Elvárható, hogy a rokon fizesse a javítást, ha az általa kölcsönadott dologban kár keletkezett?
Figyelt kérdés
Most jelen esetben arról van szó, hogy pár napra kölcsönkaptam a nyaralóját egyik rokonnak, mert szülinapom volt és itt ünnepeltem három barátnőmmel, viszont sajnos harmadik nap a wc-ben dugulás keletkezett, ami miatt szakembert kellett hívni.
Nyilván szóltam neki mi a helyzet, kijött a szakember, kifizettem, elvarható szerintetek, hogy visszafizesse nekem a díjat vagy legalább egy részét? Mert így akkor picit keserédes a szülinap. :/
N/26
2024. márc. 19. 14:56
2/59 anonim válasza:
Szerintem nem elvárható, ha ti okoztátok a dugulást
3/59 Katona Dius válasza:
Ha már akkor el lett volna dugulva, mikor mentetek, neki kellett volna fizetnie. Viszont jelen esetben a ti használatotok miatt dugult el. Így a ti költségetek.
4/59 anonim válasza:
Nyilván nem kell hogy kifizesse neked, nem is értem hogy jut eszedbe
6/59 anonim válasza:
Semmiképp nem elvárható, te/ti okoztátok a kárt, egyértelmű kellene legyen felnőtt fejjel, hogy akkor te is téríted meg.
7/59 anonim válasza:
Áh, ez túl egyértelmű, kicsit még dolgozz rajta.
8/59 anonim válasza:
Te fordított esetben, hogy gondolkodnál? Ja akkor nem tetszene igaz?
9/59 anonim válasza:
Hát elég gáu, hogy erről kérdést kell kiírni. Nyilvánvaló. Ha már odaerkezeskor el volt dugulva, akkor az övé a költség, de mivel nem ez történt, így a tiéd. Boldog szülinapot.
10/59 anonim válasza:
26 évesen ez így kérdés? Atyaeg..., 🤢🤢😰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!