Elvárható, hogy a rokon fizesse a javítást, ha az általa kölcsönadott dologban kár keletkezett?
Most jelen esetben arról van szó, hogy pár napra kölcsönkaptam a nyaralóját egyik rokonnak, mert szülinapom volt és itt ünnepeltem három barátnőmmel, viszont sajnos harmadik nap a wc-ben dugulás keletkezett, ami miatt szakembert kellett hívni.
Nyilván szóltam neki mi a helyzet, kijött a szakember, kifizettem, elvarható szerintetek, hogy visszafizesse nekem a díjat vagy legalább egy részét? Mert így akkor picit keserédes a szülinap. :/
N/26
Felét fizesd.
Rosszul írják a többiek. Dugulas nem három nap után történik, hacsak valamivel nem nyomtatok nagyon tele a budit. Benne van az is, amikor ők használták.
Majd en megmondom az okat:
Normal wc papir guriga
betet
nedves torlokendo
tampon
cigis doboz
stb
lett a 3 napos reszegseg heveben beletomkodve a klozetba!
Írtam már korábban is egy válaszban, hogy nálam dugult el wc használat során.
A szerelő azt mondta, hogy a csövek jó állapotúak, nem amiatt történt a dugulás.
Na ugye!
Akkor az okos kis barátnőid miatt!
De szerintem a többiek sem, nem úgy ismerem őket. - mert mindegyik mellett ott álltál már, amikor "színjózanul" használta a mosdót, nem? Szerintem én okoztam már reptéri wc-ben bajt. Nem volt nálam nedves fertőtlenító kendő, a wc-ben meg olyan takaró fóla sem, így körbepakoltam papírral az ülőkét, aztán használtam, akkor is használtam bőven papírt, és amikor mindent lehúztam, bizony láthatóan nem bírta a klotyó...nyilván vannak olyan helyzetek, amikor nem is látod, mert eltűnik a csészéből minden, és a csövekben áll meg valahol, akkor nyilván a további használatnál fog majd kijönni a probléma. Szóval nem kell ám semmi extrát lehúzni ahhoz, hogy elduguljon, csak közös helyiségben nyilván máshogy hazsnálja bizonyos célokra az ember, ha nem bízhat a tisztaságban, és tadaaaam...
Fogd fel tanulságként, és vagy ne kéregess kölcsön ilyen értékű dolgot, vagy nyeld be, hogy ha bármilyen módon kár keletkezik a te vagy a vendégeid hibájából, akkor azért te leszel a felelős a kölcsönadó irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!