Hogy kezeljunk egy tizeves lanyt aki felnott modjara viselkedik es nagyon szemtelen?
Nem tudom, hogy te magad mennyi idős lehetsz (sajnos az írásod alapján inkább általános iskola alsó tagozatosnak gondolnálak- ne fogd rá a billentyűzetre-, de akkor nem utaznál egyedül).
Azt gondolom, hogy a gyerekek nevelése a szüleik feladata- te ha jól értem vendég vagy ebben a háztartásban.
Kultúrált, normális hangnemben, négyszemközt (nem a gyerekek előtt szitkozódva) jelezheted a problémádat a szüleiknek (testvérednek és az ő férjének/feleségének)- de az nagyon nem venné ki jól magát, hogy 3 hónap együttélés után te rendezkedsz ott a háztartásban.
Attól, hogy egy 10 éves kislány szemtelen és szófogadtalan vagy felnőttesen viselkedik, még nem kell felnőttként kezelni, mert NEM az. Ha kineveted, persze, hogy dacból méginkább csinálja, ez nem vall egy felnőtt viselkedési formára részedről sem.
Meghallgatnám azért én a másik oldalt is- lehetséges, hogy a gyerekeket az zavarja, hogy odaköltöztél és nem tudnak veled mit kezdeni? Hogy te nem vagy a szülő, mégis dirigálni akarsz nekik?
Ha felnőtt vagy, akkor gondolom megvan a magadhoz való eszed és nem egy 10 éves kislány fog "leégetni", meg "beszólogatni"- és hidd el, hogy ha a kitartásod nem csak 10 percig tartana, hanem következetesen tudnád képviselni azt, hogy nem érdekelnek az ilyen megnyilvánulások és nem látják rajtad a gyerekek, hogy ezzel téged tudnak bántani, idegesíteni stb.- akkor egy idő múlva már nem próbálkoznának, mert minden csaod 3 napig tart- ez is csak addig izgalmas, ameddig azon tudnak szórakozni, hogy te hogy reagálod le a csínyeiket, beszólásaikat.
Gondolom azt sem túl elegánsan, higgadtan teszed- így én inkább ebbe az irányba fejlődnék.
Minden jót
KEZELJÜNK????
Sehogy.
Neked semmit nem kell kezelni, mert nem a te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!