Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért viselkedik így a lányomm...

Miért viselkedik így a lányommal a keresztapja?

Figyelt kérdés
A lányom keresztapja egyszerűen nem foglalkozik a keresztgyerekével.Idén volt szalagavatója, amire nem jött el, mert dolgoznia kellett. Másnap adott neki egy tábla csokit kárpótlásul vagy nem tudom miért. Pár hónappal később volt a ballagása, amit szintén kihagyott a munkájára hivatkozva. Utólag nemhogy csokrot vagy ajándékot nem kapott, de egy puszit vagy egy szál virágot sem. Ez nagyon rosszul esett a lányomnak. Ezután következett az érettségije. Azon a héten még csak fel sem hívta, hogy tartsa benne a lelket vagy valami. Utólag sem kapott se egy jó szót se gratulációt. Tegnap volt a születésnapja, amit egy sms-el rendezett le. A lányom ezen már sírva fakadt és azt hiszi, hogy ő tehet az egészről, ami nem igaz. Az elmúlt években jó kapcsolatot ápoltak, programokra is elvitte időnként. Közel is lakunk egymásoz, ezért gyakran összefutunk. Amikor a lányom megszületett a férjemmel együtt kértük fel a keresztszülőségre, mivel a férjem testvére. Felvilágosítottuk, hogy ez az egész mivel jár. Pl. szeretnie és törődnie kell vele, érzelmileg és ha úgy hozza a sors anyagilag is támogatnia kell, ha pedig velünk valami történik, akkor rá hárul a felnevelése. Ő erre akkor habozás nélkül igent mondott. A férjem 2 évvel a lányom születése után meghalt. Idáig normálisan teljesítette a keresztszülőséggel járó kötelességeit, de most egyszerűen tojik rá, pedig semmi rendhagyó dolog nem történt sem az ő életében sem a miénkben. Egyébként ő is családos ember van 3 gyereke és nekik is vannak keresztszülei, köztük én is. Én mindig igyekeztem teljesen megfelelni ennek, rengeteget törődöm a keresztfiammal, ezért sem értem ezt az egészet. Főleg, hogy a lányomnak nincsen apja, sem pedig egy apakép akire felnézhetne, ezért pláne szüksége lenne a keresztapja támogatására. Ti ezt a problémát hogy oldanátok meg? Vitát, veszekedést nem szeretnék, mivel nem akarom elveszteni a keresztfiamat. Ő nem tehet arról, hogy egy ilyen idióta apja van. Kérlek adjatok valamilyen tanácsot! Már az is megfordult a fejemben, hogy a kezébe nyomok pár ezer forintot, hogy vegyen a lányomnak egy csokor virágot meg egy tábla csokit a születésnapjára, csak hogy a lányom ne kegyen ez miatt elkenődve...

