Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mamát gondozzuk, tesómat...

Mamát gondozzuk, tesómat hogyan lehetne kicsit leállitani?

Figyelt kérdés

Felváltva járunk hozzá és intézünk mindent. Ez miatt együttműködünk eddog rendben is lenne.

De tesóm mintha állandóan számonkérne, ugráltatna pattogna rajtam, hogy akkor elhoztad ezt vagy azt, bevitted ezt, intézted azt, nem?, ezt nem jól csináltad, azt amúgy kellett volna. Az oké.

(Miközben amit csak tudok megteszek, hisz rokon, családtag, és a legjobbat akarom én is.)

De már egyben van a gyomrom ha tesóm ír. Mintha folyamatosan reckíroztatna, meg kicsavarná arra mintha hanyag nemtörődöm lennék.

Persze ha ez miatt szólnék, letagadná hogy ő nem számonkér csak érdeklődik.

Pedig annak minden esetben éle van. Nem egyszer listáztatja is mit intézek.

Rosszabb, mint vmi gestapo.

Teljesen megmérgezi a gondozást vagy azt bennem hogy jóérzéssel tudjak segíteni, tenni.

Más témában meg szinte szóba se áll velem. Nem lelkizünk, messze él, jól él, egyebekben le vagyok ejtve. Szülinapkor fel se köszönt, csak másnap 2 szóval meg ilyen.

Olyan így mintha megkeserítené az életem. És nem tudom mit tegyek.

2024. jún. 3. 18:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Otthonba kell adni a mamát. Te itt a válaszok alapján nem fogsz tudni határt húzni. Ahhoz olyan személyiség kell, de minimum mentális egészség.
2024. jún. 3. 18:27
 2/14 A kérdező kommentje:

Olyan mintha ő csak észből racionalitásbol pattogna, engem mint vmi főnök számonkér "dirigál", elszámoltat, olyan lelketlen az egész mama felé is, felém is és mintha folyton idegeskedne rajtam hogy én mit hogyan csinálok mit nem, szinte kezdem komolyan zaklatásnak megélni az egészet.

Az otthonba is millio ügyintézés papír kell, várakozási idő, mindenen rajta vagyunk amúgy, nem az a kérdés mit kell tenni mert az megvan és végeláthatatlan is, hanem hogy így? Mintha vmi "gyűlölködő" idegfeszült emberrel kéne együttműködnöm, akiben annyi sincs hogy egyáltalán megkérdezze hogy vagy. És testvér.

2024. jún. 3. 18:37
 3/14 anonim ***** válasza:
98%
Más megoldás nem nagyon van, mint konfrontálódni vele. Amikor legközelebb ilyen stílusban beszél, mondd neki, hogy ezt a stílust nem vagy hajlandó elfogadni és tedd le a telefont. Az ilyen stílusú emberek ilyenkor felháborodnak, értetlenkednek, és még párszor lesz ilyen alkalom, aztán ha nem is válnak kedvesebbé, de kevesebbet beszélnek, már az is áldás.
2024. jún. 3. 19:01
 4/14 anonim ***** válasza:
97%
Magamat ismerve én egyből beszólnék neki, hogy ha valami nem tetszik, akkor oldja meg egyedül, mert te mindent megteszel és nem vagy kötelező ezt a stílust elviselni nap mint nap. Állj ki magadért, legyen tartásod. Mondd meg neki, állítson magán, vagy ő lesz félre állítva. Tudja már hol a határ, nem ertem az ilyen ok nélkül kötözködő embereket. Remelem tudjatok rendezni a dolgot,
2024. jún. 3. 19:08
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem a háta közepére nem kívánja ezt a gondozást, és rajtad vezeti le a feszültséget.
2024. jún. 3. 19:10
 6/14 anonim ***** válasza:
94%
Ugyanezt tedd mikor ő a soros. Kérd számon ugyanabban a hangnemben, számoltasd el. Az egy dolog, hogy valaki főnöknek képzeli magát, de kell hozzá a másik aki behódol. Ha nem fogadod el az alsóbbrendű beosztást, főnököd sem lehet.
2024. jún. 3. 19:12
 7/14 anonim ***** válasza:
97%

De mit nem tudsz?

Határozottan szólsz neki, hogy ne szólogasson be és magyarázzon, mert nem vagy rá kíváncsi, az üzenetekre meg nem kell reagálni.

2024. jún. 3. 19:12
 8/14 anonim ***** válasza:
85%
Mondd meg neki, hogy sürgősen állítsa le magát. A mamátokat meg idősotthonba kéne küldeni, szerintem.
2024. jún. 3. 19:15
 9/14 anonim ***** válasza:
94%
Mondd neki, hogy a legjobb tudásod szerint intézed a dolgokat, hiszen a mamát te is ugyanúgy szereted. Ennyi. Ennél többet nem kell mondanod, ezzel zárd le a számonkérést, kritikákat.
2024. jún. 3. 19:25
 10/14 anonim ***** válasza:
95%

Aut írod messze él, tehát köze nincs a gondozáshoz.

Takarítsd el a nyomorultat a francba, szerintem csak a mama halálát várja, azért kérdez mindenről.

2024. jún. 3. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!