Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti így, ilyen körülmények...

Ti így, ilyen körülmények között elhoznátok édesapátokat lakáshitelhez adóstársnak?

Figyelt kérdés

Bocsánat a regényért, de szeretnék véleményeket kérni!!!

A párom és én még 1 éve sem vagyunk együtt. Azonban közös lakást szeretnénk. Amit tudni kell az az, hogy a párom kint dolgozott Németországban már azelőtt, hogy velem megismerkedett. Folyamatosan utalt haza az anyjának pénzt, mert az anyja el van adósodva. Mert van 2 jelzáloghitele, ezzel oda a fizetése, ezen kívül pedig 3 Provident-es hitele van. Azt senki ne kérdezze, mire vette fel??? Én magam sem értem... Mivel hogy az előbbiekben említettem, nem marad fizetése a 2 jelzáloghitele miatt. Kb 5000 ft-ot kap ki össz-vissz havonta a fizetéséből az anyja!!! Mint kiderült, a párom testvérének lett felvéve ennyi pénz, mert az is belefogott egy lakásvásárlásba, csak a párja ott hagyta a gyerekkel, lelépett. Azt a testvéréről tudni kell, hogy 35 éves, de életében 1 munkahelyen sem dolgozott, nincs bedolgozott éve. De miről is beszélek, nemhogy éve lenne, még egy napja sincs. Tehát ezt a párom törlesztette, erre utalta haza a pénzt. Persze, a hitelen kívül van még a rezsi, arra is hazaküldte a pénzt, azonban az mégsem lett kifizetve. Na és most jövök a képbe én!

Ekkor megismerkedtem a párommal. Fogalmam nem volt erről az egészről. Azonban, amikor kiderültek a dolgok, én azt mondtam, nem érdekel, a párommal maradok, mert szeretem, de csak azzal a feltétellel, ha külön költözünk. A párom véglegesen hazajött közben Németországból. Így ő is ezt látta a legjobbnak, ezért belement. Elkezdtünk nézegetni lakásokat, de egyik sem volt az igazi, ezért úgy döntöttünk, megvennénk a páromék családi házukat, pontosabban kifizetnénk a testvére részét, mivel ketten vannak testvérek, és kettőjük nevén van a ház. Mindenki részéről működött volna a dolog. Ám én ekkor azt mondtam, hogy mégsem hozom el édesapámat adóstársnak. Egyedül ő bólintott rá, hogy eljön, senki más.

Hogy miért nem hozom el édesapámat adóstársnak? Mert amióta végleg hazajött Németországból a párom (8 hónapja), azóta mi is eladósodtunk. Mert az anyját mentegettük a behajtó intézetektől. Kitisztáztunk utána 610.000.- ft-ot, és ebben csak hiteltörlesztő részletek vannak, illetve elmaradt rezsi számlák, és ezt az összeget csak egy hónap alatt adtuk ki. A rá következő hónapban megint 140.000.- ft-ot fizettünk, a harmadikat meg már inkább nem is említeném... És ez így ment továbbra is, persze azt sem kell elfelejteni, hogy az összes megspórolt pénzünk erre el is ment.

A lakáshitelt csak úgy kaphatnánk meg, ha apumat elhoznám adóstársnak. Mert más nem jönne el. Azonban, mi is (bocsánat) szarban vagyunk, mert bár dolgozunk, mégsem tudtunk kijönni havonta anyagilag az anyja adósságai miatt... Azóta az anyja már külön él tőlünk, de amíg itt lakott, kénytelenek voltunk kifizetni utána mindent, hogy ne felőlünk vigyenek el valamit, és ne az én és a párom feje fölött kapcsoljanak ránk valamit.

Így tehát most nekünk is van 5 hitelünk (egyik sem az én nevemen, ennek is oka van)... Plusz arról meg még nem is beszéltem, hogy az anyja a páromnak a párom nevére felvetetett egy takarékos hitelt, 500.000.- ft-ot, 7 évre (amiből még csak 1 telt le), amit a páromnak kell visszafizetnie, az majd 1 millió, mert 900 valamennyit kell visszatörleszteni. És ez úgy történt, hogy a párom anyja azt mondta a páromnak, hogy majd azt ő fizeti. Megjegyzem, egyetlen havi törlesztőjét nem fizette ki. Tehát ezt is a páromra terhelte.

A lakást, ha én és a párom megvennénk, persze hitelből, akkor bár igaz, hogy a párom testvéréjé lenne a pénz, mivel a fél ház a testvéréjé, de mivel a testvére és az anyja együtt laknak, ezért az anyja markát ütné meg a pénz, mert abból kitudódna a rengeteg hitel, így tehermentes lenne az anyja.

