Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van-e annak bármi jelentősége...

Van-e annak bármi jelentősége hogy én a munkáltatótól kapott írásbeli figyelmeztetést megválaszolok-e írásban, vagy válasz nélkül hagyom?

Figyelt kérdés

A munkáltató azt a játékot játssza, hogy mindenféle indokokkal írásbeliket ad az embereknek, és ha összegyűlik pár darab, akkor azonnalival kirúgják a sorozatban adott figyelmeztetésekre hivatkozva. A figyelmeztetések indokainak köze sincs a valósághoz.

A kérdésem az lenne: van-e egyáltalán bármi jelentősége, hogy erre a figyelmeztetésre válaszolok-e írásban vagy a világon semmi jelentősége?

Ugyanis én is megkaptam az első írásbeli figyelmeztetést, pontokba szedve miért is kapom.

Én meg vettem a fáradságot és ugyanúgy írásban postai úton, tételekbe szedve megírtam a válaszom, a pontokat egyenként cáfolva, az egyik ponthoz még dokumentumot is csatoltam (azt állították késtem, én meg kinyomtattam a belépőkártyám naplóját hogy mikor értem be)

Csak az a kérdés van-e ennek jelentősége hogy én erre válaszoltam?

Vagy semmiféle jelentősége nincs?

Nyilván záros időn belül kapok még 2-3 ilyen kamu figyelmeztetést és ha ez összejön, akkor kirúgnak az ezekre való hivatkozással.

Mit tehetek ez ellen? Ha a megválaszolásom semmit se ér-vagy ér?

2021. aug. 24. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Van. Ha kirúgnak, bizonyíthatod, hogy jogtalanok voltak a kifogások. Amúgy hosszú távon én semmiképp nem maradnék egy ilyen cégnél, nem éri meg lelkileg. Te mész tönkre a harcban, nem a cég, annak nincs lelke.
2021. aug. 24. 11:46
 2/11 A kérdező kommentje:

" Amúgy hosszú távon én semmiképp nem maradnék egy ilyen cégnél"

na látod garantáltan nem fogok maradni. a többieknél úgy zajlott le, hogy kb heti 1 kamu fegyelmi és 1 hónap alatt összejött 3-4 és máris kirúgás.

így kb 1 hónapom lehet hátra.

2021. aug. 24. 11:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az #1-es írja. Igen van jelentősége, annak hogy válaszolsz, de ne lődd el az összes puskaport előre, viszont cáfold hogy nem értesz vele egyet. A cég azért csinálja, hogy ki tudja a próbaidő lejártát követően is felmondási idő nélkül rúgni az embereket. Rengeteg helyre keresnek embert - főleg ha valaki tényleg jól dolgozik és ért is hozzá - hagyd ott a pitchába az ilyen munkahelyet!
2021. aug. 24. 11:56
 4/11 A kérdező kommentje:

"A cég azért csinálja, hogy ki tudja a próbaidő lejártát követően is felmondási idő nélkül rúgni az embereket."

így van!! csak kérdés mit tehetek ellene?

mert még ha meg is válaszolom, és cáfolom, az nem tartja vissza attól hogy holnap adjon még egyet majd még egyet... és jön a kirúgás.

Javítsatok ki ha tévedek: az én írásos válaszaim cáfolataim visszatartják majd a céget attól hogy 3-4 fegyelmi után röptessem?

2021. aug. 24. 12:03
 5/11 anonim ***** válasza:
34%
Semmit nem jelent. Ha ki akarnak rúgni, akkor ki is fognak. Aztán perelhetsz, ha akarsz, de attól még neked nem lesz jobb.
2021. aug. 24. 12:13
 6/11 A kérdező kommentje:

"Semmit nem jelent. "

Na én is ettől tartok. Hogy cáfolhatok meg válaszolhatok de attól még kirúgnak ha akarnak.

tehát lehet oda jutunk hogy még válaszolni se érdemes?

2021. aug. 24. 12:15
 7/11 anonim ***** válasza:
53%

Miért nem szűri ki a HR az alkalmatlan embereket a felvételnél ? Akkor nem kellene írásbeli figyelmeztetést adni tömegével. Egyetlen munkáltatónak sem érdeke hogy folyamatosan cserélődjenek a munkavállalók.

Szóval nem túl életszerű amit írsz kérdező, de tegyük fel hogy így van.

Az írásbeli figyelmeztetés a munkáltató egyetlen eszköze a fegyelmi vétséget elkövető munkavállaló ellen ha a vétség mértéke nem haladja meg az azonnali felmondáshoz szükséges mértéket. Viszont teljesen jogosan dokumentálja le a munkáltató a sorozatos vétségeket, mert a munkáltatói felmondást indokolni kell és ha a munkavállaló bíróságra megy akkor bizonyítani kell a felmondás jogszerűségét.

Ha nem értesz egyet a figyelmeztetésekben leírtakkal és elbocsátanak akkor a bíróságon előadhatod a te verziódat a bíró pedig eldönti, hogy jogszerű volt-e az elbocsátás.

2021. aug. 24. 13:01
 8/11 anonim válasza:

"Egyetlen munkáltatónak sem érdeke hogy folyamatosan cserélődjenek a munkavállalók."

Ébredjünk már fel...

ha a munkáltató leépítést hajt végre és olcsón akarja megúszni akkor pont ezt szokta tenni. Kamu fegyelmikre építve azonnali hatállyal küldi el az embereket mert akkor nem kell végkielégítést se fizetni.

elküldhetné őket rendes felmondással is, de az húzós lenne mert akkor járna felmondási idő és végkieg is.

így meg nem jár semmi.

Erről szól az egész és nem arról hogy az alkalmazott bármit is hibázik.

A pénzről szól, a spórolásról.

2021. aug. 24. 14:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Az azonnali hatályú felmondás attól lesz azonnali hatályú, hogy EGY cselekmény után azonnal intézkedni kell mert a munkavállaló olyan súlyú mulasztást követ el amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Több figyelmezetetés nem alapozza meg az azonnali hatályú felmondást.

2021. aug. 24. 15:48
 10/11 anonim válasza:

"Több figyelmezetetés nem alapozza meg az azonnali hatályú felmondást."

Mégis így működik a gyakorlatban!!! Magam is részese voltam ennek!! Egy figyelmeztetés , kettő, három (mind "nagyon komoly" indokkal) és jött az azonnali, hozzá csatolva a 3 figyelmeztetés!

És maga az azonnali semmi újat nem tartalmazott, az indoka a múltbeli 3 figyelmeztetés volt.

2021. aug. 24. 15:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!