Másoknak is ilyenek a keresztszülei vagy csak az enyémek ilyenek?
gimis koromban mutatott egyszer apám egy nőt az utca túloldalán: Na ő a keresztanyád. Azóta sem láttam.
bele ne halj a bánatba
13-15 éves koromig hallottam a drága keresztfiam kifejezést, azután szépen lassan azt vettem észre hogy se anyámék, se ők nem találkoznak egymással. Rájöttem azért mert egysem dolgozik, pl a drága férjnek kutya baja, mégis kapja a rokkant nyugdíjat.
Ez kiverte a biztosítékot, és kerüljük őket messziről, világ életükben bunkók voltak sajnálták annak a két tábla csokinak az árát karácsonykor, ideadták de láttam rajta nem szívesen.
Szóval nálunk is hasonló a szituáció, nem vagyunk kíváncsiak rájuk
21F
Nem nagyon tartjuk a kapcsolatot. De nem azért, mert bármi bajom lenne velük. De nem olyan szoros a kapcsolat, főleg mióta nem vagyok már kisgyerek.
Én nem csinálok belőle ügyet.
Szerintem ennyi idősen neked sem kéne ezen ennyire szomorkodni.
haha...
én ennek csak örülné..
az enyémek ahol tudtam keresztbe tesznek, kiskoromban az önbecsülésemet rombolták beszóltak olyanokért, amik amúgy is bántottak. megaláztak, hazug pletykákat terjesztenek.. stb
most ha 2-3 havonta találkozunk akkor azsok..
(bár a szüleimmel, akikkel szuper a kapcsolatom is csak hetente beszélek, és havonta találkozunk, mert nagy a távolság)
Az én keresztapám (keresztanyám sose volt, mert a keresztapám agglegény) akkor látott engem utoljára, amikor a keresztvíz alá tartott. Olyan kemény alkoholista lett, hogy a szüleim se tartották vele a kapcsolatot. Sose éreztem a hiányát.
Lett viszont választott bérmakeresztanyám, a szomszéd néni, akit imádok, és egyedül őt tartom a keresztszülőmnek. Ha nem keresnek, akkor neked se kötelességed, és emiatt ne is érezd rosszul magad. A keresztszülő azért mégse olyan közeli rokon, hogy depresszióba zuhnaj, hogy nem hívtak fel a szülinapodon. Ez az ő szegénységi bizonyítványuk.
"keresztanyám sose volt, mert a keresztapám agglegény"
Keresztanyának felkérhettek volna bárkit, nem kell, hogy a keresztszülők egy pár legyenek.
Régen nem volt szokás nem párt, hanem egymástól független embereket felkerni.
Ráadasul sosem volt kötelező , hogy keresztanya és apa is legyen, régen ha nemmvolt par, inkább csak az egyiet kértek fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!