Karácsonyi haccacáré? Nem tudok dönteni?
Szóval idén először úgy döntöttünk,hogy nem látogatjuk külön-külön a két családot (a férjemét és az enyémet), hanem nálunk Szentestézik a két család! Van egy két éves fiunk, és már tavaly sem volt kényelmes rángatni ide-oda a gyereket. Külön meg nem akartunk, mert mindkettőnknek és a családoknak is lenne rá igénye,hogy együtt töltsük ezt az estét.
Igen ám, de most volt a fiam második szülinapja nálunk, és botrányba fulladt az egész. Sajnos a pia volt az oka, mert most még az is ivott, aki nem szokott és valahogy mindenki összeveszett mindenkivel. Felállt a vendégsereg és hazamentek. Én annyit közöltem mindenkivel,hogy szégyelljék magukat,hogy a gyerek érdekében nem tudnak uralkodni magukon és,hogy felejtsék el a közös Szentestét.
Azóta már mindenki bocsánatot kért, de akkor is bennem van még a tüske! Nem ezért készültem két napig reggeltől-estig. Még szerencse,hogy a gyerek már félig aludt, amikor kitört a veszekedés!
Viszont mivel a gyerek ajándéka nagyértékű, megbeszéltük,hogy azt közösen adjuk!
Mondtam,hogy jó, akkor 24-én délután az én szüleim, anyósom, meg a párom nővére eljön egy órára, átadjuk az ajándékot és megy haza mindenki otthon vacsorázni. Majd 25-26-án megyünk,ha hívnak!
Most viszont látom a férjemen,hogy sajnálja az anyukáját, meg a tesóját,hogy "egyedül" kell Szentestézniük. Apósom már meghalt, a sógornőm meg elvált.
Megmondom őszintén én nem akarom azon idegeskedni,hogy megint mi lesz, meg nem is akarom azt a bolondériát,hogy több napig készüljek, takarítás előtte is, utána is stb.
Szeretnék csak háromunknak főzni, és közösen ünnepelni!
De látom a férjemen,hogy neki rossz a családja miatt!
Ti mit tennétek?
Szerintem eleve butaság volt ez a 'mindenki együtt szenteste' ötlet, de mindegy.
Szenteste legyetek hármasban, 25-én jöjjön a te családod, 26-án meg az övé, vagy fordítva persze.
A kaja részt meg valahogy így kéne megoldani: csináld te a levest 25-én, 26-án és kérd meg a rokonokat, hogy hozzák ők a másodikfélét.
Köszi!
Lehet,hogy butaság volt, de nem volt muszáj! Tehát mi tényleg nem ragaszkodtunk eddig ahhoz, hogy csak hárman legyünk!
Szerintem olyan van, hogy közös szenteste kajával meg mindennel, és mindenki ott,
Vagy olyan van, hogy ti 3-an és a mindenki otthon.
Vagy is olyat ne várj el, hogy azért mert te azt találtad ki, hogy egy drágább ajándék legyen együtt a gyereknek ezért mindenki csak ajándék osztásra menjen és aztán huzzon haza. A karácsony és föleg a szenteste arról szól, hogy békességben együtt vannak azok akik akarnak. Te részedröl ez úgy jön le, hogy csak ajándékozni jöjjenek aztán húzhatnak tovább.
Kösz!
Nem, nem az baj,az ajándékba mi is beleszállunk természetesen!
De nyilván szeretném, ha Szenteste kapná meg, gondolom ez érthető. Mivel már meg van, változtatni ezen nem tudunk!
Az a baj,hogy én a tesómmal is csúnyán összevitatkoztam a szülinapon, mert neki volt a legnagyobb hangja. Igaz, ők nem szállnak bele az ajándékba, de a ha párom nővérét elhívom, akkor viszont a tesómat és a nejét is el kell.
Akkor meg már megint ott vagyunk, ahol nem akarom. Ott az egész család, én meg görcsben!
Hát az nem is lenne, max. egy üveg pezsgő! :)
Nem tudom! Nekem kompromisszumos megoldásnak tűnik az, amit mondtam,hogy jöjjenek el másfél-két órára, de vacsorára mindenki menjen haza!
A Szenteste nálunk a kiscsaládé.
Ilyenkor hárman vagyunk a férjemmel és a fiammal.
25-én megyünk anyósomhoz (+sógoromék, nagymama, nagynéni, nagybácsi).
26-án pedig a szüleimhez (+tesómék, dédi).
A fiam 4 éves, egész jól bírja már a gyűrődést.
24-én a tesómék és a sógornőmék is négyesben ünnepelnek.
AMikor gyereket voltunk a hugommal, mi is csak négyen voltunk a szüleinkkel.
szerintem próbáld meg mégegyszer :)
ne legyen alkohol, és kérj meg mindenkit kedvesen (semmiképp sem lecseszősen vagy kioktatósan) hogy viselkedjen normálisan.
ha így is balhé lesz, jövőre mást találtok ki, de szerintem még 1 próbát megér. :)
(amúgy nem értem miért kell minden alkalomkor vedelni a 'felnőtteknek', szerintem elég undorító ha már alkohol nélkül nem ünnep egy ünnep)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!