Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a nagynéném számon kéri ezt?

Figyelt kérdés

A nagynéném (apám nővére) nagyon gazdag,pontosabban a férje(a nagybátyám).

Mi viszont az alkoholista apámnak köszönhetően elég szarul élünk.

A nagynéném szokott pénzt adni, de igyekszik sutyiban mert a férje nem nézi jó szemmel (abszolút megértem).

Eddig 5-10 év alatt mondjuk 2 milliót adtak apránként.

Ebből 1,5 millióról tud a nagybátyám is, és 500 ezer az ami így sutyiban jött.

Apám alkoholizmusa nem nyilvánvaló, én csak 1 éve jöttem rá, előtte megettem a dumáit,hogy a kormány, meg az meg ez tehet róla.(de ő nem)

A nővérééknek még mindig ezeket nyomja (meg nekünk is), de szerintem a nagybátyámnak leesett már, az utóbbi egy évben nem kaptunk úgy pénzt,hogy ő is tud róla.

Viszont apámat a nővére néha számon kéri,hogy "és mi lett azzal, amit adtam?" ezen pedig anyám is kiakad,hogy mi az hogy számon kéri az "adományt"?Hogy ez milyen pofátlan dolog, apám meg ezeken mindig kiakad, és megállás nélkül szidja a nővérét nekünk, és ezen fröcsögnek anyámmal.

De ha belegondoltok, ennyi pénzt adtok valakinek és semmi változás akkor már csak megkérdezitek ,hogy mi van a pénzzel nem?Mert oké,hogy elmegy az, de ennyire nem szar a helyzet az országban, kivétel ha egy alkoholistának adod a pénzt, és apám jól tudja,hogy ő egy rohadt nagy alkesz, és legalább maradjon csöndbe, nemhogy még háborogna...eszméletlenül feltud húzni...nagynéném sem egy szent ember, és van neki egy kioktató stílusa ami idegesítő, de alapból jóindulatú és tényleg segíteni próbál...

(Bármilyen jellegű válasz érdekel, csak annyit kérek,hogy anyámat ne hülyézzétek mert nem az, csak naiv, és még ha ezt is gondoljátok róla ne írjátok le mert nekem is rosszul esik)

2014. febr. 20. 14:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mondd meg apádnak, hogy egy utolsó rohadt alkoholista és ne játssza az agyát, mert megmondod a nővérééknek, hogy egy sz*r alkoholista és nem lesz több pénz.

Egyszer úgyis vége lesz az adományoknak és utána talpra kell állni. Jobb lenne minél hamarabb elérni ezt és hamarabb is jön el a talpra állás, mintha húznátok évekig.

2014. febr. 20. 15:51
 12/18 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy gondolom hogy ha valaki alkoholista azon elég jól meglátszik a nyoma. Ha csak sejtik is persze hogy meg kérdezik hisz nem azért adták hogy még több italra jusson apukádnak.Jogos volt a kérdése.
2014. febr. 20. 15:53
 13/18 anonim ***** válasza:
31%

"A nagynéném (apám nővére) nagyon gazdag,pontosabban a férje(a nagybátyám)."

Én csak azon csodálkozom, hogy a nagybátyád még nem verte ki a balhét, tajtékozva. A nagynénéd felelőtlenül viselkedett.

2014. febr. 20. 15:54
 14/18 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy apám nem tartja magát alkesznak és végig lenne sértve ha annak nevezné valaki és ordít mint a fába szorult féreg, mert a saját hazugságaiban él.
2014. febr. 20. 16:00
 15/18 anonim ***** válasza:
94%

Egy merő hazugságban éltek. Az egész életetek az!

El ne hidd magadnak sem, hogy a nagynénédék nem tudják, hogy apád alkoholista, minden rokonságban szokás tudni, hogy ki maga alá vizelő szintű alkesz, meg ki az, aki csak "decensen" de akkor is végigszlopálja az életét!

Következésképp nagynénéd meg a férje is tudja, elég normálisnak és felelősségteljesnek érezlek ahhoz, hogy megmondjam, ne csapd be magad, szokj le erről a hazudozunk magunknak és egymásnak mentalitásról, mert azért már eléggé beléd ivódott.

