Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy lehet a legkönnyebben...

Hogy lehet a legkönnyebben túlélni a kínszenvedős karácsonyi családlátogatást?

Figyelt kérdés

Sajnos apósomat ki nem állhatom, de nem tehetem meg, hogy nem megyek, mert a páromnak tudom, mennyire fontos a családja és őt nem szeretném megbántani. Arról viszont nem tehetek, hogy én nem érzem jól magam a társaságukban, nem tudok velük miről beszélgetni, egyszerűen idegesítenek, főleg apósom.

Így minden karácsonykor a látogatás napja egy rémálom, ülök a kanapén, nézegetem az órám, de olyan, mintha egy óra nem 60, hanem 160 percből állna. Egy ott töltött nap egy örökkévalóság.

Nyilván az nem játszik, hogy elvonulok könyvet olvasni vagy elmegyek sétálni, pedig ahhoz lenne kedvem. Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket? Minden hasznos tippért hálás lennék, hátha segít valamelyik...

tegnap 12:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk szerencsére elég megértő a párom - hamarabb megebédel, és amíg eszem én is, ő családlátogat, így tulajdonképp mindenki örül.
tegnap 16:08
 12/21 anonim ***** válasza:
74%
Karácsonykor legyen egy nap, amikor kettesben vagytok, aztán mindenki látogassa meg a saját családját. Így a két család is elégedett lehet, nem kell egymás családját elviselni és még abból sincs vita, hogy kinek a családjához menjetek először.
tegnap 17:41
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
Én már 1 hete megmondtam páromnak, hogy én nem megyek át az anyagias, a bevásárlás-pénzutalás jól jön de egyébként leszarlak titeket anyjához. Soha nem jött szívből tőle egy invitálás felénk, és ahogy eddig, most sem jött. De párom sem erőltette hogy átmenjünk hozzá. Az én részemről ilyen gond nincs, mert tegnap én a temetőben karácsonyoztam a szüleim sírjánál, ő csak így "ismerhette" meg a szüleimet.
tegnap 17:51
 14/21 anonim válasza:
29%
Elutazol, ahogy én is tettem idén.
tegnap 21:14
 15/21 anonim ***** válasza:
40%
Indulás előtt lemerülhetne az akksi, vagy a hidegre való tekintettel nem indulna a kocsi. Majd mentek szilveszterre. Bepiálva minden idióta elviselhetőbb.
ma 03:54
 16/21 anonim ***** válasza:
82%
Ha mindenáron úgy érzed, hogy menned kell, mert te vagy a párod sofőrje, és hallgatólagosan tudomásul is veszi a párod, hogy Te ott szenvedsz, de miatta mégis mész, akkor igenis nézzék el neked, hogy magadat szórakoztatod addig, amíg ott kell lenned. Elmész sétálni, könyvet olvasol, elvonulsz. Ha nem tetszik, ha valaki szót emel ellene, akkor majd a párod erőt vesz magán, és nekiáll vezetni, vagy buszozik át a fél országon úgy, hogy addig tette, amíg nem voltál a sofőrje. Meg lehet oldani, legfeljebb ő is belátja, hogy nem így akaja eltolni a karácsonyt....Egyébként az nem opció, ha ti hívjátok át őket? Utazzanak ők, te meg a saját otthonodban csak jobban elviseled, mert könnyebben elvonulsz, stb.
ma 08:20
 17/21 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell menni, ilyen egyszerű - igen, ENNYIRE egyszerű, valóban, csak fel kell nőni 😁😉

mert buszozhatna át a fél országon a csomagokkal, mert nem vezet - ez meg az ő baja, nem a tiéd. Tudod ki menne együgyű bunkókhoz. A párod annyira akar, menjen, egs, én maradnék otthon.

ma 08:40
 18/21 anonim ***** válasza:
88%
Egyrészt ki lehet beszélni, ha egyszer a párod, másrészt ha kifejezetten a párod iránti rendességből, fuvarozónak mész, az nem jelenti azt, hogy neked be is kell menned! Mért kéne neked bármit csinálnod, amit nem akarsz? Ő bemegy, te meg beülsz egy kávézóba vagy egy parkba. Nem bonyolult!
ma 12:16
 19/21 Senior Séf ***** válasza:
76%
Ne figyelj a többikekre. Úgyis a telefonodat fogod buzerálni.
ma 13:21
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérdező totál átérzem a helyzetedet. A férjem szűk családja 8 fő plusz mi. Most 2 éjszakát náluk rohadunk és olyan idegesítőek... Ráadásul 45 m2-en alszunk 10-en a földön meg mindenhol mint egy hajléktalanszállón. És abból 4-en baromi hangosan horkolnak (egy légtér az egész). Már alig várom hogy végre menjünk haza. Sajnos az nem opció hogy nem megyek vele mert akkor megy a hiszti a családja részéről hogy miért nem vagyok ott velük.
ma 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!