Milyen szankciókra számíthatok ha számla nélkül "vállalkozom" építőipari munkát pl burkolás És egy navos próbavásárlásba futok?Van olyan lehetőségem hogy pl bedöglött a számítógép stb.. nem tudtam leszámlázni a munkadíjat csak a munka után
Vagyis a lebukás után számlázom le a munkadíjat
Tudok azzal védekezni hogy valamilyen technikai hiba stb történt ezért nemtudtam előtte odaadni a munjadíj számlát?
Dehogy lehet ilyennel védekezni. Ha bedöglött a számítógéped, akkor ott van a világon bármely másik számítógép (családtagé, rokoné, stb), vagy a telefonod, vagy bárki más telefonja. Végső esetben pedig papíron is kiállíthatsz számlát természetesen.
Mondjuk ha ismerősi körben dolgozol, ajánlások útján, akkor a büdös életbe nem fogsz próbavásárlásba belefutni. Más kérdés, hogy ki szeretne úgy burkoltatni, hogy semmilyen papír nincs róla.
Számlát ma már emailben is el lehet küldeni. A számla kiállítása megelőzi a fizetést.
Tehát trükközhetsz, csak megszívod.
Ha van ismeretségi köröd, és jó mesterember vagy, akkor kicsi az esély a lebukásra.
De ismeretlen mesterekkel pl én is kizárólag csak írásos árajánlattal és számlával dolgoztatok, mert volt már, hogy megszívtam. Aki nem akar ilyet adni egy ismeretlen vevőnek, az már eleve gyanús.
Inkább kifizetek ilyenkor 27% áfát, minthogy újra kelljen csináltatni a melót, vagy valaki meglépjen az előleggel.
Oké értem amit írtok
Aki tudja írja már le milyen következményekkel jár ha bukok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!