Hogyan találhatnám meg a nagyszüleimet?
Figyelt kérdés
hogyan kell elkezdenem a nyomozást ha meg akarom találni a nagyszüleimet? apukámat árvaházba adták még régen és csak az anyukája nevét tudom2013. nov. 27. 21:37
1/4 anonim válasza:
Ha tudod melyik városban fogadták örökbe, akkor abban a városban a gyámügyhöz vagy Tegyez-hez kell bemenni és ott tudnak neked segíteni. :) Mondjuk csak akkor tudnak segíteni ha adott meg magáról több információt is mint a neve. De mindenesetre ott érdeklődj. Először telefonon, hogy megtudd melyikbe kell menned :) Apukád tudja hogy keresed a mamádat?
2/4 A kérdező kommentje:
nem, nem tudja. nem is akarja tudni, hogy kik a szülei...
2013. nov. 28. 09:21
3/4 anonim válasza:
akkor viszont nem biztos hogy jó ötlet ha elkezdesz te kutakodni... az hogy a nagypapát is megtaláld annak iszonyú kicsi az esélye. ugyanis örökbe adásnál többnyire a szülőanya egy fals nevet ad meg, lehet még ő sem tudja ki volt az apa. Egyedülálló anyák szoktak örökbe adni. Pláne abban a korban amikor még apukádat adták. Családos nő biztos nem tett volna ilyet. Mert gondolom 35-40 éves körül biztos van már apukád. Gondold át ezt még egyszer, hogy apukádra milyen hatással lenne ha a háta mögött kutakodnál. Mennyi idős vagy te? Mert azt tudom hogy ha apukád keresné (tehát az örökbe fogadott gyerek) csak 18 éves korától keresheti a szüleit önszántából, unoka esetében erre nem tudom milyen jogszabályok vannak. De kétlem, hogy egy pl. 14 éves gyereknek kiadjanak bármiféle információt. Apukád intézetbe nevelkedett, vagy örökbe adták?
4/4 anonim válasza:
Apukád árvaháza, anyakönyvvezető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!