Pofàtlan rokon?
"ùgy voltam vele beteszem a munkahelyemre"
Szarvas hiba volt. Kompromittált.
Szerencsére ilyen pofátlan rokonom nincs (velük más baj van...), de a leépítés problémája ismerős.
Csak azt tudom tanácsolni, amit az előttem szólók, hogy szigorúan építsd le.
Én általában futottam pár plusz kört azzal, hogy próbáltam feltűnően hanyagolni, hátha észreveszi magát, de ez sajnos ritkán jött be.
Viszont mikor odáig jutottam, hogy mindenképp el kellett küldenem a fenébe, akkor azzal nyugtattam magam, hogy az a pár perc kellemetlen lesz nekem is, de utána vége, nem kell többet foglalkoznom vele. Gondolj erre te is! :)
A rokonod pofátlan. Te meg nem vagy normális hogy ezek után mégbsegíteni akarsz neki. Tanulj meg nemet mondani.
Például: Józsi, nem tudok neked segíteni meg van nekem is a magam baja. Oldd meg a problémaidat nélkülem! A soha viszont nem látásra!
Az a baj kérdező, hogy az ilyeneknek, mint te, hiába beszélnek. Itt leírták vagy húszan ugyanazt a nyomatékos dolgot. De egy olyan ember, aki megengedi, hogy belepofátlankodjanak az életébe, játssza a megmentő angyalkát miközben kikészül, az sosem fog nemet mondani. Most sem kérdezel konkrétumot, nem keresed a MEGOLDÁST, csak panaszkodni jöttél ide. Megmondom mi lesz. Be fogod költöztetni a házatokba, mert ilyen birka vagy.
Ennyi.
Köszönöm a pozitív negatív kritikàkat, észrevételeket.
Nem panaszkodni jöttem hanem érdekelt, hogy màsok hogy làtjàk a helyzetet, tapasztalata sok embernek lehet hasonlò szituàciòkban csalàdon belül.
Azért hívogat és zaklat, mert lehetőséget adtok neki.
Le kell tiltani, ignorálni, aztán pattogjon, francot nem érdekelné.
Jajajaj. Ezt velem is eljátszotta egy közelebbi rokon. Külföldön élek és hát megkértek, nem tudnák-e neki is valahol itt munkát szerezni, mondom de, lehet kijönni, egy hónapig nálam maradhat, utána mehet sajátba(itt rohadt gyorsan kapsz albit, én 1 hét alatt szereztem). Beszerveztem a melóba és hát csak a gond volt vele, visszabeszélt a kollégáknak meg vágta a pofákat, majd végül kidobták 2 hét után, nekem meg égett a pofám miatta, mert én kezeskedtem érte. Utána jött a szivességeivel, hogy meló így, lakhatás úgy. Na én nem szarakodtam vele, megmondtam, hogy nem. Kapott egy esélyt visszaélt vele, engem égetett le, mehet vagy haza, vagy talál SOS egy albit, van rá vasárnapig ideje. Hazatakarodott, majd mindenkinek elpanaszkodta, hogy én nem segítettem neki, sőt kidobtam a lakásomból. Ezzel mondjuk szivességet tett, mert így nem találnak be a kedvescsaládból a dolgozni vágyók.
Szóval erélyesen egy nem, nem segítek Sanyi, segítettem eleget. Plusz nem kell felvenni a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!