Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg így kellett szólnia a...

Tényleg így kellett szólnia a sógornőmnek mikor nem is tudtam róla?

Figyelt kérdés

Nemrég értünk haza anyósoméktól. Kis szilveszteri családi korai vacsora volt. Ott voltak a férjem bátyjai és a nővére, mi.

Mindenkinek van már gyerkőc, a legkisebb a sógornőm babája 9 hónapos.

A gyerekek a másik szobába táncoltak éppen gyerekdalokra. A sógornőm segített valamit anyósomnak és addig megkért, hogy fogjam meg a babát. Így egy helyben nem volt el, úgyhogy sétálgattam vele és bementem a gyerekekhez a szobába. Rögtön rugózott is a lába a zenére, nagyon cuki volt.

2 perc után jött a sógornőm és ordít szinte velem, hogy a kicsi nem nézhet tv-t és mit képzelek magamról, hogy hozom őt ide.

Persze kiálltam magáért, hogy nem tudtam ez az egyik másik előbb anyósom is ugyanúgy bent volt a kicsivel és "táncoltak".

Igazából nem értem, hogy miért kellett ilyen stílusban szólnia.

dec. 31. 19:44
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
A tévé nézés és a tévé látás között van különbség. Az hogy megy a tévé és látja, nem ugyanaz, mintha odaültetnéd elé mesét nézni.
jan. 1. 14:10
 32/40 anonim ***** válasza:
91%

Jól sejtem, hogy ő legújabban leellett anyucika, aki a kemény 9 hónapos “tapasztalatával” majd most jól megmutatja mindenkinek, többször szült, többéve, évtizede gyereket nevelő nőknek is?

Bocs, de az ilyen undorító viselkedésű perszónákról nem tudok szebben beszélni. A saját gyerekével kapcsolatban nyilván ő dönthet, de egyrészt nem kell segítséget kérni, ha nem tetszik a “színvonala”, másrészt ilyen dolgokat legyen szíves előre közölni, mert ez az elmebeteg háborgás a normális embereknek nem lesz egyértelmű, ez nem ugyanaz, minthogy nem itatod sörrel vagy adsz neki a csontos malachusiból…

jan. 2. 05:04
 33/40 anonim ***** válasza:
88%

Ilyen szuperanyunk nekünk is van.

5 éves a gyerek,de a tévét ki kell kapcsolni, még rádió sem szólhat a háttérben, mert ha nagyon durva rock zene szól, vagy egy szókimondó dalszöveg, a gyerek sérülni fog.

Ahol cica, kutya van, oda nem mennek vendégségbe. Ahol kisgyerek van, oda se,mert elkap valamit. Sétálni, biciklizni, játszótérre nem mennek, mert veszélyes.

Nyáron az én kétévesem adott neki egy kavicsot,a nő majdnem infarktust kapott,mert múlt héten hallotta, hogy köhögtünk és ne adjuk már át szándékosan a bacikat.

Amúgy tök jó a gyereknek, mert az óvodába nem tudott beszokni, kis barátai nincsenek, az elmebeteg anyja már ebéd előtt elhozza az oviból.

Na ez is úgy indult, hogy nincs TV a babának, mert a kékfény rosszat tesz.

jan. 2. 09:51
 34/40 anonim ***** válasza:
64%
Jó hát a tv-n kívül mindent hagyok amit fentebb leírtál. Nem zárom 4 fal közé a gyerekem, de 3éves korig nincs az hogy leül és tévézik.ennyi
jan. 2. 10:29
 35/40 anonim ***** válasza:

#33 íme egy olyan példa is, ahol a gyerek már felnőtt. Nálunk a szomszéd volt ilyen. Mikor mondta anyum az anyukájának, hogy hagyja már szegény gyereket menjen, túrja a havat télen az osztálytársakkal, az anyja még ordibálni kezdett, hogy ő nem tudja mennyi baktérium van a hóban, amugy is majd lesz ideje barátkozni. Szerinte tévézni csak a bunkó, hülyék engedik a gyerekeiket, telefonja is csak akkor lett a lánynak, mikor gimibe ment, akkor is gombos, hogy tudjon telefonálni haza anyukának, de Isten tudja oda is hogy engedték el.

Most 24 évesen egy hónapot nem dolgozott még, anyuciék tartsák el. Egyetemen is volt, de onnan is mikor lehetősége volt a gyereknek hazajött, mert nem volt senki barátja. Párja sincs szegénynek, mert anyuka szerint még korán van.

jan. 2. 10:47
 36/40 anonim ***** válasza:
18%
Túrják a havat more. Hó sincsen már more nekem mondod cigánygyereknek merre folyik a Lánchíd
jan. 2. 11:30
 37/40 anonim ***** válasza:
27%
Mondjuk a lánchíd semerre sem folyik, de jót nevettem. Oké de itt más nagyon eltértünk a témától 35ös, ez a barlangban nevelés nem függ össze a tv-nézéssel baba korban. 🤣😂 Mondjuk a példa amiben felveted ezt a lányt, hát mit ne mondjak, egy életképtelent neveltek belőle, de pl pont semmi köze a tv-nézéshez, vagy te látsz a kettő között összefüggést?
jan. 2. 14:08
 38/40 anonim ***** válasza:
58%
#37 őt is pont úgy nevelték, hogy nem szabad tévéznie se, mert megárt neki, az anyja még lenézte azt, aki mondjuk engedte rajzfilmet nézni a gyerekét. És ez még a 33as példájáról jutott eszembe, hogy én ismerek egy ilyen felnőttet, akit így neveltek, mint azt a gyereket. Plusz még hogy az a sógornő is ha olyan fajta, előre sajnálom a kérdezőnek az unokahugát.
jan. 2. 14:19
 39/40 anonim ***** válasza:
46%
Mondjuk az se érv, hogy valaki már több gyereket felnevelt, akkor biztos jobban tudja mint egy kezdő. Ha olyan jó szülők lettek volna, akkor nem lenne ilyen elcseszett a társadalom. Lehet hogy a mai fiatal szülők se féltenék a saját árnyékuktól is a gyerekeket, ha mondjuk az ő szüleik nem veréssel meg kiabálással fegyelmeznek stb. Szóval kedves tapasztalt szülők, ti is pont olyan rosszak vagytok, mint egy kezdő. Akinek nem inge...
jan. 2. 20:32
 40/40 anonim ***** válasza:
0%
#38 de akkor a pár hónapos gyereked beraktad a tv elé vagy nem igazán értem...
jan. 2. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!