Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan akadtam ki az unokates...

Jogosan akadtam ki az unokatesóimra?

Figyelt kérdés

Elég nagy családunk, 11-en vagyunk unokatesók anyai és apai oldalról összesen.

Mivel ritkán tudunk találkozni megbeszéltük, hogy egy hosszú hétvégét töltsünk el együtt. Nagy szervezést igényelt, 20 főre foglaltuk a szállást, akinek van párja az hozta őt is.

Mindent szavazás alapján döntöttünk el. A vége az lett, hogy meg lett szavaztatva, hogy miket főzzünk.

Így a főzési alapanyagokat, zöldség, kenyér, vajkrém, az üdítőket, sört, bort mi vettük meg és úgy beszéltük meg, hogy ott pedig elosztjuk. Rövid italt mindenki hoz magával amit szeretne, ez mindenkinek saját költség ki-mit szeret.

És még pluszban megbeszéltük, hogy 1-2 csomag felvágottat szintén mindenki hozzon reggelihez, és a nasit is ugyanúgy, 1-2 csomag chips-rágcsa ki mit szeretne.

Az agyam majd eldurrant, hogy ebből szinte semmi nem valósult meg. Mi teljesítettük a dolgokat. Még többet is vettünk mint kellett volna. 2 unokatesómon kívül senki nem hozott felvágottat, nasit.

A fele hozott röviditalt, a másik fele nem (és nem azért nem hoztak mert nem innának).

Én ki akadtam, hogy direkt mindent megszavaztunk. Ők találták ki ezeket az ötleteket.

Úgyhogy mondtam, hogy akkor most aki semmit nem hozott csak magát az szépen autóba ül és a 35 km-re lévő Tescóba elcsattog és megveszi amit megbeszéltünk.

Láttam, hogy volt aki besértődött rajta és egész hétvégén puffogott, de nagyjából jól kezelték.

jan. 24. 10:04
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
94%
Én értelek kérdező, jogos a felháborodásod. Ha ők megszavazták és mégsem hoztak, igen is az ő bajuk. Nem lehet arra gondoltak, majd hoz más is és majd kérnek attól? Csak ha 11-ből 9 unokatesó ezt csinálja, na az ciki. "Közös lónak túrós a háta." Én megfogadtam, bárhova megyek, amire szükségem van piára, nasira meg hideg kajához valamire, mindent viszek magamnak és nem hagyok senkit potyázni. Ha közös bográcsolás van pl. abba beszállok lóvéval, de egy sátras buliban én is hasonlóan jártam, igaz csak haverokkal, de kb. ugyanez volt. Oh összedobjuk, piát meg mindenki hoz magának, hát páran elfelejtették, aztán ment a kunyizás. Aki amit hoz, azt ossza be!
jan. 24. 10:59
 12/35 A kérdező kommentje:
Hát biztos a potyára számoltak volna. De tudod ők akik nem hozták, na nekik volt a szervezés alatt a legnagyobb szájuk, hogy ők mindent hoznak. És az a két személy aki kitalálta, hogy a felvágottat és a nasit mindenki hozza külön na ők nem hoztak semmit.
jan. 24. 11:07
 13/35 anonim ***** válasza:
80%

11-es volt az első normális válasz.

Kérdező, igen, jogosan akadtál ki, és helyesen is cselekedtél, amikor elküldted őket boltba.

A jövőre nézve a következőket tanácsolom:

Írjátok össze, mit akartok, miből mennyit. Ez a szavazásos módszer egyébként nagyon jó. Aztán megbeszélitek, hogy valaki (mondjuk ti) megvesztek MINDENT, és a többiek a létszámuk arányában kifizetik az árát. Ha egyvalaki hoz mindent, akkor sokkal kisebb az esély arra, hogy valaki nem hoz valamit. Sok embernek egyszerűbb kifizetni X ezer forintot, mint összeszedegetni hatféle cuccot a boltból.

