Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan haragszik rám ennyire...

Jogosan haragszik rám ennyire a családom? Nem akatam rosszat senkinek, most mégis én vagyok a rossz.

Figyelt kérdés

A nővéremék kislánya 14 hónapos múlt. Nem túl gyakran találkozunk, de amikor a legutóbb együtt töltöttünk egy délutánt, nekem feltűnt, hogy a kicsi mintha le lenne maradva bizonyos dolgokban. 10 hónaposan még nehezére esett az ülés, forgott, de csak az egyik irányba stb. Egy kicsit furcsának találtam és rákérdeztem, hogy csak nincs vele valami baj, mire a tesóm szabályosan elkezdett velem ordítani, hogy miért mondok neki ilyeneket, a gyerekek különbözően fejlődnek, ne akarja h*lyét csinálni a gyerekéből. Másnap a sógorom felhívott és megkérdezte, hogy komolyan mondtam-e amit mondtam és én azt mondtam neki, hogy igen. Végül ő vitte el a kicsit orvoshoz a nővérem tiltakozása ellenére. Kiderült, hogy bizony csúnyán le van maradva és leginkább a tesóm hibája, hogy ez csak most derült ki. Kirobbant nálunk egy olyan veszekedés, hogy a tesóm végül hazaköltözött a szüleinkhez, a kicsi pedig az apjával és annak szüleivel maradt. Úgy néz ki, hogy el is fognak válni. A szüleim és a nővérem engem okolnak mindenért, mert "Miért kell nekem mindenbe beleütni az orromat?"

Tudom, hogy ennél sokkal jobban is elsülhetett volna a dolog, de úgy érzem, hogy ezért elsősorban nem engem terhel a felelősség.

2013. okt. 4. 17:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező (#18) "Nekem is furcsa volt, hogy a védőnő és a gyerekorvos nem mondott semmit, de kiderült, hogy mindketten jelezték, a lemaradást." - akkor ez ennyi, simán kimeríti a "kiskorú veszélyeztetése" c. Btk-tényállást, fel kell hívni a nővéred figyelmét, hogy ha sokat hepciáskodik, és akár a sógor akár te megunod, feljelentés, és egy életre bukja a gyerekkel kapcsolatos minden jogát, sőt, örülhet annak, ha le nem csukják... (az agárdi ügy óta meglehetősen buknak a hatóságok az ilyen szülői magatartásra) szóval ha már ártott a saját gyerekének és nem rajta múlt, hogy valszeg ebből nem lesz nagyobb baj, akkor legalább most vegyen vissza magából és tegye súlyba az arcszerkezetét...
2013. okt. 4. 20:12
 22/27 anonim ***** válasza:
Jól tetted hogy szóltál! A nővéred már bocsi de elég idióta. Ha nem szóltál volna kislány itta volna meg a levét.Ja és ha a szüleid téged okolnak akkor ők sincsenek teljesen a toppon!
2013. okt. 4. 21:46
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
El kéne küldeni pszihológushoz a nővéredet, lehet hogy nem alkalmas anyának. Hátha kiderülne az is.
2013. okt. 5. 08:13
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek érdekét kell nézni, az ő szempontjából jót tettél.

Az egyik gyerekemen látom, hogy mennyire fontos a korai fejlesztés, minél előbb kezdik annál jobb. Én az első "nincs valami gond a gyerekkel" óvatos felvetésre rohantam felméretni, mert inkább nézzék feleslegesen, mint később megbánjam, hogy tehettem volna valamit. Volt gond, azonnal elkezdték a fejlesztést..

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ez a bomba előbb-utóbb robbant volna, amikor már nem lehet tovább halasztani a vizsgálatokat.

2013. okt. 5. 23:33
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Eszedbe ne jusson hogy ez a te hibad mert a novered felelotlen es nem erdekli a sajat gyereke.....hol van az anyai oszton meg ilyenek??? Szegyelheti magat a novered!!!!
2014. júl. 22. 17:55
 26/27 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet a családban? rendeződött már a dolog? Kislány hogy van? Kiderült, van-e komolyabb baja, vagy csak megkésett a fejlődése?
2014. okt. 21. 22:34
 27/27 anonim ***** válasza:
A gyereket annál helyezik el elvben, aki a gyereknevelésre alkalmas. A nővéred a mondottak alapján nem az. Nem az a fő probléma hogy nem vett észre egy problémát, első gyereknél ez sokszor érthető de még többediknél is előfordul, hanem hogy a védőnő és a doki egyértelmű jelzése, beutalása ellenére sem cselekedett. Sőt, ezek szerint a férjét se tájékoztatta minderről. Nyilván nem várható logikusan hogy a továbbiakban ezeket a fejleszéseket elősegíti, ezért is dönthetett így a bíróság. Főleg ilyen pici gyereknél nagyon ritka hogy ne az anyánál helyezzék el. Ebben te abszolút nem vagy hibás, ha most nem szólsz, a gyereknek esetleg olyan lemaradása lesz ami már nem visszafordítható. Na akkor lennél _emberileg_ hibás (jogilag aligha lehetne megállapítani).
2014. nov. 19. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!