Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokabátyám lányával milyen...

Csakegysrác34 kérdése:

Unokabátyám lányával milyen családi kapcsolatban állok?

Figyelt kérdés

Adott az a szituáció, hogy az édasapám testvére fiának (unokabátyám) a lányával kicsit szorosabb kapcsolat alakult ki köztünk. Elcsattant egy csók és többet érzünk egymás iránt, mint barátság. A korkülönbség nem vészes, 10 év. Viszont felmerült bennünk az a kérdés, hogy ha mi összejövünk, és még komolyabbra fordulnak a dolgok, akkor az még vérfertőzésnek számít?

Elvileg nem vagyunk egyenesági rokonok, mivel egyik szülőnk se közös. Ha jól tudom, akkor a vérfertőzés pedig csak egyenesági rokonságra vonatkozik Magyarországon.

Pls, ha valaki ebben jobban otthon van, az segítsen!

Köszi

okt. 29. 19:43
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem az unokatestvérem gyereke már inkább másod unkaöcs/húg. A testvér azt hivatott mutatni a szóban, hogy a családfában azonos generációban vannak. A megnevezést nem a kor, hanem a leszármazási szint adja. Apámnál is húsz évvel idősebb az unokatestvére, mégsem lett a nagybátyja.
tegnapelőtt 09:19
 22/36 anonim ***** válasza:
49%
21-es valóban jól írod az apád unokatestvére valóban nem a nagybátyád..... A nagybátyád anyud vagy apud testvére....
tegnapelőtt 09:27
 23/36 anonim ***** válasza:
Bocsánat férfi testvére.... Az kimararadt
tegnapelőtt 09:31
 24/36 anonim ***** válasza:
55%
#22 Pontosan tudom, én a korkülönbségre reflektáltam... Attól hogy nem érted, hogy nem érted, hogy mit írok, még nem leszek hülye, ráadásul még azt is félreértetted, amit olvastál... Én arra reflektáltam, hogy attól, hogy azonos korúak, még nem lesznek akármilyen testvérek, mert generációs különbség van közöttük, erre a korkülönbséges meghatározásra írtam, hogy nem kap egy generációval fentebbi megnevezést, attól valaki, hogy gyakorlatilag az előző generációban született, mert a családfán belüli leszármazás számít és nem a társadalmi generációs meghatározás. Rólam meg szó sem volt, mert apámról írtam, hogy attól, hogy idősebb az unokatestvére még nem lesz egy generációval felette.
tegnapelőtt 09:39
 25/36 anonim ***** válasza:
35%
21-es Jaaa meg még akkor lehet nagybátyád, ha anyud vagy apud nőnemű testvérével (a te nagynénéddel) köt házasságot egy férfi.... Abban az esetben is nagybácsi, unokahug/unokaöccs rokoni kapcsolatról beszélünk....
tegnapelőtt 09:40
 26/36 anonim ***** válasza:
0%
24-es ezek szerint ha születik egy 25 évvel fiatalabb testvéred, akkor nem a tetvéred, mert generációs különbség van köztetek..... Persze a hülye meg én vagyok😁😁😁😁😁 Egyébként ezekkel a "szerintem" válaszokkal nagyon meggyőző vagy.....
tegnapelőtt 09:44
 27/36 anonim ***** válasza:
77%
#25 Ismétlem, tudom ki a nagybátyjám. Itt azért reflektáltam a korkülönbségre, mert a kérdésben azonos korú emberekről van szó, de attól nem lesznek akármilyen testvérek, mert generációs különbség van közöttük. Én példaként írtam, hogy nem a kor alapján határozzuk meg a leszármazási fokot, hanem az ősöktől való származás alapján, erre jössz kitekerni a szavaimat, meg lejáratni, mert nem érted a választ.
tegnapelőtt 09:47
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
27-es Egyszer azt írod hogy generációs különbség van köztük, ezért nem lehetnek semmilyen testvérek. Utána meg azt, hogy nem a kor apaján határozzuk meg a leszármazást..... Ez a része igaz is..... Valóban nem a kor alapján határozzuk meg, de erről szó sem volt..... Én ilyet nem írtam..... De újra leírom én is a "szerintem a másod unokaöccs vagy másod unokahug" válasz nem ésszerű...... Másod unokatestvére a kérdezőnek a lány rokona.... Ennyi, nem kell ezt tovább ragozni.... Nézd meg az általam megjelölt forrásokat, utána magyarázd meg a dolgokat....
tegnapelőtt 09:59
 29/36 anonim ***** válasza:
71%

Megint én vagyok a hülye... Direkt azt írtam, hogy nem lesz attól egy generációval felette a családfában, de te akkor is kiforgatod a szavaimat, meg hülyének állítasz be... Pont azt mondom, hogy a nagybácsi gyereke, attól még unokatestvér lesz, a szüleid gyereke meg a testvéred, hód nagy a korkülönbség. Ugxanígy attól, hogy azonos korúak vagytok, még NEM lesz az unokaöcséd, vagy az unokatestvéred gyereke a testvéred, másodunokatestvéred, mert a családfában különböző szinten vagytok, a testvér szó még azonos szintet jelöl.

De tessék:

[link]

[link]

[link]

[link]

Mind azt jelöli, hogy apád unokatestvérének a gyereke a te másod unokatestvéred, az unokatestvéred gyereke, meg a másodunokahúgod/öcséd. Azért írtam, hogy "szerintem", mert gyakorlatban még senkit nem hallottam, hogy így szólította volna, az ilyen rokonságnál már csak "rokon" megnevezést szoktak használni. A nyelvet meg ugye nem a tankönyv határozza meg, hanem a nyelv határozza meg a tankönyvet, hiszen a tankönyv a beszélt nyelv szabályait írja le.

A másik meg, hogy nem érted, amit írok. Én arra gondoltam a generációs különbségnél, hogy apám az X generáció tagja, az unokatestvére, meg boomer, ez a társadalmi generáció. A családfában való leszármazási szint egy másik generációs meghatározás.

tegnapelőtt 10:04
 30/36 anonim ***** válasza:
29: nem. Az unokatestverem gyereke nem a masodunokatestverem. A szulom unokatestverenek gyereke az en masodunokatestverem.
tegnapelőtt 10:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!