Hogy győzzem meg az keresztszüleimet, hogy NE vegyenek az unokatesóimnak kaméleont?
Unokatesómékról tudni kell, hogy nem kifejezetten "pénzesek", de az egyik unokatesóm (8 és 11 évesek) kitalálta, hogy nekik kaméleon kell. Hadd ne mondjam, hogy a kutyák is csak ki vannak cseszve az udvarra, a macskán is kopasz foltok vannak, az utolsó rossz mminőségű kajákat etetnek velük, vagy maradékot. Arról nem is beszélve, hogy amikor nálunk voltak, akkor folyamatosan az én hörcsögömet akarták cseszegetni, pedig kb.3x el lett nekik mondva hogy éjszakai állat, nappal nem zavarjuk. Amikor nem figyeltem akkor pedig azzal szórakoztak, hogy a gurigából "kiöntötték" a hörcsögöt, és a kisebb megpróbálta kivenni, amikor el lett mondva neki, hogy olyan fajta, hogy nem kezes, nem lehet kézben fogni, kaját is csak ritkán fogad el a kezünkből.
Szóval a kérdésre visszatérve "természetesen" az első szaporitótól a legkisebb terráriuma tennék szerencsétlen állatot, arról nem is beszélve, hogy milyen kényes állat. A szülők pedig biztosan nem fognak utánaolvasni, meg foglalkozni vele, tudom,hogy milyenek...
Te meg inkább kivesézed és leszólod a rokonaidat, minthogy rávezetnéd őket a helyes állattartásra.
Nem minden fajta kutya való lakásba házi kedvencként, de attól még nem biztos, hogy rossz sora van.
A hörcsög meg "cuki és szőrös", ők meg gyerekek.
Semmi közöd ahhoz, hogy milyen állatuk lesz, nem rajtad fog múlni, hogy megveszik-e, mint ahogy ők sem szóltak be a hörcsögtartásod miatt.
Inkább olvass utána és magyarázd el a gyerekeknek, hogy ahhoz, hogy jól érezze magát a kaméleon, ez és ez kell. Hidd el, értékelni fogják, hogy segítessz.
Ami ebből a sztoriból a te dolgod, az a hörcsögöd.
Ha nagyon i vagy rájuk bukva, akkor hagyod menni a dolgokat a maguk útján, majd rájuk küldesz egy állatvédő szervezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!