol találtak neki áttétet. Persze ezt ebéd közben adja elő.
Máshol is vannak ilyen kényszeredett összejövetelek? Mert ismerőseim közül mindenki csak néz meg röhög ha megkérdezem.
14/f
Ugyanarra gondoltam, mint az 1-es :)
Később de fog ez hiányozni neked, amikor visszagondolsz rá.
Lesz idő, amikor már nem lesznek, amikor csak emlék lesz az egész, és egyszer csak rádöbbensz, hogy de jó lenne újra átélni azokat a napokat. Amikor valaki leveri a tálca húst, amikor xy rákos néni mesél...és majd visszavágysz:)
Ó, te szerencsétlen! Nekem kéthetente ugyan ez megy, de nem panaszkodom, mert ők a családom. Igen, sokan vagyunk, furák vagyunk, hangosak vagyunk, de összetartozunk.
Egyébként veled se lehet olyan nagyon jó ebédelni, csak mások nem panaszkodnak.
ilyen pont, hogy a normális családokban van. és többnyire tényleg utálják, főleg a fiatalabb generáció. de ha nem lenne, akkor jönnének rá, h mennyire hiányzik és milyen szuper jófej volt az a 3 rokon, h idős koruk ellenére képesek voltak erre ennyit készülni, meg ez után ennyit takarítani. egy ilyen nagy meló és csak és kizárólag szeretetből lehet bevállalni ... meg elmenni rákbetegen...
van, ahol nincs. na, ők a fura, széthúzó, szétesett családok, akik nem csak a hétköznapokon, de az ünnepeken is tojnak egymás fejére...
Nekem is ilyen volt a családom, 3 dédszülőpáromat ismerhettem, az utolsó, már ük nagyi nemrég halt meg.
nálunk is fura volt a család, az egyik dédiék vonalán nagyon sok a rokon, nekünk disznóvágásra és kukoricatördelésre gyűlt így össze mindenki.
Ez volt a gyerekkorom és már nagyrészük nem is él, a házat is már teljesen lebontották, de én örülök, hogy tudok ilyenekre emlékezni. Idegesítő volt sokminden, de most meg hiányzik, ha hazamegyek látogatóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!