Jó kérdés, hogy mi van, ha valaki pl. nem iszik alkoholt, és azt mondja, hogy abba ő nem akar belefizetni. Vagy más azt mondja, hogy ő háromszor annyi üdítőt fog inni, mint amit egy főre kiszámoltatok, és szívesen ki is fizeti, csak legyen ott neki elég. De ha jól értem, nálatok ezekből nem volt probléma.

jan. 24. 11:10
 14/35 anonim ***** válasza:
92%
11 vagyok, mondom, hogy volt részem hasonlóban. Pl. mesélek egy másik sztorit, hogy tudom és értem, milyen érzés. Egyszer elmentünk egy beülős helyre szintén haverokkal. Én fogyasztottam aszerint, nekem mi fér bele. Még furcsáltam is az egyik haveromat, akiről mindenki tudta, nincs túl sok pénze, ahhoz képest zabált meg csakúgy rendelte a feleseket. Még röhögtem is magamba, mi történhetett, kölcsön kért vagy nyert kaparós sorsjegyen vagy fizetés emelést kapott? Szóval jót beszélgettünk, majd kértük a számlát. Vagyis az a cimbora kérte, aki a legtöbbet fogyasztott. És most kapaszkodj meg, a számlát egybe kérte, azt gondolta, ahányan vagyunk, a végösszeget elosztjuk. Mondanom se kell, én kifizettem a magamét és mondtam, erről nem volt szó!
jan. 24. 11:16
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi ezt haverokkal úgy oldottuk meg, hogy előre elterveztuk mit fogunk enni, ehhez milyen hozzávalók kellenek, és egy kb osszeget kiszamoltunk, ennyit dobtunk a közösbe kötelezően. Abból bevasaroltunk, ha maradt azt visszaosztottuk, ha kevés lett még adtunk bele. Ha valaki extra dolgot akart azt megvettük es a blokk alapján kifizette. Sztem ez a legtisztabb megoldas, akkor senki nem fog potyazni, meg nem ott kerültök kellemetlen helyzetbe.
jan. 24. 11:27
 16/35 A kérdező kommentje:

Igen, 10-es én ezért is ajánlottam fel, hogy szívesen megvesszük ezeket is. De a többség döntött, hogy nem kell ezeket mindneki hozzá a megbeszéltek szerint.

Egyébként az elosztós dolgokkal semmi gond nem volt. Jó pár női tag nem iszik sört, de a párja igen. Ezzel nem volt semmi, ez is egyöntetűen meg lett szavazva, hogy ezek a dolgok főre leosztva lesznek.

A rövid ital azért más, mert valaki egyáltalán nem iszik rövidet, az nem hoz. Valaki ezt szereti, valaki azt.

Biztosan tanultunk belőle.

jan. 24. 11:31
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Egy a lényeg, alapvetően jól elsülhetett volna a dolog, ha mindenki be is tartja, amit megszavaztatok.
jan. 24. 11:34
 18/35 anonim ***** válasza:
84%

Ezen kár kiakadni ennyire. MEg kellett volan inkább kérdezni, hogy diétáztok, hogy nem hoztatok semmit, nem akartok enni?

Vond le a tanulságot. Minél nagyobb a társaság, annál valószínűbb, hogy ilyen sz-rrágók is vannak benne. Ennél már csak az lett volna bosszantóbb, ha hoz mindenből valami ehetetlen tesco-s sz.rt, oda rakja, amikor senki nem látja, hogy ő volt, de kétpofával kizabálja a közösből a más által odarakott minőségibbet, aztán aki meg hozta magának a megszokott jót, eheti a sz..rt. Nem szabad így közösködni, nem alkalmas rá mindenki.

jan. 24. 11:38
 19/35 anonim ***** válasza:
15%
De mi van, ha ők nem akartsk se nasizni, se felvagottat enni?
jan. 24. 11:39
 20/35 A kérdező kommentje:

Mikor megbeszéltük ez is kérdéskörre került, hogy reggeli - ebéd - vacsora mi legyen.

Ez lett megszavazva. Mindenkinek jó? Persze. De ha valakinek nem jó, az hozzon magával olyat amit szeretne enni. Neeem, ez mindenkinek tökéletes.

Nasi legyen? Hát hogyne legyen, mindenki nasizik ivás közben.

Ezek a kérdések és a válaszok így elhangzottak!

jan. 24. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!