Miért olyan furcsa, hogy nem vállalunk közös gyereket? Tényleg úgy tűnik emiatt, hogy nem is gondoljuk komolyan a kapcsolatunkat?
Férjemmel 3 éve vagyunk házasok. Neki van 2 gyereke, nekem egy. Mi neveljük őket.
Mégis folyton kapjuk a beszólásokat, hogy "egy rendes, komoly kapcsolatba gyereket kéne vállalni" meg hogy "ahol jut 3nak, ott jut 4nek is" meg hasonlók.
Szerintetek is furcsa, hogy nem vállalunk közös gyereket?
A rokonok szerint csak így valósítható meg a Karinthy-féle családmodell. Ő írta az egyik novellájában, mikor a feleség hívja a férjét a következőképpen: "Jöjjön már, mert a maga gyereke meg az én gyerekem veri a mi gyerekünket!"
Egyébként viccen kívül: senki véleménye ne érdekeljen ez ügyben. A gyerek kérdésben csak ti dönthettek. Csak a ti véleményetek mérvadó. Minden más tanács, vélemény egyik fületeken be, a másikon ki.
Nalunk hasonlo a felallas csak 5 +egy felnott nevelt is van.
Mi sem vallalunk eppen eleg az a ketto akik velunk laknak.
Ki mit mond meghallgatjuk es elmondjuk nekik ha Isten ad jon a baba de mi megteszunk mindent hogy ne jojjon.
Nem mondom, hogy nem godnolkodtunk rajta, de végül úgy döntöttünk inkább nem. Elég a 3 is :-) És nem csak anyagilag.
Aki szerint házicseléd vagyok: ha már így gondolkozol, akkor nálunk én "használom ki" a férjem, ugyanis neki rugalmas a munkaideje, ő hozza-viszi a gyerekeket, ő megy szülőire és általában táppénzre is. Az én gyerekemmel is.
Nem furcsa.
Az meg a világ legnagyobb b@aromsága, h ahol jut 3-nak, ott jut 4-nek is.
Nem attól lesztek egy család, h csináltok közösen is gyereket. Hanem attól amit mások nem nagyon láthatnak: családi vacsik együtt, társasjátékok, rendszeres beszélgetés az összes gyerekkel stb stb....
Ne foglalkozz másokkal.
Az ilyen embereket nem tudom én sem megérteni. Mi 4 éve vagyunk együtt a párommal, közösen neveljük a fiát. Tőlünk is mindenki ugyan ezt kérdezi amit tőletek. És nem lehet nekik megmagyarázni, h nem kenyéren és vizen akarunk gyereket nevelni. Párom fiának is épp hogy megvan mindene. Még egy gyerekre sajnos nincs pénz, úgy, h jó legyen. (A GYED lóf@**sz.)
Nem kell kiakadni a válaszomon, azért írtam, hogy nekem a szerelemhez, hozzátartozik, mert megértem mások álláspontját is.
Itt nincs jó vagy, rossz válasz a kérdező kérdezte, hogy mit gondolunk a dologgal kapcsolatban. Természetes, hogy mindenki másként gondolkodik és érez, de könyörgöm nem valami erkölcsi diktatúrában élünk, ahol mindenre egy jó válasz van.
Teljesen mindegy, hogy hogy is van nálatok, nem az a lényeg, hogy az ismerősöknek igaza van-e, mert nyilván mindenki úgy él, ahogy akar. Az a lényeg, hogy miért gondolják azt, amit. Mert ha megértjük egymást el tudjuk fogadni, hogy más a másik véleménye.
Ez a ti döntésetek, van ilyen. Ettől még lehet hogy nagyon szeretitek egymást, de az ösztön része az utódvállalásnak elmarad. Talán a másik 3 gyerek miatt, vagy a pénz miatt. Ez lehet indok is, meg ok is. De ha mondjuk nyernétek a lottón, akkor se vágynátok közös gyerekre?
Mi nagyon jol elunk es nem ha nyernenek akkor sem vallalnank tobbet.
A gyerekhez ido energia lemondas kell penzen kivul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!