Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik rosszabb lakáshitelhez:...

Melyik rosszabb lakáshitelhez: Fundamenta, vagy egyéb bank?

Figyelt kérdés

ugyanis beszéltük, hogy az önerő is hitelből lenne, meg a fenn maradó lakáshitel összeg is.

a Funda azt mondja, hozzunk önerőt a banktól, ő vállalja a lakás hitelezést

a bank azt mondja: hozzunk önerőt a fundától, ő vállalja a lakáshitelezést

mindegyik intézmény a lakáshitelt akarja magára vállalni a önerő helyett.

persze futamidőben, és százalékokban egyik sem egyértelmű, mert össze vissza kompenzálnak.

a Funda a lejárati idő előtti szerz. idő rövidítése, meg állami támogatás miatt

a bank meg már meglevő lakást akar jelzálogozni, elvileg úgy jobban kijönnénk, mintha a megvásárlandó lakás lenne a fedezet

én annyit látok: a Funda meg nagyon ügynöki jellegű, állandóan azon van, hogy a páromat is léptessem be - új ügyfél, meg volt, hogy át akartak verni, hogy dupla annyit kellene fizetnem, mert "előírás" -utánajártam: semmilyen előírás erről nincs, hogy havi mennyit akarok fizetni...

habár a bank is lehet ügynöki tevékenységet is végez valahol...

a lényeg hogy én már nem tudom őket követni

az önerőt meg újabban lehet inkább összegyűjtjük Kp-ban

a kérdés egyszerűen:

A Fundamentára, vagy egy Bankra jobb bízni egy lakás hitelt?

2011. jún. 26. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
A Fundamenta az OTP érdekeltségébe tartozik. Az összes közül ez a legrosszabb.
2011. jún. 26. 18:35
 2/6 A kérdező kommentje:

ezt én is hallottam

csak muszáj volt lakásmegtakarítási szerződést kötnöm és a bankom csak velük áll kapcs-ban ez ügyben

érdekes, hogy pont lakásmegtakarítás címmel, meg állami támogatással adják a legrosszabb konstrukciókat...

2011. jún. 26. 18:41
 3/6 A kérdező kommentje:

megkérdeztem most őket 3 Millió forintról

azt mondták ezért leveszik a megtakarításom (300 ezer ft)

plusz 5 évig havi 31 ezret, utána 20 évig havi 20ezret kell fizetni

szóval: 3 Millióért 4,5 milliót kér

a bankoknál nem tudom mennyit kellene visszafizetni ugyanezért az összegért

2011. jún. 26. 18:45
 4/6 anonim válasza:
A Fundamenta LTP és az OTP LTP két teljesen külömböző dolog!
2011. jún. 27. 20:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy a Fundamentát válaszd. Sokkal jobb kamata van, ill. állami támogatást is kapsz mellé.

Első: ha csak marhaságot tudsz válaszolni, akkor legalább nézz utána. Az OTP-nek is van LTP-je, a Fundamenta teljesen más dolog.

2011. júl. 1. 13:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolso valaszado korrektet es valosat irt!mi is ebben vagyunk most!egyik bank sem ad 30 %allami tamogatast kamat ezerszer jobb csak azt valaszd.az elso valaszsdo valoban nagy baromsagot irt!!!!
2013. aug. 4. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!