Rossz ötlet amit a fiam készül tenni?
9 éve együtt vannak a menyemmel, akinek mikor megismerkedtek volt egy egy éves lánya.
Még mielőtt leszolnatok szeretem a menyem és a kislánykát is. Fogadott unokaként tekintek rá. Viszont ki találták, hogy a fiam örökbe fogadna hivatalosan. Nem tudom viszont, hogy ez jó ötlet e. Bevallom azért vannak bennem kérdőjelek emiatt.
A fiad nyilván tudja mivel jár a házastársi örökbefogadás, de ha mégsem, megemlitheted neki, hogy onnantól a gyerek olyan, mintha ő lenne a biológiai apja. Tehát ha ne adj Isten elvalnanak, ugyanúgy kellene pl tartasdijat fizetnie illetve a gyerek orokol majd tőle.
Amúgy nekem is volt egy gyerekem, amikor össze jöttünk a ma már férjemmel és nalunkmis felmerült anno az örökbefogadás, de sajnos nem volt megoldhato
Igazából örülök is neki, csak sajnos elég sokszor negatív gondolatok jutnak először az eszembe. Köszönöm a válaszokat.
A kislány vérszerinti apja egyáltalán nem tartja a kapcsolatot. Gyerektartást se fizet, igazából könnyen meg tudták győzni, hogy mondjon le az apaságról.
Ha nincs probléma akkor csináljunk...
Neked pszichológust javaslok. Nem lehet így élni, hogy agyalsz olyanon, ami nincs.
"Érdemi változás nem fog történni, csak a lány örökösse válik minden esetben. Mig kiskorú addig alanyi jogon is"
Nem, attól hogy kiskorú nem lesz egy vadidegen örököse- merthogy a magyar törvények szerint a nevelő apa ebből a szempontból kb vadidegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!