Munkahelyen írásbeli figyelmeztetést kaptam, megvonhatják a kafatériámat?
Figyelt kérdés
Elkövettem egy hibát amiért bocsánatot kértem és kaptam egy írásbeli figyelmeztetést, nem szerepel benne hogy bármi következménye lenne, de lehetséges hogy megvonják ezért a kafateriát? Ez az egyetlen plusz juttatás amit a cég biztosítma 16:52
2/4 anonim válasza:
Ha a belső szabályzatban szerepel, akkor igen. Csak úgy bemondásra nem hinném.
3/4 anonim válasza:
A kafetéri eleve, csak adható, jó pár helyen nincs is.
4/4 anonim válasza:
A plusz juttatások lényege, hogy bármikor elvehetik őket. A vicc az egészben hogy ezt mindig a pozitívumok között tüntetik fel, pedig a munkavállaló sokkal jobban járna ha ezek az összegek be lennének építve a fizetésébe. Hiszen a plusz juttatásokat egyrészt bármikor megvonhatják, míg az alapbért nem lehet csökkenteni, ráadásul a plusz juttatásokat nem veszik figyelembe sem a tb, sem a nyugdíj, sem hitelfelvétel esetén, mindenhol csak az alapbér számít. A munkavállalónak viszont azért jó hogy külön adja oda a fizetés egy részét, mert így kevesebb adót kell fizetnie és a munkavállalót meg lehet büntetni az elvételével jogszerűen, sőt, ha a cégnek éppen rosszul megy, megvonhatják a plusz juttatásokat mindenkitől egyik napról a másikra teljesen jogszerűen. Ha tehát valaki munkát keres, akkor az érdeke az hogy minél több pénzt kapjon alapbérként, míg a munkáltató érdeke éppen az, hogy a fizetés minél nagyobb részét alapbéren kívül adja oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!