Genetikailag melyik az erősebb "kapcsolat"? A testvéri vagy a szülő gyermek?
Tehát: édestestvéri génkapcsolat, ugyanaz az apa és anya. Vagy a szülő-gyermek génkapcsolat?
Vérszerint melyik az erősebb kapcsolat? Genetikailag.
Bocs ha off,de Valaki érti 1-est és 3-ast? Hogy lehet genetikailag támaszkodni,nem értem....
Egyébként sajna nem tudom a választ,de 2-es érdekeset ír!:)
#4, pedig ha átgondolod, nyilvánvaló, amit a 2-esben írtam, ugye egy élőlény a kromoszómái egyik felét mindenképp az egyik szülőjétől, a másik felét meg a másik szülőjétől kapja, tehát, hogy a (valamelyik) szülőjével genetikailag 50%-ban azonos, azt kőbe lehet vésni.
Két testvér esetén meg teljesen kiszámíthatatlan, hogy a két szülő által adott 50/50 egymáshoz mennyire hasonlít, mennyire ugyanazt az 50%-ot adta az egyik szülő, és mennyire ugyanazt az 50%-ot a másik a sajátjából.
(kivéve, ha a testvérek egy egypetéjű ikerpár, mert ők szintén kőbe véshetően 100%-ban azonosak a genetikát tekintve, ugye minden egységsugarú kriminéző tudja, hogy az egypetéjű ikreket DNS teszttel sehogy sem lehet megkülönböztetni:))) Minden más testvér esetén az azonosság valahol 0% és 100% között mozog, ugye ELVBEN elképzelhető az az eset is, hogy mindkét szülőtől a "másik" 50%-ot kapták mint a testvérük és akkor az azonosság 0%, és ELVBEN elképzelhető az az eset is, hogy nem egy petéjű ikrek, és mégis pont ugyanazt az 50%-ot kapták, és akkor 100%-ban azonosak. A gyakorlat meg valahol a kettő között van:)
Ez a genetika:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!