Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek is jól döntöttem,...

Szerintetek is jól döntöttem, hogy megszuntetem a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, legyen a neve Júlia. 3 éve vagyunk jóbarátok. Júlia azon célból, hogy tudjon egyetemet végezni, összeszedett egy pénzes csávót, másképp nem lett volna anyagilag keretje. Júlia barátja amúgy egy eléggé műveletlen, mások előtt fingó, tiszteletlen srác. Legyen a neve Béla. Béla már az eleje óta nem szimpatizál velem sem és a párommal sem, pedig én próbáltam vele jó kapcsolatot kialakítani. Nem szóltam, ha a csajos estékre eljött ő is, csajos buliba is, mert attól félt folyamatosan, hogy Júlia megcsalja.

Történt egy nap, hogy örültem, mert kaptam a páromtól egy figyelmes apróságot, a kedvenc csokimat, ami eléggé drága és nem szoktam venni, de boldog voltam, mert figyelmes. Mondtam Juliának, hogy milyen figyelmes már, hogy mit kaptam tőle. Amúgy 5 éve együtt vagyunk mi már. Ekkor Béla egyet röhögött, hogy:"Na mi van, a csoro, kisf@szu haverodnak csak ennyire fussa? Én veszek 50et is Júliának, ha kéne." Erre csak megnéztem, és Júlián is látszott, hogy mosolyog, és próbál nem röhögni. Én felvesztem, és megmondtam neki, hogy legalább én nem a pénz miatt vagyok együtt vele. Azzal fogtam magam, és otthagytam őket. Ez amúgy egy csajos kavézáson történt történetesen. Aztán jött a másik barátnőm is, hogy nem kellett volna ezt mondjam. Tényleg annyira szemét húzás tőlem, hogy megvédem a párom méltóságát? Persze másnap egyből snapchaten küldte Júlia, hogy 2 olyan csoki ott van a kezében.

Itt az a helyzet, hogy a párom általában meglep apróságokkal, de én kértem meg őt rá, hogy sokat ne költse a pénzét, mert az számomra nem fontos. De mégis ritkán meglopja, és vesz olyan dolgokat, amiket tudja, hogy szeretnék, de nem vennék meg magamnak.

dec. 5. 16:16
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Azzal a Júliával meg a Bélával való kapcsolat toxikus, szerintem ideje lenne elbeszélgetnetek, hogy vannak határok, és tartsuk tiszteletbe a másikat. Az nagyon jó, hogy ilyen kapcsolatod van a pároddal, az értékes, mert látni, hogy szeret, és örömet akar neked okozni, ne érezd rosszul magadat miatta szerintem hanem értékelt. Önszántából teszi, mert boldoggá akar tenni, te is viszonozhatod valamilyen figyelmességgel ha szeretnéd, hogy boldoggá tett őt is, akár ha rosszabb kedve van. Lényeg a lényeg, nem azt mondom, hogy hagynod kéne magad, hanem azt, hogy nem szabad lesüllyedned az ő szintjére, mert ha ennyire éretlen, akkor legalább te mutasd meg, hogy miként kell viselkedni. És jól tetted, hogy elmentél, mert egyszerűen tiszteletlen volt, és bunkó volt a viselkedése, a Júliának is azért illett volna illedelmesen viselkednie, és rászólni a barátjára, de így azt látom mintha kezdené átvenni a viselkedését a palijától, és nem tisztel már téged. Meg kéne beszélni a dolgokat, vagy megszakítani a kapcsolatot. A Bélának is kéne beszélni a fejével mert nem tudom, hogy az írásod alapján mással is így szok-e kommunikálni, de problémái lesznek belőle az biztos, ha olyan embernek szól be aki ezt a viselkedést nem úgy tolerálja ahogy ti. Meg a másik barátnődet olyan szinten megértem, mert lehet nem ez lett volna az illő szó amit kellett volna mondanod, viszont nem látja a helyzeteteket, hogy hiába próbáltok jó fejek lenni velük ha tiszteletlenek, és idő után már betelik a pohár.
dec. 5. 17:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Én nem érzem magam rosszul a párom miatt. Én büszke vagyok arra, hogy vele lehetek, másképp nem újságolta volna el, hogy mennyire figyelmes. Legalább egy értelmes, okos fiatalember, aki mellett tudom, hogy jó életem lesz. Nem egy féltékeny proli, aki röhög azon, hogy befingott a Starbucksba a barátnője és a barátnői előtt. Akinek nincsenek barátai, másképp nem lógna feszt a csaj nyakán. A barátnő aki beszólt, hogy nem kellett volna, őt is rohadtul sokat szivatta, és Júlia azon se szólt semmit, még kacagta is, sokszor hangosan. De hát szerinte itt nem ő a hibás, mert hát nélküle nem lenne lehetősége, de érdekes módon a nővérének sikerült az egyetem is, csakhát oda dolgozni kell, és tanulni a kolihoz, hogy benntmaradhass. Így meg a kényelem adott.
dec. 5. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Júlia nem volt erős, vagy több minálunk, Júlia nem volt se jó, se szép.
dec. 5. 17:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Már jobban értem, köszönöm. Mindegy az, hogy hogyan került az egyetemre, viszont ti már több éve barátnők vagytok, azért egyfajta tiszteletet te is kiérdemelsz, és most egyszerűen meg kéne beszélni vele a dolgokat, hogy ezt a viselkedését nem fogod tolerálni, mert egyszerűen nem ezt érdemled. A másik barátnőd se. Most oké, most ő így látta, hogy így tud menni egyetemre, mármint Júlia, az egyetem önmagában nehéz, nem még munka mellett, valamilyen szinten meg is értem, viszont attól még nem azt jelenti, hogy mindent el kell nézni amit csinál Béla. Mi az, hogy nem ő a hibás? Most lehet valóban nem lássa, vagy egyszerűen aggódik, hogy ha vitába folyna vele, akkor nem támogatná őt az egyetemen, ez miatt viselkedik így, bár ezt csak feltételezem. Félreértettem a te és a párod helyzetét, azért elnézést kérek. Meg nem tudom, hogy Júliának valóban ez lett volna az egyetlen lehetősége az egyetemre, viszont én azt mondom, hogy nem kell ilyeneket felhozni, hogy "csak a pénze miatt van vele", mert egyszerűen ha csak az miatt van vele, akkor az a kapcsolat úgysem lesz hosszú életű szerintem. Hagyni kell őket úgy ahogy van, majd belássa később, és utána ő fog idegeskedni vele lehet.
dec. 5. 18:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Talán én is megszüntetném ezt a kapcsolatot, de azért gondold át. Talán itt kapsz jobb tanácsokat is.
dec. 5. 18:55
 6/6 mikeXxX ***** válasza:
100%
Teljesen jól csináltad ezeket a fos embereket teljesen törölni kell az ember életéből!
dec. 6. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!