Miért akkora probléma, hogy nem szeretem a babákat?
Én sem vagyok oda a babákért. Elnézegetem én őket, meg szépek, meg minden. Megfogni viszont nem szeretem őket, mert nagyon félek, hogy nem jól fogom, lebicsaklik a feje, vagy megijed, elsírja magát. Nagyon ügyetlenül bánok a kicsikkel, úgy igazán játszani sem tudok velük, meg őszintén, nem is nagyon vágyok rá.
Azért ha rokonokhoz, barátokhoz megyünk babanézőbe, ha fel nem is veszem a babát, megpróbálok neki valamit gügyögni, megfogni, megsimogatni a kis kezét, meg megdicsérem, milyen aranyos. De ennyivel nálam ki is merül a babázás.
Azért nem sérteném meg azzal a szülőket, hogy egyáltalán nem érdekel a gyerekük.
Egyébként sajátot mi sem akarunk a férjemmel és igen, én is észrevettem, hogy ez sokak szemében már ezt is szinte halálos bűnnek számít.
36/N
10-es
"kezembe akarja adni meg azt szeretné ha játszanék vele"
Ugyan miért kéne?
Eleve nem tukmálnám rá a gyerekemet senkire. Foglalkoznék vele én és ha valaki akar Tőle valamit, akkor majd szól Ő!
az a baj, hogy a nagy civilizációval elfelejtik az emberek az élet értelmét, és elnyomják az ösztöneiket...
ugye ami a fajfenntartás...
Én vágyom az anyaságra és kisbabára is majd egyszer, de meg tudom érteni, hogy vannak olyan nők és férfiak is, akik nem alkalmasak a szülői feladatokra, mert náluk nem alakultak ki ezek az érzések.
Nem értem mi ezzel a gond ? :)
Inkább dicséretes, hogy a kérdező tisztában van azzal, hogy ő nem szeretne gyereket és ezt el kell fogadni.
Sokkal jobb, mint ha szülne és utána jönne rá erre... pedig hány ilyen van.
Szóval nem értem a lepontozókat, de ez csak az én véleményem :)
Én nem értem a válaszolókat. Miért baj az, ha valaki nem akar babázni? Magam is anya vagyok és imádom a gyerekem, de eszembe nem jutott volna senkinek a kezébe nyomni, hacsak nem kér meg hogy átveheti-e.
Szülés előtt engem is halálra idegesített más gyereke, nincs ezzel semmi baj. A kérdező nem tapló és bunkó ellenben az itt válaszolók nagy többségével aki nem bírja tolerálni, ha valaki nem olyan mint ők. Ez az igazi intolerancia és ezért tart itt ez a világ ahol tart. Semmi sértőt vagy bántót nem mondott a babára, csak annyit hogy nem akar vele játszani, ennek ellenére erőltetik. Majd megjön az anyai ösztöne ha babát fog várni, a legtöbb nőben ugyanis akkor alakul ki. Ha meg nem, hát ez van.
Nem igazán értem miért kell bántani a kérdezőt. Nekem is van olyan rokonom aki nem szereti a gyerekeket, eszembe se jutott, hogy a kezébe adjam a lányomat vagy, hogy játékra buzdítsam.
Nem ugyanúgy állnak az emberek a gyerek témához, ezt is fel kellene fogni egyeseknek.
Szerintem ha nem szeretnél gyereket, attól nem lesz sivár az életed, mivel te így teljesnek érzed. Nem lehet ezért senkit elítélni.
Bár én szeretnék babát, de én meg úgy vagyok a gyerekekkel, hogy a többséggel ellentétben nem találom mindegyiket cukinak, szépnek, stb. és annyira nem tudok velük mit kezdeni. De pl. barátnőmét imádom, és ő is engem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!