2014. júl. 25. 23:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Te tényleg nem érted. Mi annak idején leültünk és megbeszéltük ezt az egészet. Ő ennek függvényében vállalta el. És ügyvéd előtt is tisztázva lett a gyámságos dolog. De tényleg tökmindegy.
2014. júl. 26. 12:36
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát te nagyon rosszul látod ezt a dolgot, kérdező. Az embernek odanyomnak egy csecsemőt, hogy "ez lesz a keresztgyereked" amit nem lehet visszautasítani, mert évekig tartó haragszomrád lenne belőle, aztán amíg kicsi, addig lehet is szeretni, de bizony van az úgy, hogy kamszként-fiatal felnőttként már egyszerűen nem alakul ki a két ember között semmi és az ilyet nem lehet erőltetni. Túl sokat vársz el tőle.
2014. júl. 26. 14:46
 13/21 A kérdező kommentje:
Igazad van. Tényleg túl magasak az elvárásaim. A mai világunk és társadalmunk függvényében tényleg lejebb kéne tennem a mércét. Sokkal lejebb. Nem véletlen van annyi válás, abortusz, megromlott családi kapcsolatok és még sorolhatnánk. Manapság az emberek döntő többsége nem rendelkezik értékrenddel. Ha 18 év utan már túl unalmas a feleségem, akkor elválunk. Ha 18 év után már nem elég tündéri a keresztgyerekem, akkor őt is ott hagyom. Teljesen igazatok van, mostantól kezdve Megpróbálom én is felvenni ezt az életfelfogást. Azzal kezdem, hogy a jövő hónapban tartandó születésnapi zsúrjat a keresztfiamnak kihagyom. Nem hogy nem fogok segíteni a megszervezésében (pedig nálunk lett volna a medence miatt), hanem Megmondom Nekik, hogy a 10 éves gyerekük túl unalmas már, amikor még kicsi volt, akkor még egész jópofa volt, de most mar nem az. Különben is jogom van igy érezni, hiszen itt többen is megmondták, hogy a rokoni kapcsolatok az idő folyamán lazulnak. Az pedig, hogy a gyerek mit fog érezni... Pont azt, amit az én lányom.
2014. júl. 26. 17:26
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Figyi, egyszerűen nem várhatod el tőle, hogy az apja helyett apja legyen. Elvállalta akeresztszülőséget, de vaze, ki gondolt akkor arra, hogy a férjed, az ő testvére két(!!) év múlva meghal?? Neked nem az a bajod, hogy nem jelent meg a ballagáson, hanem hogy a gyerekednek nincs apja, és a keresztapjával akarod helyettesíteni. Pedig ő nem lesz az - soha.
2014. júl. 27. 00:04
 15/21 anonim ***** válasza:
86%
Hat értelmes ember nem hasonlít egy 10 eves gyereket egy 18 eves, hivatalosan nagykoru személyhez, de mindegy. Hagyd ki a gyerek buliját, igazad van, ne zavarjon, hogy akit most elhordtad mindennek, 18 évig azert csak a lányod mellett állt.
2014. júl. 27. 05:35
 16/21 anonim ***** válasza:
91%

Ha összeszedtél volna egy pasit, meg lenne az apapótló.

Egyébként nézz már magadra. A te gondolkodásoddal van a baj. Ha te ezek után leszarod a keresztfiad, akkor nem a társadalom meg a mit tudom én mi hibája az, hogy ilyen a világ, hanem a hozzád hasonló, bosszú szomjas, nagyképű, "nekem minden jár" emberek miatt.

2014. júl. 27. 14:59
 17/21 anonim válasza:
34%

Én 19 éves lány vagyok. Nekem is van keresztapán, és apám meghalt. Keresztapámmal azóta nem tartjuk a kapcsolatot amióta apám meghalt(3éve). Nem jött el a szalagavatómra/baééagűsomra, mikor apám meghalt fel sem hívott. Tudom milyen helyzetben van a lányod, mert az én helyzetem is hasonló. Hidd el egy idő után meg fogja érteni,hogy vannak ilyen és vannak olyan emberek.

Annak ellenére,hogy 19 éves vagyok én is amellett értek egyet,hogy egy keresztszülőség kötelességekkel kellene,hogy járjon. Nálunk a testvérem 26! éves és még mindig számíthat a keresztanyjára(hozzáteszem én is számíthatok az Ő! keresztanyjára,mert Ő komolyan átgondolta mielőtt igent mondott a keresztszülőségre.) Nem véletlen a nevéből adódóan: keresztSZÜLŐ!!!

A lényeg én is fel tudtam dolgozni,hogy a valódi keresztszüleim nem foglalkoznak velem, szóval ne aggódj a lányod miatt, meg fogja idővel érteni.

2014. júl. 31. 19:39
 18/21 anonim válasza:
0%
*ballagásomra
2014. júl. 31. 19:39
 19/21 anonim ***** válasza:
93%
nem minden keresztapa tart szoros kapcsolatot a keresztgyerekével. fogadd el hogy ő ilyen.
2014. nov. 15. 15:28
 20/21 anonim ***** válasza:
82%
1 keresztapa nem tudja pótolni az apaszerepét, fogadd el azt amit nyújtani tud. Lehet hogy majd késöbb változik a helyzet. légy türelmes.Ilyesmit nem lehet erőltetni vagy kierőszakolni senkiből.
2014. nov. 15. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!