Ha 19 évesen úgy döntöttem, hogy felköltözöm Budapestre és megszakítom a kapcsolatot a családommal, akkor bejelenthetnek a rendőrségnél, mint eltűnt személyt?
És hogyha elméletileg igen, akkor ha már egymás után ezt 2-3x megteszik, (mivel én, ha ez a szemétség működik akkor az összes ilyen alkalomnál lakóhelyet váltok), akkor a rendőrség sem hülye és rá jönnek, hogy csak a szülei zaklatnak egy nagykorú, már független személyt ugye?
Köszönöm a segítséget!
Bejelenthetnek. A rendőrség keresni fog, és ha megtalál, megkérdezik, mi a franc van. Azt mondod, nem érdekel a családod, ennyi, és akkor otthagynak. Nem kell elköltöznöd.
Amikor lelépsz, minden fontos iratodat vidd magaddal (anyakönyvi kivonat is!).
Bejelenteni bejelenthetik, amikor megkeresnek, közlöd velük: "családdal a kapcsolatot megszakítottam, nem vagyok rájuk kíváncsi, kapcsolatot nem szeretném velük tartani és ez vonatkozik az általuk tett, esetleges további bejelentésekre is", kéred a további bejelentéseket "így kezeljék".
Ügyfélkapun pedig lakcímedet, tartózkodási helyedet titkosíthatod.
A rendőrség nem fogja nekik kiadni a címedet, annyit fognak elmondani, hogy megtaláltak, és nem akaratodon kívül vagy máshol. Nem kell mindig költözködni.
Így többedjére már bejelenteni se tudnak az előzmények alapján.
1:
"Amikor lelépsz, minden fontos iratodat vidd magaddal (anyakönyvi kivonat is!)."
... és a dilipapírodat is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!