Miért nem szólhatok rá a párom kishugára?
Nem rég szültem Páromnak van egy 2 éves kishuga aki mindig visít stb. Tegnap rászóltam, hogy ne visítson mert felkelti a kicsit. Erre a párom elkezdte, hogy a kislány azt csinál amit akar, ne parancsolgassak neki meg, hogy összeférhetetlen vagyok stb.
Most tényleg én vagyok a hibás?
Igenis rá lehet szólni egy 2 éves kislányra, akármit is írnak itt az ősanyák, olyan nincs, hogy csak azért, mert gyerek "azt csinál, amit akar". Aki így gondolkozik, évek múlva foghatja a fejét az elkanászodott gyerek miatt és siránkozhat, hogy mit rontott el.
Persze a körülményeket nem ismerem, nem tudom, miért visított az a gyerek, valami baja volt, hisztizett, vagy csak hangosan játszott.
Egy 2 éves leszarja,hogy azt mondják neki, hogy ne üvöltsön, mert alszik a kicsi. És nem azért, mert "bunkó", hanem azért, mert 2 éves.
Ez a gáz: "a párom elkezdte, hogy a kislány azt csinál amit akar"
El kell a pici mellől vinni, le kell kötni, akkor nem ordítozik.
Egy 2 éves gyerek anyja
" Én sem türném el, hogy felkeltse a gyerekemet!"
A saját házadban nem is vagy köteles eltűrni.
Nem értem, hogy egy két kisgyerekes közös háztartásban, miért ne lehetne BÁRKINEK rászólni a gyerekre, hogy ne visítson már, mert BÁRKI a családból alszik. Meg egyébként se visítson.
Valahogy mostanában elfeljtették a szülők, hogy nem csak szülni kell, hanem utána egy kicsit nevelni is, legalábbis próbálkozni, hogy a globális nagy közös, társadalmi együttélésbe képesek legyenek ezek a gyerekek beilleszkedni. Mert ez egyre kevésbé megy, ahogy látom. És sosem a gyerek a hibás.
Van a nyugodt kis utcánkban egy család, 3 fiúval. Kiskorukban folyamatosan üvöltöttek, reggeltől estig. SZóltunk a szülőknek, hogy ugyan szóljanak már a gyerekekre, hogy ne artikulálatlanul óbégassanak egész nap.A válasz az volt, hogy szégyelljük magunkat, ne szóljunk bele.
Most már nagytinik, kaptak motort nyáron. Föl-alá száguldoztak. Rájuk szóltunk, mi szomszédok, hogy menjenek ki a motorpályára, vagy a szántóra gyakorolni a cross motorokkal, ne fel-le száguldozzanak ezék nap, mert balesetveszélyes és baromi idegesítő. A szülők kikérték maguknak, hogy ne neveljük a gyerekeket, mert csak gyerekek.
Aztán 6 hónapja az egy fiú elütött (menetiránnyal szemben, nagy sebességgel) egy 5 éves kisfiút, aki az utcán ment hazafelé. A kisfiú maradandó károsodáást szenvedett, súlyos agykárosodása van.
Mivel a tinifiúnak voltak egyéb csibészségei megy a fiatalkorúak börtönébe. A szülők pedig vérig vannak sértve, hogy senki sem szólt a fiának, hogy ne közlekedjen így a motorral, amikor nyilván láttuk, hogy ezt teszi.
...
Próbáltad a kedvességet?
Itt is játszhat a testvérféltékenység. Eddig ő volt a pici és a cuki, de eldőlt a piedesztál.
Nekem az unokatestvéremmel gyűlt meg a bajom, aki alig egy évvel idősebb a lányomnál.
Próbáld meg azt hogy eléterdelsz és elmagyarazod: a babának most aludnia kell mert ő még nem olyan nagy, mint te. Addig gyere, szinezzunk, babazzunk, nézzük meg mit csinál a bátyád, anyu.
Próbálhatsz szerepjatekozni vele egy játékbabaval.
Foglald le.
Most pont dacos, szóval a jóisten se tudná csendre inteni. El kell terelni a figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!