De az utóbbi időben így beszél velem a párom a sok adósság miatt, hogy: TAKARODJ HAZA! Emellett kihajigálja a ruháimat a szekrényből. Stb... Holott én nem tehetek erről, mert az anyja ekkora (bocsánat) szarba hozta őt.

Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy mit képzel magáról, örüljön, hogy ekkora adósságban is kitartottam mellette, ami pedig az adósságot illeti: menjen az anyjához parádézni, mert ő teremtett ekkora adósságot a nyakába, nem én!!!

Én azt mondtam, kérem a ház felét, ha azt akarja, apum jöjjön el adóstársnak. Mert apum nem fogja fizetni más (bocsánat) segge alá a lakást, mert egyik, hogy ha valami történne, gondolok itt, hazazavar a párom, és/vagy nem fizeti a törlesztőt a párom, én azért nem fogom elhozni az édesapámat, csak hogy az anyjának ki legyen pucolva a segge alól a szar... (bocsánat!!!)

Ez így logikus, vagy rosszul gondolom a dolgokat??? Mert egy lakáshitel 10 évekre szólnak, az ember sosem tudhatja, mi fog addig történni. És csak még annyit, hogy amíg nem volt ennyi pénzkiadás, addig nagyon jól elvoltunk a párommal, és ha most se lenne ez, hogy a rengeteg adósság, most is ugyanúgy meglennénk. De ebben a világban szerintem úgy működnek a dolgok, hogy valamit valamiért... Vagy tévedek?

Elég rossz egy helyzet, sok sérelmet okoz és kellemetlenséget, ezért kérem, a bántó/sértő kommenteket tartsa meg mindenki magának, mert lehet azt kultúráltan is, én úgy gondolom. Van nekem épp elég bajom anélkül is. A válaszokat előre is köszönöm!!!

2014. jan. 12. 13:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
jesszusom..
2014. jan. 12. 14:58
 12/21 A kérdező kommentje:

Kedves 8.!!! Te őszintén normálisnak érzed magad??? Állítom, te nem vagy agyilag tiszta... De a dolgokkal sem vagy ezek szerint tisztában. Gondolkozz már el magadon, hogy hogy mersz ilyet állítani egy idegenről, hogy én az anyagiak miatt kezdtem bele ebbe a kapcsolatba!? Meg ha nem lennél vak, akkor azt is láthatnád, hogy érdekes módon, még ezután is kitartottam a párom mellett, és azt is írtam, hogy még mindig szeretem, nem kicsit, hanem nagyon!!! Gondolod te, hogy ha nem szeretném, még ezek után is vele maradnék, ha annyira az anyagiak érdekelnének engem??? Meg szerinted még most is azon lennék, hogy hogy lehetne ezt az egészet megoldani és megmenteni a kapcsolatomat??? Ha nem vagy tisztában a dolgokkal, nem kell beleszólni... Én tanácsokat kértem, nem pedig olyat, hogy "énmindentjobbantudokamásiknálésigazamvanmégakkorishagőzömsincssemmiről"!!! Hülyeségeidet kérlek tartsd meg magadnak!!! Nyisd ki inkább a szemed és ha már hozzászólsz, légyszíves először gondold már bele magad az én helyzetembe, aztán legyél nagy legény! Mert azt nem tudnám, hogy te az ÉN helyemben mit csinálnál!!! De ezek után lemerem fogadni, hogy saját magadból indultál ki, mert te kb lehet ilyen lehetsz!!!

És a többieknek:

Sokszor azt gondolom, hazamegyek, de nem tudom megtenni! Mert szeretem a páromat. Igen, elgondolkoztató, amiket válaszul kapok. És ezek után jobban megfontolok magamban mindent, hogy hogyan legyen tovább... De annyira tanácstalan vagyok, hogy az hihetetlen. Amikor szeret valaki valakit, annak elég nehéz dolga van, amikor dönteni kell. Márpedig nekem most azt hiszem hatalmasat kellene döntenem. 23 éves vagyok, igen, fiatal. Köszönöm mindenkinek a véleményét! Abban tudtatok segíteni, hogy ne veszítsem el a fejem véglegesen!!!

