Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan esik rosszul a lányomn...

Jogosan esik rosszul a lányomnak az unokatesó beszólogatása és mit lehetne tenni ennél többet?

Figyelt kérdés

A lányunk 11 éves az unokatesó 9. Az elmúlt 1 évben találkozás alkalmával beszólogat a lányomnak, hogy a "Jani nem is az apukád". Valóban a férjem nem a vérszerinti apja, de 1 éves kora óta ő neveli sajátjaként (a vérszerinti apja azóta nem tartja a kapcsolatot vele).

Ezt a lányom is tudja, nem titok előtte.

Szóval a beszólogatások. Rosszindulatúk. Nem egyszer hallottuk ahogy mondta neki.

Anyósom is rögtön közbe avatkozik (szerencsére egy tündér, ők is apósommal saját unokájukként tekintenek rá)

A férjem is és én is már többször mondtuk neki, hogy mindenki tudja, hogy nem Jani a vérszerinti apukája, de ő az igazi apukája mert ő neveli.

A férjem és anyósom is beszélt a férjem tesójával, hogy ne mondjon már ilyet a gyereknek. Vagy legalábbis állítsa már le, mert a lányunknak pedig rosszul esik ahogy ezt mondja.

Egy ideig leállt, de múltkor megint mondta neki. Megint rá lett szólva, hogy fejezze be.

Már nem tudunk mit tenni. Persze beszéltünk a lányunkkal mindannyian, hogy engedje el. De látom, hogy rosszul esik neki.

jan. 16. 20:07
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
31%

Megkérheted a férjed testvérét, hogy beszéljen vele, mert a lányodnak nagyon nem esik jól.

A lányodnak meg taníthatsz ilyen "visszaszólásokat", hogy kevésbé érezze rosszul magát.

Eleve azt sem értem, miért kellett a gyereknek elmondani. Majd ha a gyereketek akarja, elmondja ő...

jan. 17. 08:59
 32/63 anonim ***** válasza:
90%
A férjed tesóját is le kéne bacni..persze nem hallja meg lassan reagál....aham. lehet pont őt zavarja hogy ugyanolyan unokának van kezelve..
jan. 17. 09:16
 33/63 anonim ***** válasza:
88%

Én megkérném a gyereket, hogy mesélje már el, hogy mégis mi a probléma ezzel. Hiszen soha nem volt titok.

Talán ha neki kell megfogalmaznia, akkor észreveszi, hogy nincs igaza.

Amúgy a leírás alapján úgy érzem, hogy a saját problémáit próbálja kivetíteni a másikra.

jan. 17. 09:34
 34/63 anonim ***** válasza:
100%
34 szerintem meg a szülei keverik a sz.rt..
jan. 17. 09:37
 35/63 anonim ***** válasza:
12%

Ha igaz az egész, amit mond a kislány, akkor minek bántja? Ha lássa a másik, hogy idegesíti, mégjobban fogja csinálni. Az igazságot kéne megtanítani a gyereknek, hogy ne fájjon. És ne mérgelődjön.

Nyilván otthon hallja ezeket, mert máshonnan szerintem eszébe se jutna, hogy Ágika nem Jani lánya. Főleg, ha vele nőtt fel, meg se fordulna magától a fejében.

Válaszolók, ennyit értek. Hol gyilkoltok, hogy a gyereket nehogy bántsák, még szóval se, hol azon vagytok, hogy más gyerekét felpofozzák. Titeket biztos nem pofoztak fel, mert irdatlan hülyék vagytok most is.

Sajnálom én azt, hogy így alakult, de mikor gyereket vállaltál egy olyan emberrel, aki 1 év múlva el is hagyott(vagy hamarabb) miért nem gondoltál arra, hogy lehet a párkapcsolatokban fog akadályozni? Ha nem is a párodat, de a családja szemét fogja szúrni az, hogy nem vérszerinti a gyerek, mégis családtagként kell kezelni. Ez általában sajnos így van, tudod, a tudatosság fontos az életben, és az ilyenre fontos gondolni, mikor gyereket vállalsz.

jan. 17. 09:46
 36/63 anonim ***** válasza:
91%

36 nem ertelek...akkor ne jöjjön össze a csaj senkivel mert hátha a caaládnak szúrja a szemét?

Nézd nem az igazság fáj nekik. Hanem hogy direkt bántani akarja ezzel a másikat. Ez olyan minthogy az én apám meg l.szrt minket, elfogadtam én is tojok rá, de minek hallgassam?

jan. 17. 09:59
 37/63 anonim ***** válasza:
9%

#37 itt ennek az a lényege, hogy egyesek miért vállalnak gyereket egy olyan kapcsolatban, aminek tudják, hogy nincs nagy jövője?

Mert tény, hogy egy gyerekes nőnek nehezebb párt találni. Ha ez sikerül, és talál egy olyan pasit, akinek jó ez, akkor sanszos, hogy a családjának nem fog ez tetszeni.

De lényegében az igazság fáj nekik. Ha elfogadná, nem lenne bántó dolog. Szerintem egy 11 éves gyerek már el tudja könyvelni, hogy "Ja, Jani tényleg nem az apám, de attól szeretem, mert kedves velem".

jan. 17. 10:05
 38/63 A kérdező kommentje:

Nekem nem okozott gondot se a párkapcsolat választásban, sem pedig a családban.

A férjem szülei saját unokájukként szeretik, nem kényszerből. Hidd el.

És miért egyértelmű, hogy engem hagytak el?

jan. 17. 10:19
 39/63 A kérdező kommentje:

A gyerekünk tudja, hogy nem Jani az apja. Írtam is, hogy soha nem volt előtte titok.

De attól rosszul esik neki egy ilyen beszólás, mert rosszindulatból fakad és neki a férjem az igazi apukája.

Nem egy tény megállapítás volt az unokatesó részéről mikor erre rá jött.

jan. 17. 10:20
 40/63 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell menni. Én biztosan nem tenném ki ennek a saját gyerekemet, és nem engedném a férjemmel sem oda, ahol bántják.

Felejtős, lehetne megsértődni, hgoyha a két bunkó phsz ott van, akkor mi nem megyünk, pont.

jan. 17. 10:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!