Melyik rosszabb lakáshitelhez: Fundamenta, vagy egyéb bank?
ugyanis beszéltük, hogy az önerő is hitelből lenne, meg a fenn maradó lakáshitel összeg is.
a Funda azt mondja, hozzunk önerőt a banktól, ő vállalja a lakás hitelezést
a bank azt mondja: hozzunk önerőt a fundától, ő vállalja a lakáshitelezést
mindegyik intézmény a lakáshitelt akarja magára vállalni a önerő helyett.
persze futamidőben, és százalékokban egyik sem egyértelmű, mert össze vissza kompenzálnak.
a Funda a lejárati idő előtti szerz. idő rövidítése, meg állami támogatás miatt
a bank meg már meglevő lakást akar jelzálogozni, elvileg úgy jobban kijönnénk, mintha a megvásárlandó lakás lenne a fedezet
én annyit látok: a Funda meg nagyon ügynöki jellegű, állandóan azon van, hogy a páromat is léptessem be - új ügyfél, meg volt, hogy át akartak verni, hogy dupla annyit kellene fizetnem, mert "előírás" -utánajártam: semmilyen előírás erről nincs, hogy havi mennyit akarok fizetni...
habár a bank is lehet ügynöki tevékenységet is végez valahol...
a lényeg hogy én már nem tudom őket követni
az önerőt meg újabban lehet inkább összegyűjtjük Kp-ban
a kérdés egyszerűen:
A Fundamentára, vagy egy Bankra jobb bízni egy lakás hitelt?
ezt én is hallottam
csak muszáj volt lakásmegtakarítási szerződést kötnöm és a bankom csak velük áll kapcs-ban ez ügyben
érdekes, hogy pont lakásmegtakarítás címmel, meg állami támogatással adják a legrosszabb konstrukciókat...
megkérdeztem most őket 3 Millió forintról
azt mondták ezért leveszik a megtakarításom (300 ezer ft)
plusz 5 évig havi 31 ezret, utána 20 évig havi 20ezret kell fizetni
szóval: 3 Millióért 4,5 milliót kér
a bankoknál nem tudom mennyit kellene visszafizetni ugyanezért az összegért
Egyértelmű, hogy a Fundamentát válaszd. Sokkal jobb kamata van, ill. állami támogatást is kapsz mellé.
Első: ha csak marhaságot tudsz válaszolni, akkor legalább nézz utána. Az OTP-nek is van LTP-je, a Fundamenta teljesen más dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!