Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem látok tisztán ebben a...

Nem látok tisztán ebben a helyzetben, mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg úgy van hogy ha holnap nem fizetem ki a lakbért akkor utcára kerülünk. Édesapám halála után kaptunk a biztosítótól pénzt, amit a testvérem nevére kötöttek le az én részem is mert nem voltam 18.(ezzel indokolták). múlt héten szóltam tesómnak hogy legyen szíves feloldani a lekötést és küldjön nekem a pénzemből. erre a tesóm azt mondta hogy a bank nem fogja feloldani mert nekik ez veszteséges mert hogy ez valami kötvény..nem is értem ezt az egészet. beszéltem nagybátyámmal hogy mi ez az egész és ő azt mondta fel lehet oldani csak nem fogja mert hülyeségre költeném el meg majd akkor megkapom ha házas leszek... de próbál mára összeszedni pénzt nekem. nost nagybátyám tele van adóssággal, tudom hogy egy fillért sem fogok kapni. vagy a tesóm hazudik vagy a nagybátyám. a tesóm azt is mondta hogy abból megy a nagymamám lakásának törlesztője.. mármint az én pénzemből. már ezt sem értem mit képzelnek mert nekik is ugyanúgy volt pénzük mint nekem de nekik több. senkitől nem tudok kérni és sehova nem tudok menni mert jelenleg annyi pénzem van hogy leutazzak nagyanyámhoz és elmondjam neki mit kavarnak a háta mögött és az én pénzemet nem akarják odaadni. csak az a baj hogy szeretem a testvérem és ha kibukik nagyanyám elött mit csinálnak a pénzemmel nagyon nagy balhé lesz. de ha nem teszem meg akkor meg utcára fogok kerülni. és megint itt van az, ha lemegyek és be is megyünk a bankba nagy veszekedés árán akkor se biztos hogy megkapom a pénzt mert ki tudja mikor oldja fel a bank a lekötést. bocsánat de nagyon ideges vagyok, lehet össze vissza írkáltam. de pontosítok ha nem értelmes.

2014. febr. 20. 09:38
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
persze hogy megírom.:)
2014. febr. 20. 12:48
 22/32 anonim ***** válasza:
84%
Mikor be töltötted a tizen nyolcat kelett hogy kapjál levelet is hogy mostmár te rendelkezel a pénzed felett. Csak úgy senki nem tud hozzá nyúlni ezt nem értem . Lányomnak is örökség gyámi betétbe volt közjegyző előtt kellet betennünk . Addig hozzá se lehetett volna nyúlni még benem tölti a 18-at. Vettünk a lánynak egy lakást fél évig tartott mire a gyám hivatal engedéjezte hogy 6 hónappal előbb ki vegyük , indokolni kelett mindent nekik.Menj a gyám hivatalba el.
2014. febr. 20. 14:42
 23/32 A kérdező kommentje:

nem kaptam semmilyen levelet.:((( az összes pénz a tesóm nevére került.:(

beszéltem nagybátyámmal. most meg már azt mondta hétfőn lesz pénz... máról volt szó. meg azt mondta kérjek nyugodtan az élettársától de ne mondjam neki hogy utcára fogunk kerülni hanem hazudjam hogy kaukcióra kell mert másik lakásba akarunk költözni a gyerek miatt. de nagyon elegem van a hazudozásból!!!!!!!

2014. febr. 20. 15:56
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem elején félre olvastam valamit , a biztosítótól kaptátok a pénzt ( nem pedig örökség ).Akkor azért beszélj a nagymamáddal ha a testvéred nem hajlandó neked a részed oda adni. Nagy sunyiság van akkor benne ha a nagymama törlesztőjét ebből fizetik de neked nem adnak. Jogosan álhatsz oda eléjük a követeléseddel.
2014. febr. 20. 16:07
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Eggyik hazugságból a másikba kerülsz ha így akarják .
2014. febr. 20. 16:08
 26/32 anonim ***** válasza:
Nem biztosítás kedvezményezettjei voltatok? Akkor, ha vhogy azt felvette, max pereskedhetsz.
2014. febr. 20. 20:39
 27/32 anonim ***** válasza:
Ezt csak a józan eszem diktálja: ha biztosítás kezdeményezettje és nem töltötte be a 18-at,akkor is kéne h.a gyámügy beleszóljon,nem? Mert valahogy biztosítani kell,h.mint kezdeményezett jogot formálhasson a pénzre! Persze,nem tudom,h.a törvény h.jár el ez ügyben...
2014. febr. 21. 11:55
 28/32 anonim ***** válasza:

Jaaaaj!2x is elírtam ügyesen!:-D

*kedvezményezett!

2014. febr. 21. 11:57
 29/32 A kérdező kommentje:
sziasztok! nincs meg a pénz. apa után sok adósság maradt és a nav zároltatta a számlát. és ezt nem lehetett elmondani... a nagybátyám élettársa nem segített mert hát neki hozzák az éves fa adagjukat meg kezd elromlani a mosógépe. hazudott.. nem mert a szemembe se nézni. utolsó pénzen mentem le. nagybátyám azt ígérte kér 60ezret az unokatestvérétől hogy a lakbért ki tudjam fizetni. kiszúrta a szemem 10ezer forintal... és erre kellett várni nagyon sokáig. nagyobb bajba kerültem mint voltam mert még az is kérdéses volt hogy jutok haza. 0:13kor kerültem az otthonomtól 15 km-re és a párom jött értem mert nem volt csatlakozás. gartulálok nekik. minden hazugság volt.
2014. febr. 22. 10:18
 30/32 anonim ***** válasza:
Biztosítás kedvezményezettjei részére utalt összeget zárolt a nav??? És láttál erről papírt??? Még egy hazugság!!!! Törlesztőrészlet,fa,mosógépjavítás,mi jön még? Nem az a tiszta,ha nézd,apánk tartozott,zárolták a számlát,nincs lóvé!? Szó sincs ilyesmiről,mert ez alapból nem az ő hibájuk lenne,hiszen nem az ő tartozásuk miatt nincs pénz,és ugye nekik sem jut lóvé,mert az ő részük is zárolva lenne! Ha ez lenne a valós helyzet elmondták volna rögtön! Gondolták ha kimondják a nagy mumus "NAV" szót,leállsz,mert hát a nav,az hűha,ott nincs mit tenni! Atyaég!!! Ne hagyd már magad! Annyira palira vesznek,h.az már esküszöm,nekem fáj!!!!
2014. febr. 22. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!