Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogos az írásbeli figyelmeztetés?

Jogos az írásbeli figyelmeztetés?

Figyelt kérdés
Páromat számonkérte a főnöke, hogy miért nem szólt, hogy lelèpett munkaidőben két órára, holott többször is szólt, hogy laborba kell mennie, ráadásul ők intézték az időpontot is neki, szóval tudniuk kellett róla. Írásbeli figyelmeztetést akarnak vele aláíratni. Ezt jogosan tennèk?
ma 06:29
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
És ettől kevesebb lesz a fizetése? Egyszer velem is írattak alá ilyet mert részegen mentem dolgozni, nekem nem lett kevesebb. Szerintem nyugodtan aláírhatja mert semmi jelentősége nincs.
ma 06:37
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
És hogy jogos-e? Te sem gondolod komolyan hogy egy aláiráson fogsz pörlekedni. Nincs jelentősége hogy jogos -e. Egyébként szerintem igen, egy munkaadónak jogában áll írásban figyelmeztetni a dolgozót bármire, különösen ha az egyéb következménnyel pl bérmegvonás nem jár. Márpedig ilyenről nem írsz. Akkor meg nem tök mindegy?
ma 06:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem, nem tök mindegy! Szerinted jogos, hogy egy kalap alá veszik veled, aki részegen bement dolgozni? És honnan szeded, hogy nem jár semmilyen következménnyel?
ma 07:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Kérdés, pontosan kinek szólt. Lehet, nem a megfelelő embernek. Ha figyelmeztetést akarnak adni, akkor adnak. Max írásban reagálhat rá.
ma 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt kellene tudni hogy az aláírás mit jelent.

Nem mindegy hogy azt kell aláírnia, hogy megkapta vagy azt, hogy elfogadja ezt és ezzel igazolja az állítást.

Ha az első, akkor felesleges vele pörölni, az, hogy átvette az írásbeli figyelmeztetést az nem jelent semmit, csak azonnal írásban válaszolni kell rá amiben ellentmond a leírtaknak és szerepel benne a valós helyzet. Ha az utóbbi, akkor ne írja alá.

Sajnos tényleg mindent írásban kell ma mér intézni, mert letagadják a megbeszélteket. Éppen úgy az egyik oldal, mint a másik. A főnökök is kénytelenek írásban adni az utasításokat, ahogy a beosztottak is ugyanígy írásban kell kérjenek, mondjanak mindent.

Alapvetően a főnöktől és munkahelyi helyzettől függ, hogy mennyire szükséges, de mindenhol segítség ha le van írva. Még egy régi munkahelyemen én is pórul jártam azzal, hogy nem kértem írásban a főnökömtől a választ. Az első napon megkérdeztem, hogy jó lenne-e az ha én kicsit később érnék be minden nap (15 perc) mert én viszem reggel a gyerekeket suliba, cserébe minden nap később is mennék el, mert én kocsival járok, a csapat többi tagja meg a céges busszal. Így akkor is van még majd ember az irodában ha meló van amikor nekik mér menniük kell, mivel nekem pont a suli miatt később kellett csak indulnom. Akkor a főnököm erre rábólintott - majd kiderült, hogy elfelejtette. de nem szólt csak morogtak egymás között és akkor derült ki amikor a leépítésnél ez volt az egyik indok arra hogy engem küldjenek el. Hogy én később érek be reggel. Pedig minden perc nyilván volt tartva a beléptető rendszer miatt, így látható volt, hogy többet voltam bent munkaidőben, mint az elvárt, mert többet maradtam bent délután, mint amennyivel később értem be reggel. Az utolsó nap kért számon a főnököm, 2 év után, hogy engedélyt kellett volna kérnem ha később akarok reggelente menni. Én meg álltam ott bambán, hogy hát megtettem és ő megadta. Utána hiába állt ott ő is bambán, hogy tényleg és elfelejtette, ez sokat már nem segített.

Szóval marad az, hogy minden menjen írásban!

ma 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!