2014. jan. 12. 15:20
 13/21 anonim ***** válasza:
Itt valami hibádzik. Ennyi hitel a világon sincs, és most te apukádat vonnád be egy újjbb hitelbe, miután közölte veled a szerelmed, hogy takaroggy haza. Kérdezem, milyen állásod, vagyoni helyzeted van most jelenleg, ami alapján feltételezed, hogy még kapnál hitelt? Egyáltalán, dolgozol valamit? Van jövedelmed, megtakarításod?
2014. jan. 12. 15:56
 14/21 A kérdező kommentje:
Mi olyan hihetetlen, hogy a mai világban valaki el van adósodva? Hallottál már a Providentről? Az ad bármennyit, csak legyen munkáltatói igazolásod! És bármilyen hihetetlen, ennyi hitel van felvéve!!! Nem az én nevemre! A párom nevén vannak a hitelek. És a lakáshitelt a párom venné fel a saját nevére, de csak abban az esetben kapná meg, ha apum eljönne adóstársnak. Én kértem a ház felét, hiszen honnan tudjam 1 évnyi kapcsolat után, hogy mi lesz ezután 10 év múlva??? Apukámat pedig nem akarom bajba sodorni, legalábbis, apum nem fog eljönni a párom anyjának a 2 szép szeméért!!! Mert azt én sem engedem!!! És szerintem jogos!!! Ebben a világban már semmi sem biztos!!! Sem munkahely, sem kapcsolat!!! Ha valaki már járt hasonlóan, az tudja is és egyet is értene velem!!!
2014. jan. 12. 17:52
 15/21 A kérdező kommentje:
Meg hát nem csak a párom nevén, hanem az anyjáén is elég sok hitel van!!! Ez lemaradt!!! Az anyja miatt van ennyi hitel a párom nevén is!!! Mert ahogy már írtam is, az anyja adósságait nyögtük a párommal, hogy ne kapcsoljanak ki semmit a házból és ne vigyenek el semmit se a behajtó cégek!!! Magyarul, hogy legyen fedél a fejünk felett!!!
2014. jan. 12. 17:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a ciki, hogy még ennyiből sem tanultok, és még apád házát is elbuknátok az tuti,mert eddig is alig tudtatok fizetni nem hogy még több hitelt.
2014. jan. 12. 17:56
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Es ugyan mit kezdenél a fél házzal? Es ha megromlik a kapcsolat? Nem tudsz vele mit kezdeni, igazából ez csak egy fél hitel. Ha van egy csöpp eszed, semmilyen hitelt nem veszel fel. Es ne hagyd, hogy apukad adostars legyen. Ha nem fizetik a hitelt, azonnal rajta hajtjak be. Ne hozd ilyen helyzetbe az apukád valakiért, akit alig egy éve ismersz, de már most sem harmonikus a kapcsolatotok.
2014. jan. 12. 21:08
 18/21 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Azt hiszem, igazad van mindenben!!! És így is fogok tenni. Nem fogom elhozni, bármi is történjen, nem akarom sem magamat, sem édesapámat bajba sodorni. A párom anyja tegnap bejelentette, hogy ő többet ide nem fog jönni. Magyarul, mivel nem lesz hitel, így ő meg is sértődött, hogy nem lesz kitakarítva a rengeteg hitele. De nem érdekel, miért menjek bele olyanba, amibe csak a bokámat fogom megütni??? Igazatok van, és nem is lesz ez másképp. Azt nem tudom, hogy hogyan lesz a továbbiakban, tegnap este a párom leültetett beszélgetni, és azt mondta, hogy már nem annyira szeret, mint az elején. Nem mondott igazából konkrétumot, csak annyit, hogy mert én állandóan a fejéhez vertem az anyja adósságait, ami részben igaz, részben pedig nem teljesen erről van szó. Mert én csak védtem magam, mert folyamatosan kaptam a páromtól azért, mert hogy sok a kiadás meg a hitel, én meg meg mertem mondani a páromnak, hogy ne velem veszekedjen, hanem azzal, aki ezt tette vele, azaz az anyjával, ugyanis mivel a párom is eladósodott az anyja miatt, mert mint már említettem, még a megspórolt pénzünk is az anyja adósságaiba ment, ennek ellenére mégis az anyját pártolja, nem engem.

Arról nem is beszélve, hogy amikor megkérdezem a páromtól, hogy anyáddal miért nem ordibálsz, ha már velem megteszed a semmiért, olyanért, amiről nem én tehetek??? Nem én miattam fizeti a Takarékos 500.000-es hitelt, hanem az anyja miatt, mert az vetette fel a nevére, és törleszteni semmit nem törleszt!!! Erre a páromnak csak annyi a válasza, hogy: "MERT Ő AZ ANYÁM..."

