Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakáshitelhez önerő kell, nem...

Lakáshitelhez önerő kell, nem kevés, de azt honnét teremtik elő azok akiknek nincs idejük havonta összekuporgatni?

Figyelt kérdés
2011. szept. 19. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor vagy lopnak, vagy nyernek, vagy a család segít.
2011. szept. 19. 20:05
 2/9 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Most mondok sajnos egy nagyon durva dolgot, aki szeret befogott füllel élni az most jól csuklya be a szemét.

HITELT VETTEK fel, és ebbe buknak most bele. Aki előre gondolkodott az nem vett fel hitelt.

Nincs ideje havonta összekuporgatni? Ezt kifejtenéd bővebben , mert ez számomra értelmezhetetlen. Egy dolog lehetséges, ha lakást szeretne valaki és diagnosztizáltan meg fog halni rövid időn belül, akkor nincs ideje. MINDENKINEK ARRA VAN IDEJE AMIRE SZERETNÉ.

2011. szept. 19. 20:16
 3/9 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Bocsánatot kérek ha megbántottam valakit.
2011. szept. 19. 20:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Nincs idejük?? Valaki a fejükhöz nyomott pisztollyal kényszeríti az embereket, hogy vegyél lakást azonnal?
2011. szept. 19. 20:18
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor úgy jobban hangzik ha azt írom hogy lehetőségük nincs hónapokig takarékoskodni,mert pl.havonta csak 20ezret tudnak félre rakni akkor 10 év mire lesz egy kis önerejük,addig meg nem tudnak lépni?!
2011. szept. 19. 20:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Addig bizony otthon kell lakni anyuci-apucival. Vagy bérelni szobát (nem lakást!). Vagy többet dolgozni. Vagy többet keresni.

(Ui: nem sértésből vagy cinizmusból írom).

2011. szept. 19. 20:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Kezd el azzal a 20.000-el. Én is így kezdtem, igaz 10 évvel ezelőtt. Azóta nőtt a fizetésem és fokozatosan többet tudtam félre rakni, ma már kb 150.000-et félrerakok. De ha valaki 20.000-re azt mondja nem érdemes félrerakni, 30-40-50-re is azt fogja mondani, és kifolyik a keze közül a pénz. Kicsival tanulj meg spórolni, és idővel egyre többet tudsz félretenni. 20.000 nem arra jó, hogy valóban nagy összeget összegyűjts, hanem hogy megtanulj félrerakni, és nem elkölteni.
2011. szept. 19. 22:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Már most is rakunk félre csak mivel már családom van így nehezebb és ezért sürgősebb.A takarékoskodással nincs probléma mert soha nem veszünk semmi felesleget,s járunk sőt még ruhát se veszünk magunknak csak ha már nagyon muszáj,nem járunk szórakozni és párom dolgozik éjjel nappal.
2011. szept. 20. 09:48
 9/9 anonim ***** válasza:

A lakáshitel nem kötelező dolog. Én például még úgy nőttem fel, hogy a szüleimmel albérleteztünk. Sőt, a testvéreim is.

Elmondhatom, hogy az albérletben ugyanúgy tető volt a fejem fölött, ugyanúgy ki lehetett fűteni télen, ugyanúgy tudtunk enni, fürödni, aludni, tanulni. És emellett bizony tíz év alatt rakták össze a pénzt az önerőre, hogy vehessenek egy kis saját házat.

Na ennyit arról, hogy nincs idő. A gyerek albérletben is megnő. Amellett akár a családi pótlékot, ami úgyis ingyen pénz, félreteszed, és meglesz az önerőd. Vagy közben rájössz, hogy talán nem is annyira akarsz saját házat venni.

2011. szept. 20. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!