Mi a véleményetek egy ilyen rokonról? Kikészíti a családot idegileg.
1. Ne engedd be és ne tarts vele semmilyen kapcsolatot sem.
2. Ne várj el tőle semmit (most nagyon is elvárod!)
3. Ha beengeded, akkor hallgasd is meg. A szavai és az indulatai arról tanúskodnak, hogy nagyon fáj neki elhagyni az anyaországot és nagyon egyedül van. Tudod, milyen rettenetes érzés a hontalanság érzése?
Azért dicsekszik, mert mása sincs - miért nem veszed észre?
Megviseli a kultúrsokk és bizony sok igazság van a szavaiban - bármennyire keserűek is azok. Nem megsértődni kell ezen, hanem változtatni.
buták vagytok,
A raktáros magyarországon is könyvelő valamilyen szinten és kapcsolattartó.
Van mindig egy receiving iroda és Shipping iroda.
Én műszakvezető helyettes vagyok, egész nap angolul kell telefonálnom és emaileznem irodából :)
és az áruátvevőim is ezt csinálják, annyi különbséggel, hogy ellenőrzik az árut.
No meg van egy targoncás aki elpakolja azt.
# 15 Ez mind hülyeség, bocsi.
"Ne várj el tőle semmit (most nagyon is elvárod!)" --> Most mit várok el tőle annyira? Egy tábla csokit nem hozott, pedig maximum valami jelképes dologra számítottam ha már hazajött egy pár hétre hónapok után. Nagy elvárás...
"nagyon fáj neki elhagyni az anyaországot" --> Nem, nem fáj neki, igazak a szavai, hogy utál itt lenni, élvezi nagyon a kint létet. De később te is írod, hogy igazak a szavai szóval nem értem, most magad ellen beszélsz?:D
"nagyon egyedül van" ->Sikerült neki beilleszkedni, vannak már barátai, láttam facebookon, talán több is mint amennyi itthon volt.
"Nem megsértődni kell ezen, hanem változtatni." --> Ja, hogy még mi vagyunk a hülyék és mi változtassunk mert ő sárba tipor minket az ő "menőségével". Ez volt az év beszabehu kommentje részemről.
# 16 Hát igen raktári munkás lehet akár egy menedzser is vagy logisztikus vagy fuvarszervező... Nem csak segédmunkás
Ne hari, de a # 15-nek 100 %-osan igaza van! Ö segiteni akart, en ertem, leforditom:
"Ne várj el tőle semmit (most nagyon is elvárod!)" Igen, azzal jössz, hogy apukad tanittatta, penzelte, es ezt elfelejtette, most "meg egy csokit sem" hoz...stb. Ezt hivjak elvarasnak. Ha azok utan, hogy apukad tanittatta, ezt a temat itt lezartnak tekintened es nem varnal el "legalabb egy csokit" a tanittatasaert, akkor nem lenne vele szemben elvarasod. Annak akkor megvolt az oka, nem Te tettel neki barmit, igy ezt az elvarast nem is olyan nehez elengedni. (Tudom, mert az en csaladomban is volt ilyen egyebkent.)
"nagyon fáj neki elhagyni az anyaországot" - ha nem fajna, nem beszelne erröl... Megha az ellenetet is mondja (mert büszkesegböl ugy csinal, mintha ö jol erezne magat). En megkerdeznem: hogy erzi magat Angliaban? Milyen ott magyarkent, amikor senki sem szol hozza magyarul? Kivel tud ott bizalmasan beszelgetni? Mit csinal munka utan, kivel? Mi a jobb itthon? Ha nem jo itt, akkor miert jar egyaltalan haza? Ha ugyis mindig erröl beszel, ki lehetne kerdezni, es ha öszinten teszed, örülni fog neki es egy idö utan megnyilik es egyre több igazat is mond, mert örül, hogy valaki megerti es szeretettel fordul hozza.
A facebookos "baratok" lehetnek 1-3-szer latott ismerösök... akiket ha esetleg közelebb is ismer, talan ki sem jön velük.
"Egész nap sír, hogy milyen irigy rá mindenki" -. nem ratok gondol (különben nem nektek mondana). De sok ilyen magyar van szerintem is. Ahogy mas nemzet tagjai között is... En tudom, miröl beszel: ha bemegy valahova, ahol tudjak rola, hogy ö Angliaban el, igenis vannak ilyen reakciok, pl. egy üzletben, csoportban...stb. (Ezt magamrol tudom.) A helyedben megkerdeznem: szerinted en (mi) is irigy(ek) vagyok/vagyunk? Es mindenkeppen kerdezd meg: miböl gondolja, hogy barki irigy? Majd mond ra eseteket, mert ebben tenyleg van valami, sztem.
A szemet az utcakon tenyleg nagyobb, ebben is igaza van, csak eppen megkerdeznem: es ha ezt szova teszi, az kinek jo? Azzal tett erte, hogy ne legyen itt szemet?
"Mit csinálhatnánk már végre, hogy ennek vége legyen?" - Mondtatok mar neki, hogy zavar a viselkedese? Lehetne szolni neki, pontosan mikor mitöl nem erzitek jol magatokat. Es ahogy irtam, visszakerdezni bizonyos dolgokra. Miert mondja el, miket vesz majd? Mire jo az a sok penz. Apadnak is szolni, hogy teged megterhel a viselkedese es bant (ezt egyebkent a nönek is elmondhatod teljesen higgadtan, hogy pihenni szeretnel es ehelyett vicceket is meselhetnetek egymasnak), ill. anyad is szolhat apadnak, neki mi nem tetszik. Azt is meg lehet mondani, h bant, hogy elfelejtkeztel a szülinapomrol, erre csak reagal valahogy?! Azt is, hogy bant, hogy ugy erzem, mintha lenezlnel rank, ezt akarod mondani?...stb, szoval mindenre vissza lehet kerdezni!
Sztem apad tud valamit, amit ti nem tudtok, hogy ö a penzzel akarja potolni azt a szeretetet, amit sosem kapott meg es mar kesö (amit nektek termeszetes), emiatt türi el, csak eppen ehhez nektek semmi közötök, miert kene ezt hallgatni? Sztem... Na ezeken kene atlatni, amit a 15.ös is irt, ez emberileg elöbbrevinne... Aztan valtoztatni ezen, sztem igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!