Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem látok tisztán ebben a...

Nem látok tisztán ebben a helyzetben, mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg úgy van hogy ha holnap nem fizetem ki a lakbért akkor utcára kerülünk. Édesapám halála után kaptunk a biztosítótól pénzt, amit a testvérem nevére kötöttek le az én részem is mert nem voltam 18.(ezzel indokolták). múlt héten szóltam tesómnak hogy legyen szíves feloldani a lekötést és küldjön nekem a pénzemből. erre a tesóm azt mondta hogy a bank nem fogja feloldani mert nekik ez veszteséges mert hogy ez valami kötvény..nem is értem ezt az egészet. beszéltem nagybátyámmal hogy mi ez az egész és ő azt mondta fel lehet oldani csak nem fogja mert hülyeségre költeném el meg majd akkor megkapom ha házas leszek... de próbál mára összeszedni pénzt nekem. nost nagybátyám tele van adóssággal, tudom hogy egy fillért sem fogok kapni. vagy a tesóm hazudik vagy a nagybátyám. a tesóm azt is mondta hogy abból megy a nagymamám lakásának törlesztője.. mármint az én pénzemből. már ezt sem értem mit képzelnek mert nekik is ugyanúgy volt pénzük mint nekem de nekik több. senkitől nem tudok kérni és sehova nem tudok menni mert jelenleg annyi pénzem van hogy leutazzak nagyanyámhoz és elmondjam neki mit kavarnak a háta mögött és az én pénzemet nem akarják odaadni. csak az a baj hogy szeretem a testvérem és ha kibukik nagyanyám elött mit csinálnak a pénzemmel nagyon nagy balhé lesz. de ha nem teszem meg akkor meg utcára fogok kerülni. és megint itt van az, ha lemegyek és be is megyünk a bankba nagy veszekedés árán akkor se biztos hogy megkapom a pénzt mert ki tudja mikor oldja fel a bank a lekötést. bocsánat de nagyon ideges vagyok, lehet össze vissza írkáltam. de pontosítok ha nem értelmes.

2014. febr. 20. 09:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan milyen lekötés? Olyan lekötés nincs, hogy nem lehet felbontani. Mindent fel lehet bontani, csak akkor elveszik a kamat, ami pont a lényeg. Ezek fix időre szólnak, pl. Viszont az a helyzet, hogy ha te nem vagy megjelölve mint haszonélvező, tehát nem a te nevedre szól, akkor az olyan, mintha nem is a tiéd lenne.

Ha a testvéred nevén van, az jogilag azt jelenti, hogy kizárólag a testvéredé, neked jogilag semmi közöd hozzá.

Ezt kellene tisztázni, hogy akkor pontosan kinek a nevén van.

2014. febr. 20. 10:09
 12/32 A kérdező kommentje:
sajnos nem tudok pontos infót írni mert mindig mást mondanak.:( van egy olyan érzésem hogy nagybátyám kicsalta a pénzt a tesómtól. mikor elkezdtem mondani neki hogy nincs joguk a pénzemet kezelni stb.. először az életben fellázadtam ellenük, olyannyira felidegesedett hogy elkezdett személyeskedni elég durván.. anyámat le rohad*kozta, a halott apukámról kezdett hazudozni meg hogy elcsesztem az életem mert van egy gyerekem. furcsálltam a kirohanását úgyhogy valószínű megijedt mert nincs meg a pénz.
2014. febr. 20. 10:27
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
A biztosító altal fizetett penz örökség es mivel kiskoru voltál zárolt gyamhivatali szamlara került. A testvered nem tudja feloldani, csak a gyamhivatal. Abból a pénzből biztosan nem megy semmiféle törlesztés.
2014. febr. 20. 10:36
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért van itt kavarodás.

Ha kiskorú örököl pénzt, azt nem a testvér hanem a gyámügy kezeli. Ha a testvéred úgy döntött volna, hogy a kötvényből elad, és vesz valamit belőle, akkor előbb értesíteni kellett volna a gyámügyet. Ők viszont csakis a kiskorú érdekeit nézik akié a pénz.

Ha anno annak idején tényleg te örökölted a pénzt, akkor az még mindig meg kell, hogy legyen.

Az sem igaz, hogy amíg házas nem vagy nem adható át.

Amint betöltötted a 18 évedet jogosult lettél a saját örökségedhez. Ebben az esetben is a gyámügyhöz kell fordulni, hogy segítsenek intézkedni ez ügyben.

Ahogy valaki írta. Kell neki egy hagyatéki végzésnek amit édesapád halála után kaptatok. Ebben a végzésben pontosan le van írva, hogy örököltél-e, és ha igen mennyit, hol van letétbe helyezve stb. Ha neked nincs hagyatéki végzésed, akkor a közjegyzőtől ki kell kérni a másolatot.

Ha nincs semmi a neveden, ha nem szerepel semmi a hagyatéki végzésben, akkor a válasz egyszerű. Neked nincs semmi pénzed. Már itt az ideje, hogy utána néz ezeknek a dolgoknak, és nem csak a testvéred, nagybátyád hazugságait hallgatni.

2014. febr. 20. 10:54
 15/32 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, olyasmit, amit a #14-es válaszadó írt... nem a rokonsáágod hazugságait hallgatod, hanem elmész a gyámhivatalhoz és megtudod, melyik közjegyző járt el az örökösödési ügyedben, elmész a közjegyzőhöz, és elkéred a hagyatéko végzést. (vagy lehet, hogy megvan a gyámhivatalnál is, és ők is egyből oda tudják adni).

És mellesleg azt is meg tudják mondani, hogy mid van, hol, és mi a további teendőd. Ha meg úgy látod, hogy valaki átvágott, mondjuk gondnokként eljárva lenyúlta a vagyonod, akkor rendőrség, feljelentés.

2014. febr. 20. 11:01
 16/32 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek, ezt fogom csinálni! azt szerencsére tudom ki volt a közjegyző. kell majd neki igazolnom valamivel hogy kiadja nekem a hagyatéki végzést? vagy elég lesz a személyes irataim? basszus olyan rosszul érzem magam hogy lebuktatom őket. de meg fogom tenni. megpróbálok kérni addig kölcsön a nagybátyám élettársától de ki tudja ad-e nekem.:/
2014. febr. 20. 11:13
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Még te érzed rosszul magad??? Érezze magát rosszul az, aki elkutyulta a pénzed, és hazudozik neked!

Te csak azt akarod, ami jár neked!

2014. febr. 20. 11:20
 18/32 anonim ***** válasza:
Kérdező (#16) a szokásosak, személyi, lakcímkártya, esetleg halotti akvi... utóbbi ha nincs, de a közjegyző kérné az anyakönyvi hivatalban kérhető másokat.
2014. febr. 20. 11:47
 19/32 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!:) mindenkinek köszönöm!
2014. febr. 20. 11:49
 20/32 anonim ***** válasza:
35%

Majd megtennéd, hogy leírod a végkifejletet? Mert elég sok homályos pont van a történetben és érdekelne, hogy mi történt.

Egyébként ne zavarjon, hogy ők a "családod". Őket sem zavarta, mikor akartak/akarnak ártani.

2014. febr. 20. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!