Kérnétek munkadíjat rokontól?
Teljesen rendben van az értékrended. De ha neki meg az, hogy unokatestvérének végzett pár órás munkáért is pénzt vár, azok után is, hogy sokszor te segítettél neki, akkor is kár emiatt összeveszni.
Kifizeted, tudomásul veszed, hogy eléggé haszonelvű, te is így állsz hozzá a jövőben.
Még ítélkezni sem olyan egyszerű. Régen pl. falun sok ember azért lett alkesz, mert komák jellemzően az egymásnak segítséget itallal számolták el. Egy fél napos segítségért adtak a másiknak 1 rekesz sört, 5l bort vagy 1 liter pálinkát. Aztán fogyasztották is keményen, mert folyamatos volt az utánpótlás...
Egyrészt mutatni akarod, mennyire jófej vagy, me4rt te bezzeg önzetlenül segítettél... de hát pont nem önzetlenség, ha cserébe elvártad volna az ingyen munkát.
Én ha segítek valakinek, támogatom, nem puffogok, ha utána ő a munkáért pénzt kér. Én nem kértem volna, de én nem ő vagyok.
Úgy gondolom, nem vagytok ezek szerint jóban az unokatestvérrel. Ő nem tart annyira közelinek sem, hogy szivességként megcsinálja nektek. Kifizetném, aztán én is úgy állnék hozzá, ahogy ő hozzám. Lehet még rád szorul...
Egyébként mi nem kérnénk pénzt, s eddig még tőlünk sem kért pénzt így rokon, de még a férjem nagyon barátja is teljesen ingyen megcsinálta a vízrendszerünket. Ő amikor vendégségbe jön hozzánk, még akkor se jön soha üres kézzel. Rá számíthattunk mindig. Férjem testvére például nem áll szóba velünk, szimplán az egója végett, semmi értelmes oka nincs hogy haragudjon ránk... Arra akarok kilyukadni, semmit nem jelent mint látod a vérségi kapcsolat se! Sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!