Hogy lehet a legkönnyebben túlélni a kínszenvedős karácsonyi családlátogatást?
Sajnos apósomat ki nem állhatom, de nem tehetem meg, hogy nem megyek, mert a páromnak tudom, mennyire fontos a családja és őt nem szeretném megbántani. Arról viszont nem tehetek, hogy én nem érzem jól magam a társaságukban, nem tudok velük miről beszélgetni, egyszerűen idegesítenek, főleg apósom.
Így minden karácsonykor a látogatás napja egy rémálom, ülök a kanapén, nézegetem az órám, de olyan, mintha egy óra nem 60, hanem 160 percből állna. Egy ott töltött nap egy örökkévalóság.
Nyilván az nem játszik, hogy elvonulok könyvet olvasni vagy elmegyek sétálni, pedig ahhoz lenne kedvem. Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket? Minden hasznos tippért hálás lennék, hátha segít valamelyik...
Miért ne tehetnéd meg hogy nem mész?
Ha ilyen hűvös a viszony köztetek én biztos nem strapálnám magam és nem mennék jópofizni.
Normál esetben ezt tudnia/látnia kell a párodnak is hogy hogy viszonyultok egymáshoz apóssal és ha szeret, megértő akkor el tudja fogadni hogy te nem mész családlátogatásra.
Én pl. eleve ilyen vagyok...mármint hogy sosem éreztettem a feleségemmel hogy muszáj velem jönni bármikor is bármelyik családtaghoz. Mondjuk nincs rossz viszonyban senkivel, de kedve sincs mindig jönni...ahogy nekem sincs kedvem mindig menni az ő rokonaihoz. Olyankor csak az egyikünk megy, nincs ebből sem itthon, sem rokoni oldalon felháborodás.
Amint elkezded szeretni magad, onnantól kezdve.
Addig nem fog bemenni az, hogy bizony, nem, nem kell menni. Mert az igazság ez. Minden más csak gondolato torzítás, amire nincs más, csak pszichoterápia.
Negyed xanax.
Ha ezt nem akarod, akkor egy kis vodka és a kedvenc csokid javíthat a hangulatodon.
Alapvetően nem vagyok konfliktus-kerülő típus, màr rég belefáradtam az alakoskodásba, mindenkinek elmondom a véleményem kendőzetlenül. De a családon belüli összeveszéseket ha egy mód van rá, kerülöm, mert nagyon meg tudják keseríteni az ember életét, főleg ünnepekkor.
Ezen kívül ha kihúznám magam, azzal a párommal tolnék ki, mert buszozhatna át a fél országon a csomagokkal, mert nem vezet. Sajnos az apósom szegény egy igazi együgyű bunkó proli, soha nem tudtam vele megtalálni a közös hangot, de amúgy haragról szó sincs. A párom és köztem ez a kérdés valahogy soha nem volt kibeszélve, én nem akartam soha bántani a családját, így kerlöm a rájuk tett megjegyzéseket, de nyilván ő is érzi, hogy valahogy soha nem jöttem ki velük…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!