Mamát gondozzuk, tesómat hogyan lehetne kicsit leállitani?
Felváltva járunk hozzá és intézünk mindent. Ez miatt együttműködünk eddog rendben is lenne.
De tesóm mintha állandóan számonkérne, ugráltatna pattogna rajtam, hogy akkor elhoztad ezt vagy azt, bevitted ezt, intézted azt, nem?, ezt nem jól csináltad, azt amúgy kellett volna. Az oké.
(Miközben amit csak tudok megteszek, hisz rokon, családtag, és a legjobbat akarom én is.)
De már egyben van a gyomrom ha tesóm ír. Mintha folyamatosan reckíroztatna, meg kicsavarná arra mintha hanyag nemtörődöm lennék.
Persze ha ez miatt szólnék, letagadná hogy ő nem számonkér csak érdeklődik.
Pedig annak minden esetben éle van. Nem egyszer listáztatja is mit intézek.
Rosszabb, mint vmi gestapo.
Teljesen megmérgezi a gondozást vagy azt bennem hogy jóérzéssel tudjak segíteni, tenni.
Más témában meg szinte szóba se áll velem. Nem lelkizünk, messze él, jól él, egyebekben le vagyok ejtve. Szülinapkor fel se köszönt, csak másnap 2 szóval meg ilyen.
Olyan így mintha megkeserítené az életem. És nem tudom mit tegyek.
Olyan mintha ő csak észből racionalitásbol pattogna, engem mint vmi főnök számonkér "dirigál", elszámoltat, olyan lelketlen az egész mama felé is, felém is és mintha folyton idegeskedne rajtam hogy én mit hogyan csinálok mit nem, szinte kezdem komolyan zaklatásnak megélni az egészet.
Az otthonba is millio ügyintézés papír kell, várakozási idő, mindenen rajta vagyunk amúgy, nem az a kérdés mit kell tenni mert az megvan és végeláthatatlan is, hanem hogy így? Mintha vmi "gyűlölködő" idegfeszült emberrel kéne együttműködnöm, akiben annyi sincs hogy egyáltalán megkérdezze hogy vagy. És testvér.
De mit nem tudsz?
Határozottan szólsz neki, hogy ne szólogasson be és magyarázzon, mert nem vagy rá kíváncsi, az üzenetekre meg nem kell reagálni.
Aut írod messze él, tehát köze nincs a gondozáshoz.
Takarítsd el a nyomorultat a francba, szerintem csak a mama halálát várja, azért kérdez mindenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!