Pofàtlan rokon?

Figyelt kérdés
Sziasztok unokatesomnak szereztem itt Debrecenben àllàst, rég òta otthon volt és nem dolgozott. Felvette velem a kapcsolatot és segìtséget kért.(Megsajnàltuk) Nem ismertem annyira de ùgy voltam vele beteszem a munkahelyemre, sikerült de 2 hét alatt kitették, mert nagyon sok probléma volt vele ténylegesen. Azòta nem szàll le ròlam folyamatosan sziveségekkel bombàz, albérletet nem keres, ùj munkàt "keres" de mivel Nyíregyházi olyan melòt keres ami mellé van olcsò albérlet is. Nyilvàn ilyen nem nagyon van. Minden szabadnapomon viszem ide oda pròbàlom intézni a sajàt dolgom és segìteni neki is de màr elegem van belőle mindent csak elvàr és màr a férjemnek is elege van belőle a lànyaink egyenesen a falra màsznak tőle. Mondtam neki keressen bérleményt, majd àllàst( van pénze most örökölt) de nagyon furcsa fazon. Nem tudom szépen leépìteni. Félek, hogy megkérdi nàlunk lakhat a e egy darabig, a férjem tuti kiakadna meg nem szeretném én sem. Mit tennétek a helyemben? Küldtem neki lakàst, àllàslehetőségeket, a boltba heti szinten viszi a férjem. Csak segìtrni akartunk rajta, de teljesen belemàszott az életünkbe. Nektek volt hasonlò rokonotok?Hogy sikerült leépìtenetek? Borzalmasan érzem magam elérte, hogy az egész csalàdunknak lelkiismeret furdalàsa legyen ha nem segìtünk, elegem van. heti szinten hivogat, valami apròsàggal.

2023. nov. 23. 12:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

"ùgy voltam vele beteszem a munkahelyemre"

Szarvas hiba volt. Kompromittált.

2023. nov. 23. 20:02
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére ilyen pofátlan rokonom nincs (velük más baj van...), de a leépítés problémája ismerős.

Csak azt tudom tanácsolni, amit az előttem szólók, hogy szigorúan építsd le.

Én általában futottam pár plusz kört azzal, hogy próbáltam feltűnően hanyagolni, hátha észreveszi magát, de ez sajnos ritkán jött be.

Viszont mikor odáig jutottam, hogy mindenképp el kellett küldenem a fenébe, akkor azzal nyugtattam magam, hogy az a pár perc kellemetlen lesz nekem is, de utána vége, nem kell többet foglalkoznom vele. Gondolj erre te is! :)

2023. nov. 23. 22:03
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

A rokonod pofátlan. Te meg nem vagy normális hogy ezek után mégbsegíteni akarsz neki. Tanulj meg nemet mondani.

Például: Józsi, nem tudok neked segíteni meg van nekem is a magam baja. Oldd meg a problémaidat nélkülem! A soha viszont nem látásra!

2023. nov. 24. 04:40
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj kérdező, hogy az ilyeneknek, mint te, hiába beszélnek. Itt leírták vagy húszan ugyanazt a nyomatékos dolgot. De egy olyan ember, aki megengedi, hogy belepofátlankodjanak az életébe, játssza a megmentő angyalkát miközben kikészül, az sosem fog nemet mondani. Most sem kérdezel konkrétumot, nem keresed a MEGOLDÁST, csak panaszkodni jöttél ide. Megmondom mi lesz. Be fogod költöztetni a házatokba, mert ilyen birka vagy.

Ennyi.

2023. nov. 24. 08:07
 25/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a pozitív negatív kritikàkat, észrevételeket.

Nem panaszkodni jöttem hanem érdekelt, hogy màsok hogy làtjàk a helyzetet, tapasztalata sok embernek lehet hasonlò szituàciòkban csalàdon belül.

2023. nov. 24. 09:01
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Azért hívogat és zaklat, mert lehetőséget adtok neki.

Le kell tiltani, ignorálni, aztán pattogjon, francot nem érdekelné.

2023. nov. 24. 09:16
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Ott kerekedett ki a szemem, hogy neked gyerekeid vannak. Komolyan képes vagy egy ilyen rokon miatt elvenni tőlük a szabadidődet? A családod elől? Ne már... Van saját életetek is. Van valami egyéb oka, hogy nem akarod levakarni magadról? Mert nehéz elhinni, hogy véletlen játsszátok a balekot ennyi időn át.
2023. nov. 24. 11:01
 28/30 anonim válasza:
41%
Egyébként nem értem, hogy miért nem lehet normális emberi módon válaszolni? Miért kell mindig bántani a másikat? Valaki fel tesz egy normális kérdést illetve ír hozzá egy történetet pl. és mindig, akár többen is vannak, akik nem tudnak normálisan kommentálni, hanem egyből különböző szavakkal bántják a másikat. Szerintem negatív véleményt vagy tanácsot normális hangnemben is lehet közölni, nem kell egyből elhordani mindig a másikat. Csak gondoljon bele minden ilyen ember, hogy neki fordított esetben hogy esne. Igen, hibás a kérdező abból a szempontból, hogy már régen meg kellett volna mondani a “kedves” rokonnak, hogy próbálja feltalálni magát az életben egyedül, de ettől még nem kell birkázni, meg azt írni, hogy nem normális és stb…
2023. nov. 24. 21:06
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Jajajaj. Ezt velem is eljátszotta egy közelebbi rokon. Külföldön élek és hát megkértek, nem tudnák-e neki is valahol itt munkát szerezni, mondom de, lehet kijönni, egy hónapig nálam maradhat, utána mehet sajátba(itt rohadt gyorsan kapsz albit, én 1 hét alatt szereztem). Beszerveztem a melóba és hát csak a gond volt vele, visszabeszélt a kollégáknak meg vágta a pofákat, majd végül kidobták 2 hét után, nekem meg égett a pofám miatta, mert én kezeskedtem érte. Utána jött a szivességeivel, hogy meló így, lakhatás úgy. Na én nem szarakodtam vele, megmondtam, hogy nem. Kapott egy esélyt visszaélt vele, engem égetett le, mehet vagy haza, vagy talál SOS egy albit, van rá vasárnapig ideje. Hazatakarodott, majd mindenkinek elpanaszkodta, hogy én nem segítettem neki, sőt kidobtam a lakásomból. Ezzel mondjuk szivességet tett, mert így nem találnak be a kedvescsaládból a dolgozni vágyók.

Szóval erélyesen egy nem, nem segítek Sanyi, segítettem eleget. Plusz nem kell felvenni a telefont.

2023. nov. 25. 03:13
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
20-as válaszoló vagyok. Amit a 29-es ír, azt velem is megcsinálták egyszer. Utána még többen jöttek a nyakamra, hogy kijönnének, segítsek, stb, kedvencem mikor nulla nyelvtudással akartak kijönni, magas elvárásokkal. Elég rövidre szoktam zárni az ilyenfajta beszélgetéseket, egyszerűen megmondom, hogy nekem erre nincs lehetőségem sajnos, családom van, munkám van, de megadom a helyi illetékes hivatal telefonszámát, ahol tudnak érdeklődni milyen feltételekkel lehet kijönni, a helyi munkanélküli hivatal weboldalát ahol állás után lehet nézni, meg egy lakáskereső oldalt is szoktam nekik küldeni. Mikor nekik kell megtalálni a módját akkor már nem lelkesek annyira.
2023. nov. 28. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!