Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan háborodott fel unokahú...

Jogosan háborodott fel unokahúgom az ajándékon?

Figyelt kérdés

Unokahúgomnak van egy 13 éves fia. A kissrác szereti a world of warplanes játékot, van pár makett repülője is, gondoltam hát veszek egyet, amilyet még nem láttam nála. Természetesen nagyon örült neki mikor kibontotta, viszont kedves unokahúgom odahajolt és halkan megjegyezte, "ilyen nácis dolgokat nem kéne idehordani".

Csak azért nem léptem le, mert szenteste volt és nem akartam balhét.

Így néz ki a repülő doboza:

[link]

tegnap 18:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Volt már ilyen a történelemben. Volt aki karácsonyra Minecraft-ot akart lett belőle Mine Kampf.

[link]

tegnap 21:03
 12/31 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem meg neki van igaza. Ugyan látom egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de a történelem órán tanultak és egy otthoni horogkeresztes makett között azért van némi különbség. Pláne, hogy nyilván még nem is érti a szimbólumot, ki tudja, hogy kinek ès milyen kontextusban mutogatná.
tegnap 21:04
 13/31 anonim ***** válasza:
88%

#12 Egyem az érzékeny lelküket. Hirosimára atomot ledobni és 2 perc alatt 100ezer embert elpusztítani nem bűn, de 5 év alatt X millió igen.

(Mindegyik az.)

tegnap 21:13
 14/31 anonim ***** válasza:
96%
Ja, az amcsi szimbólum a sassal, az ugye mehet...?
tegnap 21:14
 15/31 anonim ***** válasza:
97%

Én zsidó származású vagyok, mégis baromira érdekel mindenféle repülő, a Messer meg pláne, mert egy mérnöki csoda! És még szép is. Igen, embereket öltek meg vele, ahogy mondjuk az amerikai B24-el Budapestet bombázták vagy a B52-vel Vietnámban irtották a népet. Akkor még világháború sem volt ugye. Meg ahogy a Holdprogram és a többi hidegháborús bravúr nem valósult volna meg a náci mérnökök nélkül, akikért versengtek az amerikaiak meg a szovjetek.

Unokahugi ugye nem vesz Hugo Boss terméket? Mert a cége bizony a náciknak tervezett egyenruhát.

A kissrác meg ha ekkora rajongó, esélyesen pontosan ismeri a típus történetét.

tegnap 21:20
 16/31 anonim ***** válasza:
11%

Önkényuralmi jelképek:

A Büntető törvénykönyv 335. §[1] a régi Btk. 269/B. § (1) bekezdése[2] szerint ide tartoznak a következők:

horogkereszt

nyilaskereszt

SS-jelvény

sarló és kalapács

ötágú vörös csillag

335. § Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas – különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő – módon

a) terjeszt,

b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy

c) közszemlére tesz,

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.

tegnap 22:02
 17/31 anonim ***** válasza:
92%

16-os a lényeget lehagytad ..(gondolom szándékosan)

Az idézett jogszabály (2) bekezdése szerint „nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.”

tegnap 22:09
 18/31 anonim ***** válasza:
8%
13! Hogy jön ez ide? Ki beszélt itt Hirosimáról? Nem vagyok zsidó, de ha az én lakásomba hozna valaki ilyet, a valagába dugnám fel, azt úgy legyen bátor bevonulni a sürgire, hogy nemhogy egy makett áll ki a s3ggéből, de azon ott van egy horogkereszt is. És a kérdező unokahúgának is minden joga megvan, hogy a SAJÁT GYEREKÉNEK adott játékról kritikát fogalmazzon meg. Pont ezért illenék egyeztetni szülővel. Mert végeredményben mindegy, hogy az én válaszom nulla százalék, a többié meg 100, akkor is az anya dönt arról, hogy mi maradhat és mi nem. És akkor mit mond majd a kérdező? Hogy de hát gyakorin több Körmös Jucika meg Pillukás Aranka azt mondta, hogy nem gáz?
tegnap 22:17
 19/31 anonim ***** válasza:
30%
Nemz mert csak unokahúgod a (liberál)náci.
tegnap 22:43
 20/31 anonim ***** válasza:
87%

Akkor háborodhatott volna fel, ha Barbie babát és Barbi babaházat veszel a fiának.

A sok primitiv kommentelőnek pedig, akik fel vannak háborodva az ajándékon: Ha a szülő engedi, hogy a World of Warplanes játékkal játsszon, és makettek is lehetnek a házban, akkor talán nem kellene felháborodni, ha kap ajándékba egy plusz modelt a kölyök. Ugyanis a játéknak semmi köze a világnézetekhez, egyszerűen egy stratégiai játék, repülőkkel.

tegnap 23:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!