Én reagáltam túl vagy szerinted is jogos volt?
Sziasztok.
1 hónapja hunyt el az édesapám rákban,nekem ő volt a példaképem,ő nevelt fel,mai napig mérhetetlen csapás
ez számomra. Az utolsó hónapokat kórházban töltötte,
bevittem neki az én első elég gyenge laptopomat,
ha bent voltam kérte,hogy csináljak róla képet,
és tegyük fel rá,vagy volt olyan hogy maga csinált,
és tette fel.
Ma arra jöttem haza a munkából,hogy sehol a laptop,
megkérdeztem édesanyámat,hogy hol van,azt mondta odaadta
bátyámnak,hogy a párja kislánya tudjon min játszani,1 hete költöztek ebbe a lépcsőházba ahol mi lakunk.
Én erre felháborodtam a képek miatt,tesóm visszahozta
a laptopot míg leszedem a képeket címszóval,kerestem
a képeket sehol,aztán megtaláltam a lomtárban,akkor
remegve kezdtem el zokogni,és ráordítottam a bátyámra,
mégis hogy képzelik ezt?
Azt mondja a kislány volt,mert megijedt a képektől,
én erre azt mondtam,hogy ide többet ne hozza azt a
gyereket,soha többet nem akarom látni,vagy hozza,
de akkor én megyek el itthonról.
Tesóm megsértődve elszaladt,majd édesanyámnak
panaszkodott a telefonba,hogy a gyerek hozzá
van szokva,hogy minden este lejön kicsit hozzám,
és anyához,most meg fent sírt,mert nem jöhet le,
és engedjek a kijelentésemből,de én megmondtam,
hogy nem,és órákig sírtam a szobámban,mert
mindig a szemem előtt volt a kép,amikor megláttam
a képeket a lomtárban...
Bátyám és édesanyám azt mondta túl reagálom,
és békéljek meg a kisgyerekkel,addig nem szólnak
hozzám.
Tudom,hogy hosszú,főleg ilyenkor,de most nyugodtam
le a sírásból,és nem hagy aludni a dolog,hogy
most kinek van igaza,és gondoltam megkérdezlek
titeket külső szemmel mit gondoltok,a válaszokat
előre is köszönöm mindenkinek.
22/L
Szerintem túlreagáltad de ez nagyon összetett dolog. A bátyád és az anyukád hibázott amikor az engedélyed nélkül vette el a laptopot. Másrészről te is hibáztál hogy nem mentetted le a képeket. Nem kell hozzá eszköz, más nem, fel kell tölteni a google drivera, ott megtalálod őket bármikor. Harmadszor pedig, gondold magad a kislány helyében. Tényleg megijedhetett a képektől, és azért egy 5 éves kislány nem fogja fel hogy neked ez mennyit jelent. Ő csak félt a képektől. És utoljára, tudom milyen mélységesen szeretni egy embert, a reakciód teljesen érthető volt. De az hogy nem mehet többet hozzátok az túlzás. Szerintem majd ha lenyugszanak a kedélyek, te is rájössz hogy megvannak a képeid és miután biztonságba helyezted, békélj meg velük. Mond el hogy miért akadtál ki ennyire, és illene nekik is bocsánatot kérniük.
Őszinte részvétem!
Fogadd őszinte részvétem édesapád elvesztése miatt!
Én is azt gondolom, hogy kicsit túlreagáltad a dolgot, ugyanakkor gyászban vagy és szerintem teljesen természetes, hogy emiatt ingerlékenyebb, robbanékonyabb vagy. Ismerem az érzést én is, ezt az iszonyatos belső feszültséget ami a tehetetlenségből fakadóan az emberre települ. Ilyenkor sokkal érzékenyebb az ember, és telve van dühvel, sajnos.
Nekem az a véleményem, hogy megértőbbnek kellene lennie veled a családodnak. A testvérednek pedig el kellene magyaráznia a lányának, hogy mi a probléma, egy öt éves gyerek szerintem gond nélkül megért ilyesmit. Átküldhetné hozzád, hogy kérjen bocsánatot. (Mert bár szerintem alapvetően túlreagáltad, de nem a semmire reagáltál, a kislány bizony hibás a történetben)
Mielőbbi megnyugvást kívánok neked!
26/L
Először is fogadd őszinte részvétemet Édesapád halála miatt!
Azt megértem, hogy most érzékenyebb vagy, de ha kicsit megnyugszol, és higgadtan végiggondolod a dolgot, szerinted valóban az 5 éves kislány az, akire jogosan haragszol? Tényleg megérdemli, hogy azzal büntesd, hogy ezentúl nem találkozhat két olyan emberrel, akiket ezek szerint szeret, és akikhez valamennyire már kötődik érzelmileg? (Ha nem így lenne, akkor nyilván nem sírna amiatt, hogy nem jöhet le többet Hozzád és Édesanyádhoz.)
Ha a laptop valóban a Te tulajdonod (mint írod), akkor szerintem először is hibázott Anyukád, amikor odaadta a bátyádéknak a Te tudtod és beleegyezésed nélkül, másodszor hibáztak a bátyádék, amikor a Te megkérdezésed és engedélyed nélkül odaadták játszani a kislánynak.
Nem hinném, hogy egy öt éves kisgyerek valóban mérlegelni tudja, hogy mit jelent - másoknak sokat jelentő - fotókat letörölni egy laptopról. Hidd el nekem, hogy még ha jól ismerte is Apukádat, és sokat találkozott is vele, az a kislány az életkora miatt még azt sem fogja fel, hogy mit jelenet az, hogy meghalt.
Tett valamit, ami Neked érthető módon rosszul esett, de - ellentétben a három érintett felnőttel, akinek a "közreműködésével" a laptop hozzá került - nem szándékosan és tudatosan, annak a képességnek a birtokában, hogy ennek a lehetséges következményeivel tisztában lett volna.
Tulreagaltad, nem is kicsit. Megvannak a kepek, nem? Raorditani egy oteves kislanyra, hat van neked szived?
Es hogy soha tobbet nem akarod latni.... durva voltal. Egy bocsanatkeressel tartozol a kislanynak.
Ha annyira fontos kepek lettek volna, akkor idoben lementetted volna...
Reszvetem apukad miatt, ertem, hogy erzekeny vagy, de igy akkor sem viselkedhetsz. Szegeny kislany, az sem bant, hogy sirdogal szegeny miattad..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!