Unokabátyám lányával milyen családi kapcsolatban állok?
Adott az a szituáció, hogy az édasapám testvére fiának (unokabátyám) a lányával kicsit szorosabb kapcsolat alakult ki köztünk. Elcsattant egy csók és többet érzünk egymás iránt, mint barátság. A korkülönbség nem vészes, 10 év. Viszont felmerült bennünk az a kérdés, hogy ha mi összejövünk, és még komolyabbra fordulnak a dolgok, akkor az még vérfertőzésnek számít?
Elvileg nem vagyunk egyenesági rokonok, mivel egyik szülőnk se közös. Ha jól tudom, akkor a vérfertőzés pedig csak egyenesági rokonságra vonatkozik Magyarországon.
Pls, ha valaki ebben jobban otthon van, az segítsen!
Köszi
Megint én vagyok a hülye... Direkt azt írtam, hogy nem lesz attól egy generációval felette a családfában, de te akkor is kiforgatod a szavaimat, meg hülyének állítasz be... Pont azt mondom, hogy a nagybácsi gyereke, attól még unokatestvér lesz, a szüleid gyereke meg a testvéred, hód nagy a korkülönbség. Ugxanígy attól, hogy azonos korúak vagytok, még NEM lesz az unokaöcséd, vagy az unokatestvéred gyereke a testvéred, másodunokatestvéred, mert a családfában különböző szinten vagytok, a testvér szó még azonos szintet jelöl.
De tessék:
Mind azt jelöli, hogy apád unokatestvérének a gyereke a te másod unokatestvéred, az unokatestvéred gyereke, meg a másodunokahúgod/öcséd. Azért írtam, hogy "szerintem", mert gyakorlatban még senkit nem hallottam, hogy így szólította volna, az ilyen rokonságnál már csak "rokon" megnevezést szoktak használni. A nyelvet meg ugye nem a tankönyv határozza meg, hanem a nyelv határozza meg a tankönyvet, hiszen a tankönyv a beszélt nyelv szabályait írja le.
A másik meg, hogy nem érted, amit írok. Én arra gondoltam a generációs különbségnél, hogy apám az X generáció tagja, az unokatestvére, meg boomer, ez a társadalmi generáció. A családfában való leszármazási szint egy másik generációs meghatározás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!