Kikészíti az egész családot a bátyám. Mit lehet tenni?
Szóval, a bátyám egy igencsak problémás eset. Hol van munkája, hol nincs, a pénzt, amit kap egyből elkölti, soha nincs pénze. Hogy mire költi, nem tudjuk. Dohányzik, és szívesen hívogat meg másokat italokra sajnos... Legutóbb annyira leégett, hogy hozzánk költözött, ezzel kikészítve az egész családot. Pénzt kunyerál mindenkitől, amit persze rögtön el is költ, van, hogy eltűnik, a szüleim és a nagyim is nehezen bírják ezt. Már próbáltunk vele szépen is beszélni, kiabálni is, de egyszerűen nem tér jobb belátásra. Lehet, hogy ez szemétség, de én már nem akarok neki segíteni, mert mindenki a saját életéért felelős, észt osztogatni meg nem lehet. Ami viszont borzasztóan zavar, hogy látom, hogy mennyire semmibe veszi a családot, nem foglalkozik azzal, hogy mi csak jót akarunk neki, és, hogy ezt a szüleim mennyire nehezen viselik. Mindent megtettek már kb. érte, de ezzel nem foglalkozik... Semmivel nem segíti a szüleimet, néha pár ezer forintot ad nekik, holott ők tartják szinte el. Ha most kiraknák itthonról, akkor sanszos, hogy utcára kerülne...
Sokszor feszült a hangulat itthon miatta.
Esetleg valakinek még valami ötlete, hogy mit lehetne neki mondani vagy csinálni vele?
Előre is köszönöm!
Apád hol van ilyenkor? Engem már rég orrba szájba vert volna ha ilyen lennék, tesódnak is ajánlott lenne, csak használna neki
Nem kell sajnálni mert volt lehetősége hogy eltegye a pénzt, aki hülye azzal máshogy nem lehet bánni
Utolsó munkám Május elején volt, és azóta pénz nélkül vagyok, míg be nem indul vissza, de legalább van tartalékom mindig
Azzal szúrjátok el hogy akár 500ft-ot is adtok neki, elég ha a kajából eszik nálatok és kész, külön pénzelni isten ments
20/F
Bőven felnőtt már.
Igen, én ezt az ultimátum-dolgot próbálom hangsúlyozni, kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz tele annyira a hócipő, hogy tényleg megvalósuljon...
Köszönöm, akik írtak!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!