Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A kötelező karácsonyi pofalesé...

A kötelező karácsonyi pofalesést hogy lehet túlélni? Nálatok is lesz?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs választás, anyós nekem szegezte a kérdést, hogy 25 vagy 26.? Páromra hagytam a választást. Mivel vacsora lesz a munka miatt így talán a fürdetésre lehet fogni hogy húzzunk hazafelé. 🤣 Nálatok is lesz kötelező pofalesés? Hogy élitek túl?

2023. dec. 8. 16:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
50%
Ja 10es meg azért megjelenni alakoskodni hogy örüljenek..Nyilván tudja anyós hogy utálja öt a kérdező akkor meg minek tettetni kiröhögtetni magad..Menne a baj..
2023. dec. 8. 17:55
 12/27 anonim ***** válasza:
83%

Milyen munka miatt lesz vacsora? 25-26 ünnepnap, akkor is dolgoztok?

Egyébként meg semmire nem kell fogni. Felnőtt emberek vagytok, nem vagy köteles senkinek haptákba állni. Meg ezt nem túlélni kell, ha van unoka, akkor had játszanak el vele, aztán hazamentek, amikor úgy érzitek.

Én szeretem nagyon az anyósom meg az apósom, de mi sem szoktunk órákat maradni, megvacsorázunk, kicsit beszélgetünk és hazamegyünk. A karácsony nekem meg a férjemnek is ugyanúgy ünnep, mi is hajtunk egész végig, hogy minden kész legyen, pihenni akarunk, hát elköszönünk és hazamegyünk. Ennyi.

2023. dec. 8. 18:14
 13/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem kötelező, mi szerencsére szeretjük egymást a közeli családtagokkal, és nemcsak karácsonykor találkozunk.
2023. dec. 8. 19:17
 14/27 anonim ***** válasza:
95%
Lesz, túl lehet élni.
2023. dec. 8. 19:59
 15/27 anonim ***** válasza:
87%

Hat...nalunk ugy van hogy külföldön elünk az en csaladomhoz megyünk minden karacsonykor. Nagyon jo szivu befogado vicces hippis csaladom van Pesten, a parom is birja oket szoval szivesen megyunk a gyerekkel haza hozzajuk es jol erezzuk magunkat.

A parom anyja egy egyedül elö igazi boszorka plusz rettentoen buta...7 ev alatt egyszer sem volt kerdes hozza megyunk e vagy az en szuleimhez :-D . Mondjuk ez igy fair is mivel az en szuleimet kb alig latjuk a parom anyja viszont mellettunk lakik egy masik hazban :-/ szovla kb napi szinten jön at babazni

2023. dec. 8. 20:07
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem megyünk rá. Az anyósom utál engem, mint a szart, a gyerekeimet meg ünnepi kelléknek tartja.

Nekem a karácsony fontos, békességben szeretném tölteni a szűk családommal. Úgyhogy tőlem aztán kérdezhetné, melyik nap, nincs senki, aki kötelezhetne, hogy menjek.

2023. dec. 8. 20:50
 17/27 anonim ***** válasza:
89%
Lesz. De nem kötelező és örömmel megyünk.
2023. dec. 8. 20:55
 18/27 anonim ***** válasza:
87%

Idén csak félig lesz. Sajnos párom nagypapája elhunyt, aki eddig összetartotta a családot. Idén anyósom pattogott, hogy legyen magy családi karácsony, de "sajnos" pont mindenkinek marhára fontos dolga van, így elmarad. Őszintén örülök. Nincs velük különösebb bajom, de számomra igen kellemetlen olyan emberekkel ülni karácsonykor, akiket évente max kétszer látok (a covid miatt volt hogy annyiszor sem), és a közös téma kimerül a hasonló korú gyerekeinkben. Láthatóan már férjemnek sincs velük közös témája. Anyósom lesz csak vendég, de legalább egy héten keresztül... Vigasztal a tudat, hogy sógorom párjával megosztozhatunk a terhen :-)

A saját családom kötelező pofalesős része pedig szórakoztató, főleg hogy férjemmel előre összeállítjuk a családi bingót, és fogadásokat kötünk ezekre titokban. Pl hogy melyik rokon fikázza a hús átsültségét, melyik fogja "véletlenül" lemondani az estét, ki fog összeveszni kivel, melyik gyerek fogja húzni a száját az ajándékra, stb. Alig várjuk!

2023. dec. 8. 20:59
 19/27 anonim ***** válasza:
85%
Nincs nagy rokoni invázió szerencsére.
2023. dec. 8. 21:07
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk jó a viszony anyósommal, férjem tesójaival, én tesómmal és anyámmal is, és hálát is adok ezért olvasgatva az itteni kérdéseket. :( Nincs kötelező pofalesés, szívesen töltjük együtt az ünnepeket (is). 24-én hozzánk jönnek tesómék és anyu, 25-én anyósomnál lesz a 3 gyereke/vejek/menyek az unokákkal, utána otthon pihi. Még a 2 ünnep között anyuhoz egyszer el fogunk ugrani töltöttkáposztázni + talán unokatesómékkal és nagynénémékkel egy ilyen délutáni sütizés/kávézásra.

Őszintén nem tudom mi lenne ha szar lenne a viszony valamelyik irányba, főleg ha már unokák is vannak (most vagyok épp terhes). Csak te nem bírod anyósod vagy feleséged sem szívesen megy? Alapvetően azt mondanám, hogy ha mindkettőtöknek rossz élmény ez (mármint neked és a feleségednek is) akkor miért nem lehet azt mondani, hogy szívesen láttok bárkit egy délutáni kávéra/sütire 25-én vagy 26-án, de amúgy ti pihenni szeretnétek otthon. Vagy nincs meghívás sem, ha aanyira szar a viszony. Év közben mennyit találkoztok/mennyire aktívan unokázik? Te szüleidhez mentek? Mikor, hogy?

2023. dec. 8. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!