Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a nagynéném számon kéri ezt?

Figyelt kérdés

A nagynéném (apám nővére) nagyon gazdag,pontosabban a férje(a nagybátyám).

Mi viszont az alkoholista apámnak köszönhetően elég szarul élünk.

A nagynéném szokott pénzt adni, de igyekszik sutyiban mert a férje nem nézi jó szemmel (abszolút megértem).

Eddig 5-10 év alatt mondjuk 2 milliót adtak apránként.

Ebből 1,5 millióról tud a nagybátyám is, és 500 ezer az ami így sutyiban jött.

Apám alkoholizmusa nem nyilvánvaló, én csak 1 éve jöttem rá, előtte megettem a dumáit,hogy a kormány, meg az meg ez tehet róla.(de ő nem)

A nővérééknek még mindig ezeket nyomja (meg nekünk is), de szerintem a nagybátyámnak leesett már, az utóbbi egy évben nem kaptunk úgy pénzt,hogy ő is tud róla.

Viszont apámat a nővére néha számon kéri,hogy "és mi lett azzal, amit adtam?" ezen pedig anyám is kiakad,hogy mi az hogy számon kéri az "adományt"?Hogy ez milyen pofátlan dolog, apám meg ezeken mindig kiakad, és megállás nélkül szidja a nővérét nekünk, és ezen fröcsögnek anyámmal.

De ha belegondoltok, ennyi pénzt adtok valakinek és semmi változás akkor már csak megkérdezitek ,hogy mi van a pénzzel nem?Mert oké,hogy elmegy az, de ennyire nem szar a helyzet az országban, kivétel ha egy alkoholistának adod a pénzt, és apám jól tudja,hogy ő egy rohadt nagy alkesz, és legalább maradjon csöndbe, nemhogy még háborogna...eszméletlenül feltud húzni...nagynéném sem egy szent ember, és van neki egy kioktató stílusa ami idegesítő, de alapból jóindulatú és tényleg segíteni próbál...

(Bármilyen jellegű válasz érdekel, csak annyit kérek,hogy anyámat ne hülyézzétek mert nem az, csak naiv, és még ha ezt is gondoljátok róla ne írjátok le mert nekem is rosszul esik)

2014. febr. 20. 14:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, teljesen jogos.
2014. febr. 20. 14:54
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
jogos
2014. febr. 20. 14:59
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy jogos. Nem lenne kötelessége adni, a szüleid meg jó nagy bunkók, már ne haragudj.
2014. febr. 20. 15:00
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen jogos. Képzeld magad a nagynénéd helyébe! Éveken keresztül próbál segíteni a testvérének meg a családjának, mindezt úgy, hogy ezzel esetleg a saját házasságát is kockáztatja. Eredmény meg semmi, sőt még őt kiáltják ki mindenféle szemétládának. Szerintem apád örülhet, hogy még egyáltalán szóba áll vele.
2014. febr. 20. 15:09
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
jogos
2014. febr. 20. 15:15
 6/18 anonim ***** válasza:
32%

Jogos valamilyen szinten, hiszen ennyi pénzt csak úgy elherdálni, felélni elég nagy felelőtlenség, valami maradandóra kellett volna fordítani.

Annyiból viszont nem jogos, hogy nyilván tudta nagynénéd, hogy milyen apukád. Akkor miért adta oda a pénzt?

Segíthetett volna máshogyan is.

2014. febr. 20. 15:17
 7/18 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem részben jogos.

Igaza van abban, hogy miért neki kell finanszírozni apád alkoholizmusát.

Viszont: senki nem kényszeríti arra, hogy megtegye. Önként adja, holott jól tudja, hogy mire megy el a pénz. Ha neki ez nem felel meg (jogosan!), akkor NE adjon.

2014. febr. 20. 15:19
 8/18 A kérdező kommentje:
De sajnos nem tudják,hogy alkoholista, esetleg sejthetik, de senki sem erősíti meg nekik, ha viszont kiderül nem adnak több pénzt, ami nem azt jelenti,hogy apám nem fog inni,hanem még kevesebb jut nekünk.
2014. febr. 20. 15:39
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
5-10 ev alatt 2 millio? Ha mondjuk 5 evet veszek, akkor evi 400e, az havi kb 30e. Az nem nagy penz, siman elmegy etelre-italra.
2014. febr. 20. 15:46
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért 30 ezret odaadni csak úgy, főleg egy alkesznak, elég sok.
2014. febr. 20. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!