Ha nyernél a lottón van olyan rokonod akinek egy forintot sem adnál?
Ja bocsi a nagyon távoli meg akit évek óta nem is láttál max temetésen találkoztok 10 évben 1x azok nem számítanak.
Csak a közeli rokonok, testvérek, unokatesók, kereszt szülők stb stb
Ha nyernék a lottón, nem azon gondolkodnék, hogy hogyan és kik között osszam fel, hogy mielőbb elfogyjon...
Értelmes dolgokra használnám fel a pénzt.
Persze nyilván ha eddig éhezett a családom, mert mondjuk a fél bandának megszűnt a munkahelye, és már elfogytak a tartalékai (vagy tartalékaink, ha egy háztartás vagyunk),
akkor jóhogy adnék nekik, vagy megvennék nekik olyan dolgokat, amit nem vehettek meg eddig, de szükséges.
Luxuscuccokat sem nekik, sem magamnak nem vennék, csak ami tényleg kell. nem vágnék fel a hirtelen jött gazdagságommal, és a rokonaim se tegyék.
Szóval pl nem vennék bmv-t az öcsikének, de ha hitelből vette a lakását, akkor azt kifizetném helyette. Ilyesmi.
Természetesen szőkőévente látott rokonnak, és kunyeráló szomszédoknak nem adnék, max ha tudom, hogy ők is nagyon megszorultak. De azt is csak úgy, hogy én adom önszántamból, és nem ők kunyerálnak... Pl a szomszédnak beázik a tetője. Toldozza-foldozza, de nincs pénze a felújításra. Na neki lehet, hogy adnék magamtól, ha jóban vagyunk, érted...
Egyébként inkább arra költeném a pénzt, hogy céget alapítsak, és elkezdjek gyártani vagy termelni valamit amire van kereslet, és így munkát adnék másoknak is... Vannak ötleteim, amit jelenleg pénz híjján nem tudok megcsinálni, de úgy nem lenne akkora kockázat...
Vagy állatmentőket támogatnék, vagy kutatókat segítenék, ha jó találmányuk van pl...
Magyarul nem a pénz elköltésén, hanem a hasznos és előrevivő felhasználásán törném a fejemet...
előző voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!