Elvárható, hogy a rokon fizesse a javítást, ha az általa kölcsönadott dologban kár keletkezett?
Most jelen esetben arról van szó, hogy pár napra kölcsönkaptam a nyaralóját egyik rokonnak, mert szülinapom volt és itt ünnepeltem három barátnőmmel, viszont sajnos harmadik nap a wc-ben dugulás keletkezett, ami miatt szakembert kellett hívni.
Nyilván szóltam neki mi a helyzet, kijött a szakember, kifizettem, elvarható szerintetek, hogy visszafizesse nekem a díjat vagy legalább egy részét? Mert így akkor picit keserédes a szülinap. :/
N/26
Mi a fenét szórtatok bele a barátnőiddel, hogy eldugult?
Ha nem volt eldugulva, mikor odamentetek, akkor igenis nektek kell kifizetnetek. Máskor meg ne dobáljatok bele olyat, amit nem szabad.
Mi két éve vettünk családi házat, az első héten szakmeber kellett. Azt mondta, teljesen természetes, hogy idővel lerakódások keletkeznek, amik folyamatosan szűkítik a cső keresztmetszetét, és nem tesznek jót a kis nyomassal működő, takarékos tartályok sem.
Nem kell beledobni semmit, hogy elduguljon, hosszú évek elhanyagolása és spórolása gyakoribb gond.
Én se értem, hogy jut eszedbe, hogy ez nem a te károd. Kölcsönkaptál valamit, kötelességed visszaadni olyan állapotban, ahogy azt kaptad (hacsak tényleg nem babalábakat szed ki a szerelő, ahogy fent írta az egyik hozzászóló, az nyilván más tészta). A barátnőidnek meg az égvilágon semmi köze nincs ehhez a sztorihoz.
Egyébként az se biztos, hogy szerelő kellett volna, sokszor elég a WC pumpa, vagy 2 flakon háztartási sósav.
A káreseményekre igaz, hogy szívás, nem várjuk, de jönnek, és általában fájnak anyagilag. Szokjál hozzá, hogy vannak ilyenek az életben és tudatosan készülj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!