Ti szeretitek a családi összejöveteleket?
Nálunk vegyesen van megoldva.
Spontán is bármikor megyünk/mehetünk egymáshoz, de a személyes ünnepek alkalmából nem ad hoc jellegűen megyünk, hanem meg van, hogy mikor lesz a névnapi vagy szülinapi buli napja.
Én nagyon szeretem mindkét verziót, nagyon nagyon jó a család, erős összetartással, senki sincs egymással haragban.
Úgy hogy én szeretem :)
De volt egy olyan párom, akinek a családjába nem éreztem jól magam sosem, akár spontán, akár szervezett összejövetel volt :S Folyton veszekedésbe torkollott, amire lehetett is számítani, hiszen más napokon sincsenek jóban egymással a testvérek, nagyszülők, unokák.
Szerintem itt veled van a baj, nem a párod családjával.
Ünnepekkor természetes, hogy az ember a családjával együtt ünnepel és örül - és igen, általában megbeszélik előre, hogy ki jön melyik nap, mert potyára azért nem főz az ember 4 fogásos ebédet ugye :). Nem értem egy családi összejövetelen mi a "mesterkélt"?
Mi találkozunk spontán, de bejelentve is egymás családjaival. A felénk és a már csak egyedül, kettesben élő szülőkhöz irányuló látogatások általában spontán jellegűek, ha nincs semmi esemény, mivel mi "ráérünk", de pl. a sógornőméknek kicsi gyerekei vannak, hozzájuk mindig "bejelentkezünk" és ők is szólnak előre, hogy mikor hová tudnak menni, mert gyerekestül már nem olyan egyszerű az élet.
Szerintem ha egy nagyobb társaság jön össze, akkor a világ legnormálisabb dolga, hogy azt meghívás és elfogadás alapján intézik.
Engem is kiráz a hideg,főképp a karácsonyi és szülinapozós jópofizástól.
Nálunk ez nem szokás,az én szüleimhez,nagyszüleimhez elugrunk ha úgy van időnk,kedvünk,csak előtte csörgök oda,hogy otthon vannak-e.
Párom rokonságával előre egy héttel meg kell beszélni,olyan felhajtást csinálnak,hogy csak nah.
Pedig ők laknak közelebb,én rokonaimhoz kocsival 1 óra eljutni.
Én igen :)) karácsonykor a legjobb
14/L
Nem.
Karácsonykor elutazom egy barátnőmmel wellnessezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!