Unokabátyám lányával milyen családi kapcsolatban
állok?
Figyelt kérdés
Adott az a szituáció, hogy az édasapám testvére fiának (unokabátyám) a lányával kicsit szorosabb kapcsolat alakult ki köztünk. Elcsattant egy csók és többet érzünk egymás iránt, mint barátság. A korkülönbség nem vészes, 10 év. Viszont felmerült bennünk az a kérdés, hogy ha mi összejövünk, és még komolyabbra fordulnak a dolgok, akkor az még vérfertőzésnek számít?
Elvileg nem vagyunk egyenesági rokonok, mivel egyik szülőnk se közös. Ha jól tudom, akkor a vérfertőzés pedig csak egyenesági rokonságra vonatkozik Magyarországon.
Pls, ha valaki ebben jobban otthon van, az segítsen!
10-es akkor kérek szépen egy hiteles forrást erre..... Ha már meg akarsz cáfolni.... Írni lehet hülyeségeket, ettől még nem lesz igazatok.....
tegnapelőtt 07:50
12/36 anonim válasza:
De akkor 3zek szerint a 8-as is hülyeséget írt..... Hopika....
tegnapelőtt 07:51
13/36 anonim válasza:
Masodunokatestver: a szulok unokatestverek. Itt ebben a helyzetben akkor lenne szo masodunokatestverekrol, ha a kerdezo gyereke romantizalna a lannyal.
A lany a kerdezo unokatestverenek a gyereke. Tehat a kerdezo az o unokanagybacsija. A lany szulojenek fiuunokatestvere, azaz masodnagybacsija.
[link] hopika.... Bocsi k8csit hitelesebb mint a wiki......
tegnapelőtt 08:24
15/36 anonim válasza:
#11: Te miért nem írsz hiteles forrást az állításodhoz?
És ne Wikipédiával gyere vagy az általa hivatkozott Néprajzi lexikonnal gyere, mert vannak benne ellentmondások, elavult kifejezések, illetve maga a lexikon nem ezt hivatott visszaadni.
tegnapelőtt 08:32
16/36 anonim válasza:
15-ös megadtam a hiteles forrást 14-esként..... Pont hogy nem én szedtem a wikiről a hülyeséget, hanem a 13-as...... Egyébként ha egy egzakt fogalmat megcáfolsz, neked kell alátámasztani hiteles forrással, és nem nekem..... Beégtél, ennyi..... Ismerd el..... Elavult kifejezésk valóban vannak, de attól még az eredeti jelentésük ugyanaz marad......
tegnapelőtt 08:43
17/36 anonim válasza:
Akárhogy nem illegális, meg nagy ívben teszek én is mások véleményére, viszont... Én kizárólag azért hanyagolnám ezt a kapcsolatot, mert igenis túl közeli rokon saját megítélésem szerint, és én tartanék attól, hogy ebből a kapcsolatból beteg gyerek születik, vagy beteg unoka, ükunoka majd egyszer...
Régen testvérek is házasodtak, aztán rájött a tudomány, hogy ez baj.... Szerintem unokatesó gyereke is túl közeli, na... Nem kockáztatnék.
tegnapelőtt 08:44
18/36 anonim válasza:
Itt lovagoltok azon, hogy melyik forrás a hitelesebb, miközben mindkettő azt támasztja alá, hogy a másodunokatestvéreknek a SZÜLEI unokatestvérek, tehát a kérdező NEM a másodunokatestvérével kavar :)
tegnapelőtt 09:00
19/36 anonim válasza:
[link] 15-ös de kapsz még egy forrást, csak hogy megnyugodjon a kis lelki világod.... Igaz más szavakkal, de ugyanazt írja le, amit én írtam.... Remélem tudod értelmezni.... Ha nem, akkor nagyon szívesen segítek benne.
tegnapelőtt 09:01
20/36 anonim válasza:
18-as amiről te írsz az már a harmad unokatestvér. Magyarul ha az unokatestvéremnek lesz gyereke, az az én másod unokatestvérem.... Ha nekem is lesz gyerekem, akkor az én gyerekem az unokatestvérem gyerekének már a harmad unokatestvére lesz.... Már ha erre akartál kilyukadni.....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!