Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti szeretitek a családi...

Ti szeretitek a családi összejöveteleket?

Figyelt kérdés
Én vagyok az egyetlen akit kiráz ettől a hideg? A saját családommal soha nincs ilyen, spontán megyünk egymáshoz. A párom családjánál viszont szinte be kell jelentkezni, és ünnepekkor kötelező együtt jól érezni magunkat. Csak nekem tűnik ez mesterkéltnek? Vagy más sem szereti az ilyen összejöveteleket?
2013. szept. 14. 23:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Nálam hangulatfüggő, van, amikor élvezem, van, amikor meg nagyon nem kívánom az egészet...Amúgy megértelek, tényleg mesterkéltek az ilyen kötelező családi események...néha azonban ki kell bírni az ilyesmit a partner miatt, sokszor számomra is inkább csak szenvedés ez, mintsem szórakozás...
2013. szept. 15. 00:00
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk vegyesen van megoldva.

Spontán is bármikor megyünk/mehetünk egymáshoz, de a személyes ünnepek alkalmából nem ad hoc jellegűen megyünk, hanem meg van, hogy mikor lesz a névnapi vagy szülinapi buli napja.

Én nagyon szeretem mindkét verziót, nagyon nagyon jó a család, erős összetartással, senki sincs egymással haragban.

Úgy hogy én szeretem :)

De volt egy olyan párom, akinek a családjába nem éreztem jól magam sosem, akár spontán, akár szervezett összejövetel volt :S Folyton veszekedésbe torkollott, amire lehetett is számítani, hiszen más napokon sincsenek jóban egymással a testvérek, nagyszülők, unokák.

2013. szept. 15. 00:12
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Nem szeretem őket. De én ebből nem csinálok problémát, nem megyek el és kész. Az emberek csinálnak maguknak egy csomó szabályt (pl el kell menni akkor is ha nem szereted mert hű mit fognak gondolni/mi lesz stb) amiről aztán azt hiszik, hogy kötelező betartani, aztán szenvednek. Nekem pont elég ha kettesben vagyok azzal akivel éppen akarok.
2013. szept. 15. 00:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem itt veled van a baj, nem a párod családjával.

Ünnepekkor természetes, hogy az ember a családjával együtt ünnepel és örül - és igen, általában megbeszélik előre, hogy ki jön melyik nap, mert potyára azért nem főz az ember 4 fogásos ebédet ugye :). Nem értem egy családi összejövetelen mi a "mesterkélt"?

Mi találkozunk spontán, de bejelentve is egymás családjaival. A felénk és a már csak egyedül, kettesben élő szülőkhöz irányuló látogatások általában spontán jellegűek, ha nincs semmi esemény, mivel mi "ráérünk", de pl. a sógornőméknek kicsi gyerekei vannak, hozzájuk mindig "bejelentkezünk" és ők is szólnak előre, hogy mikor hová tudnak menni, mert gyerekestül már nem olyan egyszerű az élet.

Szerintem ha egy nagyobb társaság jön össze, akkor a világ legnormálisabb dolga, hogy azt meghívás és elfogadás alapján intézik.

2013. szept. 15. 00:23
 5/11 Nádszálkisasszony ***** válasza:
94%
Nálunk pontosan ugyanúgy vagy mint nálatok és engem is kiráz a hideg tőle. Nem szeretem, a mű, "most muszály együtt lennünk és szeretnünk egymást" napokat miközben mindenki a másikat a hátra közepére se kívánja.
2013. szept. 15. 21:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nálam a dolog kötelezettség jellegén túl plusz zavaró tényező, hogy még hosszú évek után sem tekintenek családtagnak, mindig külsősként kezelnek, emiatt főleg rossz, hogy a kötelezettségekből ki kell venni a részem, de a jó dolgokból rendszerint kihagynak.
2013. szept. 16. 00:26
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

Engem is kiráz a hideg,főképp a karácsonyi és szülinapozós jópofizástól.

Nálunk ez nem szokás,az én szüleimhez,nagyszüleimhez elugrunk ha úgy van időnk,kedvünk,csak előtte csörgök oda,hogy otthon vannak-e.

Párom rokonságával előre egy héttel meg kell beszélni,olyan felhajtást csinálnak,hogy csak nah.

Pedig ők laknak közelebb,én rokonaimhoz kocsival 1 óra eljutni.

2013. szept. 16. 09:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Én igen :)) karácsonykor a legjobb

14/L

2013. okt. 12. 10:48
 9/11 anonim ***** válasza:
87%
Én nem. Nem voltam sose az a családcentrikus tipus. Ha rokoni összejövetelekre gondoltál akkor azt is utálom
2013. okt. 20. 19:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem.

Karácsonykor elutazom egy barátnőmmel wellnessezni.

2017. dec. 13. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!