Mit csináljak, ha a lányom azóta nem beszél velem, amióta a (felnőtt) gyerekét (unokámat) befogadtam az üresen álló lakásomba? Lényegében azóta megszakította velem a kapcsolatot, és nagyon haragszik rám.
11, ezt hiszed te.
Mikor befejeztem az iskolát, a szüleim bejelentették, hogy most már nem kapnak rám támogatást az államtól, és amit kapnak munkanélküli segelyt azt is lecsökkentik, mivel elkezdtem dolgozni közvetlen az érettségi után, ezért jó lenne ha kijelentkeznék tőlük, nem otthon lenne az állandó lakhelyem(így megkapták az egész munkanélküli segélyt.)
Más választásom nem volt, kijelentkeztem és elmentem a paromhoz lakni, akivel kb két hónappal az eset előtt jöttem össze.
Szóval de, vannak szülők akik simán kirakjak a gyerekeiket ok nélkül otthonról( Szlovákiában élünk, nem tudom mennyire volt igaz ez a segélyes dolog, szerencsére nekem nem kellett sosem igénybe vennem őket..Lehet az is, hogy kamuztak, ki tudja.)
Ha kirakta otthonról (anyja a fiát?!), akkor mit képzelt? Hajléktalan lesz a gyereke vagy elmegy bűnözőnek, vagy mi? Vagy öngyilkos lesz a végén? Vagy abban reménykedett, hogy majd visszasírja magát az anyjához?
Óriási mázli, hogy neked, a nagyszülőnek módodban áll (van szabad lakásod) befogadni szegényt.
Szerintem egy idő után megbékél a fiával (feltéve, hogy az normálisan viselkedik az életben), és akkor a lányod nagyon HÁLÁS lesz a nagyanyának, hogy megvédte a fiút az elzülléstől.
Kirakta a gyerekét, de már megbánta? Akkor olyan marha nagy probléma nem lehetett a kirakás oka, ha most meg azon van megsértődve, hogy nem megy vissza...Miért nem örül neki, hogy a gyerek is lakik valahol, miért kellene visszamennie abba a légkörbe, ami egyiknek se volt jó?
Itt valami nem kerek, és most jobb hijján rád vetíti ki a lányod a haragját, hiszen beleköptél a levesébe, nem tudta "nevelő célzattal" megleckéztetni a gyereket, mert az egésznek a nyertese ő lett...
Kb térden állva kellett volna könyörögjön bocsánatért az anyám, ha kirak annó a lakásból.
A kedves anyuka is próbálhatna megbánással hozzáállni a dolgokhoz... Hátba szúrta a saját gyerekét, majd behisztizett az anyjára, aki normális nagyszülőként viselkedett. Szerintem hagyni kell, hogy magába szálljon. Talán ha rájön, hogy egyedül maradt a történetben, akkor észbe kap.
19
Szinte lényegtelen is. Hacsak nem metamfetamint kezdett főzni anyu konyhájában vagy lányokat futtatott a pincében, akkor egyszerűen nem lehet jogos, amit az anya tett.
Kirakni a szabad ég alá a gyerekedet tényleg csak elképesztően extrém esetekben elfogadható.
A sztoriból pedig az jön le, hogy:
1. Az anya megbánta, amit művelt, tehát annyira azért nem lehetett borzasztó a helyzet.
2. A nagymama egyelőre nem tapasztalja, hogy a gyerekkel képtelenség együtt élni, tehát annyira nem lehet elvetemült a srác.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!