Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha nyernél a lottón van olyan...

Ha nyernél a lottón van olyan rokonod akinek egy forintot sem adnál?

Figyelt kérdés
Ha igen miért ?
2013. szept. 24. 12:19
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:

Ja bocsi a nagyon távoli meg akit évek óta nem is láttál max temetésen találkoztok 10 évben 1x azok nem számítanak.

Csak a közeli rokonok, testvérek, unokatesók, kereszt szülők stb stb

2013. szept. 24. 12:21
 2/27 anonim ***** válasza:
77%
Van. Azért, mert ha adnék, csak tovább kéregetnének, egészen addig, míg ki nem forgatnak mindenből. Soha nem elég nekik semmi és én sem lehetek soha elég jó nekik. Ha százmilliókat adnék, is csak én lennék a szemét, h*lye gyerek a családban.
2013. szept. 24. 12:22
 3/27 anonim ***** válasza:
79%
Még a közelíeknek sem adnék.
2013. szept. 24. 12:26
 4/27 anonim ***** válasza:
56%
Van hát. Ők sem adtak a jogos örökségből nekünk, felélték mindet, minden gyereknek saját lakás, nyaraló, stb. Erről nem a most élők tehetnek, hanem az ő elődjeik, de az én szüleimnek is járt volna ugyanennyi, szóval nekik nem adnék, mert bár nagyon szeretem őket, így is jól élnek. A másik a keresztanyámék, akik pedig tönkretették a családot. Nekik sem adnék egy fillért sem. De én mondjuk alapból csak a szüleimnek terveznék nagyobb összeget adni, ők meg eldöntenék, hogy abból adnak-e másoknak.
2013. szept. 24. 12:31
 5/27 anonim ***** válasza:
56%
Hogyne lenne ilyen. Olyanoknak biztos nem adnék, akik csak akkor keresnek, ha kell nekik valami. A szűk családnak adnék, tehát testvérek, szülők, nagyszülők, valamint a szüleim 2 testvérének, és kifújt. Az egyik egy betegség miatt rossz anyagi helyzetbe került, a másik pedig jelenleg nagyon beteg, nem sajnálnám a pénzt a gyógyíttatására.
2013. szept. 24. 12:35
 6/27 anonim ***** válasza:
75%
Én el sem mondanám, hogy nyertem, csak a szüleimnek és az anyósomnak, de még talán nekik sem a pontos összeget, hátha kikotyognák. :) Konkrétan pénzt senkinek nem adnék, hanem segítenék a céljaik elérésében. Olyasmikre gondolok, mint vállalkozásba belefogni, hitelt törleszteni, vagy bármi, ami megkönnyíti a mindennapjaikat. Hülyeségre vagy csak úgy elverni egy fillért se.
2013. szept. 24. 12:36
 7/27 anonim ***** válasza:
65%

Ha nyernék a lottón, nem azon gondolkodnék, hogy hogyan és kik között osszam fel, hogy mielőbb elfogyjon...

Értelmes dolgokra használnám fel a pénzt.

Persze nyilván ha eddig éhezett a családom, mert mondjuk a fél bandának megszűnt a munkahelye, és már elfogytak a tartalékai (vagy tartalékaink, ha egy háztartás vagyunk),

akkor jóhogy adnék nekik, vagy megvennék nekik olyan dolgokat, amit nem vehettek meg eddig, de szükséges.

Luxuscuccokat sem nekik, sem magamnak nem vennék, csak ami tényleg kell. nem vágnék fel a hirtelen jött gazdagságommal, és a rokonaim se tegyék.

Szóval pl nem vennék bmv-t az öcsikének, de ha hitelből vette a lakását, akkor azt kifizetném helyette. Ilyesmi.

Természetesen szőkőévente látott rokonnak, és kunyeráló szomszédoknak nem adnék, max ha tudom, hogy ők is nagyon megszorultak. De azt is csak úgy, hogy én adom önszántamból, és nem ők kunyerálnak... Pl a szomszédnak beázik a tetője. Toldozza-foldozza, de nincs pénze a felújításra. Na neki lehet, hogy adnék magamtól, ha jóban vagyunk, érted...

Egyébként inkább arra költeném a pénzt, hogy céget alapítsak, és elkezdjek gyártani vagy termelni valamit amire van kereslet, és így munkát adnék másoknak is... Vannak ötleteim, amit jelenleg pénz híjján nem tudok megcsinálni, de úgy nem lenne akkora kockázat...

Vagy állatmentőket támogatnék, vagy kutatókat segítenék, ha jó találmányuk van pl...

2013. szept. 24. 12:37
 8/27 anonim ***** válasza:
69%

Magyarul nem a pénz elköltésén, hanem a hasznos és előrevivő felhasználásán törném a fejemet...

előző voltam...

2013. szept. 24. 12:39
 9/27 anonim ***** válasza:
56%
Testvéren, szülőn kívül senkinek nem adnék.
2013. szept. 24. 12:39
 10/27 anonim ***** válasza:
80%
nincs. Mármint apósomnak nem adnék, mert ő is dolgozik, de csak teng-leng, jó ember egyébként, csak nem törődöm, és ő is lesz@ta a férjemet. De egyébként adnék mindenkinek, még neki is, bár van, aki nem érdemelné meg, de nyilván adok, mert miért ne, de azt mondanám, hogy ennyi és kész. Lehet, hogy nem is pénzt, hanem inkább tárgyi dolgokat vennék, és kész.
2013. szept. 24. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!