Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Van egy éves kislányom,és egy párom,aki itthon dolgozik. Napközben össze vagyunk zárva,ami néha jó,mert ha nagyon kell valami,ő is tud segíteni,de valahol meg nem jó,mert halljuk egymás problémáit,és mindketten kifelé vágyunk munka után. Sajnos nagyon nehéz a helyzetem,mert apukám nem él, és anyukámnak lett egy új férje,akivel tőlem 20 km-re lakik. Az anyósomékkal nem vagyok olyan kapcsolatban,hogy segítséget kérjek,egy másik közeli családtagom pedig soha nem azt teszi,amit kérünk tőle,inkább csak idegesít minket,főleg a páromat,ha eljön segíteni..Mikor mindhárman betegek voltunk, a baba,én,és a párom, (szerencsére a kiskutyánk nem.. elég nehéz volt őt is betegen levinni stb.),hát szóval anyukám érdeklődött párszor hogy vagyunk,de nem ajánlotta fel segítségét,oké,hogy akkor már a párom jobban lett,de mégis jól esett volna. Mikor ezt közöltem vele telefonban,a saját életével példálózott,hogy ő annak idején betegen ment el dolgozni,meg hétvégén programjuk volt..Megértem,hogy dolgozik még,de tök jól esett volna akár ha megkérezi.. félek,hogy a jövőben is fontosabb lesz neki az,hogy ő az új férjével van,aki nem ápol túl szoros kapcsolatot az ő gyerekeivel,de ettől még anyunak kellene a saját gyerekeivel..Fontos lett volna,hogy mellettem legyen többet anyukám,talán könnyebb lett volna egy-két dolgot feldolgoznom szülés után...Persze örülök a babának meg minden,szépen el is látom,de megerősítést nem igazán kapok,inkább csak " rosszindulatú kritkákat"a másik oldalról.Fáj látnom,hogy más az anyukájával együtt tologatják a babakocsit...én meg szinte semmit se kapok belőle,csak egyszer-kétszer látogat meg,meg amikor közös családi ünnepek vannak,de akkor is az új férjéhez igazodik,meddig maradhat.

Nagyon egymásra vagyunk utalva a párommal,rengeteget segít..ha kell bárhova elviszi a gyereket,sajnos újra kell tanulnom vezetni,hogy nekem is könnyebb legyen.., de úgy igazán nincs segítségünk..:( El vagyok keseredve,és sokszor van egy pici feszültség bennünk,mert nagyon nehéz..de egymással a párommal nincs problémánk,annak ellenére,hogy az ő családjának hülyeségei is egy megpróbáltatása volt a kapcsolatunknak.

#anya #nehézsgég
2014. febr. 11. 17:16
 1/4 A kérdező kommentje:
Sajnos barátokat is nagyon nehéz szereznem,mert nem olyan helyen élek,ahol erre sok lehetőség van. Aki ismerősöm volt,az jelenleg máshol tart,nincsen már közös témánk..egy barátnőm van,másik városban él,de még nincsen babája,de vele se tudom folyamatosan tartani a kapcsolatot.
2014. febr. 11. 17:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, úgy érzed, hogy elhanyagol téged anyukád az új férje miatt. :( Ennyire nem érdeklődik az unokája iránt? Erről beszéltél már vele?

Én sajnos Németben élek, és ezért nem fogja anyukám annyira ismerni a gyerkőcöt, mert jó esetben is fél évente tudunk menni majd haza :(

2014. febr. 11. 17:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Az unokájával facebookon dicsekszik,meg mikor itt van szereti,de a valóságban nekem nem segít nagyon,az ajándékokat persze megveszi.Mikor megszületett a pici 1-2 napot töltöttünk együtt,de inkább fotózgatta a picit, és amikor nálunk volt,nem is aludt itt.. Nehezen tudtam vele azt is megértetni,hogy karácsonykor neki kellett volna szervezni valamit..nem az ő anyukájának..és testvérének.
2014. febr. 11. 17:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Szereti a picit,de nem igazán ismeri,mert nem elég időt tölt vele,csak 1-2 órát,azt is kb. havonta..
2014. febr. 11. 17:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!