Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Genetikailag melyik az erősebb...

Genetikailag melyik az erősebb "kapcsolat"? A testvéri vagy a szülő gyermek?

Figyelt kérdés

Tehát: édestestvéri génkapcsolat, ugyanaz az apa és anya. Vagy a szülő-gyermek génkapcsolat?

Vérszerint melyik az erősebb kapcsolat? Genetikailag.

2013. júl. 8. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:
29%
alapesetben szülő-gyermek szerintem. ha ez sérül, akkor gyakrabban tolódik a testvérek felé, mert egymásra támaszkodnak, ha a szülőre nem lehet
2013. júl. 8. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Nincs rá válasz, a szülő/gyermek kapcsolat GENETIKAILAG mindenképp 50%, két testvér genetikai hasonlósága meg elvben nagyon széles skálán mozoghat, jóval alatta is meg felette is lehet az 50%-nak...
2013. júl. 8. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálam az első válaszoló szerint alakult a helyzet.
2013. júl. 11. 20:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Bocs ha off,de Valaki érti 1-est és 3-ast? Hogy lehet genetikailag támaszkodni,nem értem....

Egyébként sajna nem tudom a választ,de 2-es érdekeset ír!:)

2013. júl. 11. 20:33
 5/7 anonim ***** válasza:
3.ik vagyok,hát genetikailag nem tudom,én csak a saját esetemet írtam,a mi szüleinkkel a kapcsolatunk annyira sérült,hogy a testvéri erősödött meg és minél jobban sérült,annál jobban erősödött a testvéri,bár gondolom a helyzet miatt,nem alapvetően genetikailag.
2013. júl. 11. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:

#4, pedig ha átgondolod, nyilvánvaló, amit a 2-esben írtam, ugye egy élőlény a kromoszómái egyik felét mindenképp az egyik szülőjétől, a másik felét meg a másik szülőjétől kapja, tehát, hogy a (valamelyik) szülőjével genetikailag 50%-ban azonos, azt kőbe lehet vésni.

Két testvér esetén meg teljesen kiszámíthatatlan, hogy a két szülő által adott 50/50 egymáshoz mennyire hasonlít, mennyire ugyanazt az 50%-ot adta az egyik szülő, és mennyire ugyanazt az 50%-ot a másik a sajátjából.

(kivéve, ha a testvérek egy egypetéjű ikerpár, mert ők szintén kőbe véshetően 100%-ban azonosak a genetikát tekintve, ugye minden egységsugarú kriminéző tudja, hogy az egypetéjű ikreket DNS teszttel sehogy sem lehet megkülönböztetni:))) Minden más testvér esetén az azonosság valahol 0% és 100% között mozog, ugye ELVBEN elképzelhető az az eset is, hogy mindkét szülőtől a "másik" 50%-ot kapták mint a testvérük és akkor az azonosság 0%, és ELVBEN elképzelhető az az eset is, hogy nem egy petéjű ikrek, és mégis pont ugyanazt az 50%-ot kapták, és akkor 100%-ban azonosak. A gyakorlat meg valahol a kettő között van:)

Ez a genetika:)

2013. júl. 11. 21:42
 7/7 anonim ***** válasza:
... ja annyit még hozzá, hogy a 100% azonosság az olyan elv, ami azért a gyakorlatban is előfordulhat egyszer valamikor iszonyúan kis eséllyel (ha nem egypetéjű ikrek) a 0% azonosság viszont tényleg csak elméletben lehet, mert nincs olyan 2 tetszőleges ember a Földön, akik genetikailag 100%-ban különböznének, tehát 0%-ban hasonlítanának. Tehát a valóságban néhány génünkben mindig hiába az egyik és hiába a másik szülőnktől kapjuk, abban tök ugyanaz az info van, mert ebben a két szülőnk hasonlít egymásra, hiába nem rokonok. (ez csak akkor ciki, ha ez épp egy genetikai betegséget kódoló hibás gén, ami mellé ilyen módon hibás pár is kerül)
2013. júl. 11. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!