Kérnétek munkadíjat rokontól?
Ezt a konkrét helyezetet most már sehogy, mert bárhogy "kezeled" - értsd: bármilyen megjegyzést teszel vagy rákérdezel erre, amit írtál - rosszul jössz ki belőle. Valószínűleg ő úgy gondolja, ő ezért az összegért megdolgozott, kiérdemelte, szóval te leszel a zsugori, irigy stb. ha felhozod, hogy de korábban így volt, úgy volt, ti ingyen segítettetek, kevesebbet kért, amikor férjeddel dolgozott, most már jól keres stb.
Szóval kifizeted szó nélkül és megköszönöd.
De!
Levonod a tanulságot: Nincs ilyen, hogy "majd megbeszéljük", mert az bármit jelenthet, aztán utólag pislog az ember, hogy én nem úgy gondoltam. Legközelebb kérsz ajánlatot szakembertől, és az alapjá eldöntöd, melyik éri meg jobban. Ha ez rendszeres (ti ingyen dolgoztok a családban, tőletek családtagok pénzt kérnek ilyen-olyan segítségért) akkor átgondoljátok ezt a hozzáállást: ha ezt így igazságtalannak érzitek, nem kell segíteni, sem ingyen, sem pénzért (vagy ti is ugyanúgy kérhettek pénzt ilyen esetben).
Igen, kérek és fizetek is munkadíjat, mert mind pénzből élünk.
Attól, mert rokont kérek meg pl kifesteni 3-4 szobát, természetesen kifizetem őt, mert neki ezzel munkája van. Nem annyi, hogy lefest egy ajtókeretet, hanem 6-7 órás meló.
És fordítva, én is elkérem a munkadíjat, akár rokonnak dolgozok többórán át, akár ismeretlennek.
Csak ugye ez sok családban szívességi alapon megy, ergo áldozzam rá a teljes napomat, aztán kapok érte egy kupica pálinkát azt. jól van.
Nincs jól és nem érdekel, ha bunkónak gondolnak.
De, elvártad. Miért hazudsz?
Attól, hogy neki nem mondtad, itt világosan megy a bezzegelés.
Mi mindig mindenkinek kifizetünk mindent. Viszont a rokonoknak is pénzért dolgozik a férjem. És ez azért jó mert jártunk úgy, hogy a férjem a tesómék nem 1 hanem legalább 2-3 albérletét házát kifestette ingyen. Ő már elfelejtette az ingyen melót de nekem rögtön beugrott mikor nem segített vagy konfliktus volt.
Jól tette a rokon, hogy elkérte a bérét. 2 napra nem sok az 50 ezer.
Ezt is utálom mikor a kaját piát valaki felhándálja. Akkor minek adtál neki?
Nem veled akarok bunkóskodni, vagy téged hibáztatni, de ne legyen alap az ingyen segítség elvárása. Tudom te segítettél de soha nem kapod vissza.
Legközelebb annyit tudsz tenni, hogy igenis aki neked dolgozik mondja meg előre mennyi. Te nem segítesz neki többet. Nem kell etetni a szakembert akkor sem ha rokon.
És ha magad is megtudod csinálni akkor ne kérj segítséget.
Mi ezért hoztuk ezt a szabályt az életünkbe, hogy mindenkinek kifizetünk mindent de mi sem dolgozunk ingyen. És akkor nem marad benned tüske. Mi többször így jártunk mint te az én illetve férjem rokonságával. Ez aló csak a szülők kivételek. Nekik minden segítség megjár ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!