Na ez itt a probléma. Nekem kellene, hogy az első helyen legyek, nem az anyjának!!! Mert velem él, nem az anyjával. Vagy ezek után ezt az egészet rosszul gondolom??? Nem kellene különbséget tennie a páromnak az anyja és én köztem. Vagy ha mégis, akkor az anyját mellőznie kellene szerintem ezek után, vagy nem tudom. Velem nem hogy a saját édesanyám, de senki, egyik szülőm sem lenne képes így kitolni... Mint a párommal szemben a saját anyja... És még most sem tanult belőle... Az van, amit az anyja mondd, meg tele beszéli a fia fejét mindenféle hülyeségekkel, a párom meg bedől a befolyásolásainak. Egyszerűen próbáltam a párom szemeit felnyitni, nem csak én, a szomszédaink, a párom keresztanyja, a nagymamája, stb... Senki nem hat rá, csak az anyja, mert: "Ő AZ ANYÁM..."

Mit kezdhetnék egy ilyen emberrel? Az a baj, hogy szeretem. De én úgy gondolom, azért mindennek van egy bizonyos határa!!! Nem így van?

Ezért is írtam, hogy teljesen tanácstalan vagyok, ami nem is csoda. Mit tegyek? Helyre hozható még ez az egész???

Valamint a tegnap az is felmerült, hogy havonta egy bizonyos összeget fizetünk a párom testvérének, amíg le nem telik a ház értékének a fél összege. Persze, ez is ügyvéd által ellátott papír lenne. Mert még ezt láttam a legjobb megoldásnak. Mert az anyja nyakán már épphogy úgymond szorul a kötél. Ezt arra értem, hogy zaklatják a behajtók, viszont azt nem akarjuk sem én, sem a párom, hogy ide, ahol a párommal lakunk (szülői ház), visszajöjjön az anyja a testvérével és a testvére gyerekével.

És így természetesen most én vagyok a (bocsánat) szar, mert az utolsó pillanatban visszamondtam a hitelt, hogy nem lesz így adóstárs. És nem értik meg, hogy nem fogom apumat bajba sodorni. Ezt ők természetesen elvárnák, hogy apum eljöjjön. Én azt mondtam, ha a ház fele az enyém, akkor lesz hitel, ha nem, akkor ne is álmodjanak!!! Erre az volt a válasz, hogy ennyi idő után nem adnak nekem fél házat, én erre meg visszakontráztam, hogy rendben! Akkor ennyi idő után nem kell közös lakásban sem gondolkozni, én ráérek! Nem nekem sürgős!!! Mert hogy ha már vagy egy 5 éve együtt lennénk, állítólag megkaphatnám. De ugye mondani is mindent lehet... Én meg azt mondtam nekik erre, hogy én ráérek, kivárom, az 5 évet. Csak épp a párom anyja nem ér rá!!! Valamit valamiért! Apum sem fog eljönni a párom anyjának a két szép szeméért. Mert apumat az egy szemet nem érdekli, hogy hogy van az anyja eladósodva, az sem, hogy hogy fizeti vissza. Csak én legyek biztonságban.

De már annyira nem tudom, mit tegyek, hogy bele vagyok ebbe az egészbe már betegedve... :(

2014. jan. 13. 11:12
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Most hogy kiderült, hogy nem akarsz önzetlenül segíteni, már el is árulja nagy nehezen, hogy nem is szeret már úgy, mint az elején.. Szerintem ezzel mindent elmondott, és borítékold, hogy még van úgy kb fél éved vele, és úgy ki fog dobni, hogy a lábad nem éri a földet. Szerintem menj a dolog elé, pénztárca lettél volna, elhiszem, hogy szereted, de vedd észre: már így is kihasznált, és a családod anyagi biztonságát is szemrebbenés nélkül megingatta volna. Hagyd, keressen mást, aki belemegy ebbe, de ne legyél naív..!
2014. jan. 13. 17:17
 20/21 anonim ***** válasza:

A válaszom elég erős, és ha nem szereted az ilyesmit, kérlek, ne vedd magadra. Vagy ha "nem inged". Tehát leírom, remélem, építő jellegűen tudod venni.

Úgy tűnik, hogy nem csak kábítószerfüggők, alkoholisták, munkamániások, de másfajta függők is vannak, és az egyik ilyen csoportot nevezhetjük hitelfüggőnek.

Ezen kívül pedig vannak a veszekedősek, vagy mondhatjuk úgy, hogy veszekedésfüggők.

Ha aláírsz egy ilyesmi hitelt egy hitel- és veszekedésfüggő családdal, garantáltan meglesz a következő 10 évre a veszekedés is meg a hitel is.

Ezt szeretnéd?

Plusz kockázatnak bejön még ezer egyéb lehetőség, reméljük a legjobbakat, de felkészülünk a legrosszabbra, tehát a válás, valamelyik fél meghal, esetleg lerokkan, fogyatékos gyerek születik, vagy éppen a válság mélyül el, vagy akármi más. Ilyesmi esetre mi a biztosíték?

2014. jan. 14. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!