Tartsam velük a kapcsolatot vagy jól döntöttem?
Huszonéves korom elején vagyok. Nem jó a családom, szüleimmel semleges a kapcsolatom, testvéremmel nem beszélek egyáltalán mert gyermekkoromban és végig igazából verbálisan a legválogatottabban utált, bántott akár fizikailag is. Soha nem fogok neki megbocsátani de ez most mindegy is.
A családban a keresztanyukám meg nagyapám akit egyedül szeretek, másokkal nem tartjuk a kapcsolatot. Apai részről van két unokatesóm, akikkel sokáig összejártunk, eseményeket szerveztünk és próbáltam és voltam is jó kapcsolatban velük. Viszont 1-2 év után feltűnt hogy minden karácsony vagy találkozás vége abból áll hogy gúnyt űznek a szüleimből, kritizálják őket, vagy éppen valami másban degradálják őket, vagy a döntéseiket (egyébként volt konfliktus mert nem ők kaptak meg egy házat az öröklés során hanem apám vette meg).
Először fel se tűntek ezek hogy állandóan témába jönnek anyámék de legutóbb mikor épp egy nagy és sikeres életrészem következett (kutatói ösztöndíjat nyertem) ahelyett hogy nekem örültek volna, kérdeztek volna rólam az ebéd nagy része anyámék szapulásából állt. Ott én kiálltam magamért, leállítottam őket és még nekik állt feljebb.
A barátaim azt mondták nincs szükség lehúzó rokonokra, ignoráljam őket. Én is így éreztem, hogy van csomó ember aki örül nekem, miért kéne hagyjam a toxic bántást még tőlük is? Tudom milyenek anyámék, de 1. Senkinek nincs joga előttem szapulni a szüleim, 2. Azok akik igazán szeretnem az értékeimmel foglalkoznak, nem azzal hogy az amúgy is nyilvánvaló dolgokkal mégjobban szembesítsenek és fájdalmat okozzanak, amiről nem is én tehetek és nincs ráhatásom.
Egyébként nem tudom miért is pofáznak az én szüleimről, mikor az övék alkeszek és le vannak robbanva, meg is mondtam hogy ők csak a saját családjukkal foglalkozzanak.
Kiszedtem a követésüket instagrammról is, mert nem akartam hogyha lássák, hogy elutazom, esetleg menjenek a pletykák hogy honnan van ennyi pénzem, időm stb.
(Egyébként onnan hogy állandóan dolgozok)
Ezt észrevették és újra be akartak követni de nem engedtem nekik.
Le kellett volna nekik írnom a döntésem vagy hagyjam a francba?
Régen nagyon sokat segítettek nekem, akartam velük jó kapcsolatot de nem gondolom hogy a segítségért cserébe végig kéne néznem hogy amúgy jól megtaposnak ilyen látens módon.
Egyébként ennyit a jó rokoni kapcsolatokról mert más nincs..
A családban én vagyok az első diplomás, én vagyok az első aki külföldre is ment tanulni, nagy ösztöndíjakat nyertem, szóval gondolom így jól esik valamiben lehúzni engem, ha már ők kb semmire se vitték csak más szekálásában látnak örömet.
Célzottan fikázzák őket. Tisztában vagyok milyenek anyámék, nem kell állandóan vele szembesíteni újra is újra. Nekem az esik rosszul hogy évente 3x ha találkozunk és komolyan nincs jobb téma mint szapulni a családot? Ahelyett hogy arról kérdeznének milyen lesz külföldön, milyen volt tanulni de látszik csak a rosszindulatot képesek megütni. Tesóm is bszogatják ami szintén jogos de én szöges ellentéte vagyok mind a tesómnak mind anyáméknak.
Hatalmas a kontraszt köztük és aközött akik jót akarnak nekem és sose hányják fel hatodjára is az amúgy is nyilvánvaló dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!