Ezért is kérted előre, hogy anyudra senki ne mondjon semmit: szimultán tudatod van, látod, hogy éltek, ki miben hibázik, de nem akarod hallani, ergo hazudsz magadnak is. Ne tedd, ne légy olyan, mint a családod!

Nagynénédnek igaza van, bár mondjuk én már nem adnék egy fillért sem, nemhogy 20-30ezreket/hó (az más kérdés, hogy te mint gyerek, valószínűleg nem is tudod, igazából mennyi is az annyi!)

Sem apádnak, sem anyádnak nincs igaza!

Egyedül te gondolkodsz még normálisan, hál istennek: "de ha belegondoltok, ennyi pénzt adtok valakinek és semmi változás stb......."

Hihetetlen, hogy még anyád meg apád szidja kórusban a rajtuk segítő rokont, azért nem ártana tudatosítani, hogy szörnyű hálátlan emberek! Mindketten!

Továbbá hihetetlen az is, hogy pusztán anyagi nyerészkedés-vágyból, magyarul azért, hogy a nagynénéteket továbbra is kihasználjátok, lehúzzátok pénzzel, hazudoztok magatoknak és a külvilágnak (ismétlem, feleslegesen, úgyis ismerik apádat).

Remélem azért azt tudod, hogy ez nem helyes viselkedés?!

2014. febr. 20. 16:15
 16/18 anonim ***** válasza:
6%

Nem.

A nagynénéd adjon, ha szán, vagy ha jólelkű akar lenni, de ezt tekintse ajándéknak. Adott, pont. Ti azt csináltok a pénzzel, amit akartok, semmi köze hozzá. Mi ő? Bank? Milyen jogon kéri számon, hogy mi lett a "pénzével"? Hiszen nem is az ő pénze, ha odaadta nektek!

Amit ő tesz, az minden pofátlanságon túltesz. Alamizsna gyanánt vagy helyett adja, de azért, hogy ennek a révén kéretlenül beleszólhasson - ne írjam már csúnyábban! - a ti életetekbe.

Sokkal többet érne a kedves nagynénéd, ha befejezné a pénzelést, vagy nyitna egy számlát neked, ha már annyira adni akar (én nem fogadnám el, ha ilyen erősen birtokló és kontrolláló ember adná).

Az én véleményem az, hogy pszichiáter kellene - és neked, mert te talán még menthető vagy. És gyorsan.

2014. febr. 20. 18:00
 17/18 anonim ***** válasza:
61%
Telesen jól látod a helyzetet. Azzal segíthetsz magadon, hogy ha mondjuk kell neked valami (mondjuk egy új cipő, vagy bármi, amit otthon nem tudnak/akarnak megvenni neked), akkor odamész a nagynénédhez, elmondod hogy kéne, mert a másik már szégyenletes állapotban van, a szüleidnek nem futja rá, és menjen el veled, és vegye meg neked. Mármint persze szépen kell kérni, esetleg szülinapra vagy ilyesmi. Ha olyan, amilyennek leírtad, akkor segíteni fog, és ez ellen szerintem a nagybátyádnak sem lesz kifogása.
2014. febr. 20. 18:54
 18/18 anonim ***** válasza:
79%

Oké, tegyük fel, mert mi is adtunk pénzt rokonunknak úgy, hogy tudtuk, hogy a kedves apuka alkoholista, csak nem tettünk szemrehányást.

Tehát tegyük fel: Tudják, hogy alkoholista, és nincs semmi változás, de a pénz nincs meg. De akkor hova tűnt a pénz? Alkoholista emberről van szó. Netán elitta? Eljátszotta?

---------

És ilyenkor megkérdőjeleződik az emberben ez: Most ha nyíltabban rákérdezek akkor venni fogja netán-e a lapot, hogy nem tetszik amit látok? Hiszen én adom nekik a pénzt, és semmi olyanra nem költik, amivel változtatni tudnának.

<---???Érdemes adni a nekik pénzt???----> Itt is van a kiváltó oka a kérdésnek. Érdemes-e? Nem csak én a levegőbe dobálom-e a pénzt, mivel azért 500.000 Ft-t jobb célokra is ellehetne ám költeni, nem csak sörre, meg satöbbire.

2014. febr. 20. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!